Cutremur la Roland Garros și în tenisul mondial produs de o româncă. Numele Irinei Begu ar putea apărea în schimbarea regulamentului

Moldoveanu Camelia / 27.05.2022, 18:31
Cutremur la Roland Garros și în tenisul mondial produs de o româncă. Numele Irinei Begu ar putea apărea în schimbarea regulamentului

Un incident provocat Irina Begu (63 WTA) ar putea schimba regulile în tenis. Evenimentul nefericit de la Roland Garros care ar fi putut să o descalifice pe româncă. Din fericire, aceasta a învins-o pe Ekaterina Alexandrova  (31 WTA) cu scorul de 6-7 (3), 6-3, 6-4.

Incidentul provocat de Irina Begu la Roland Garros ar putea schimba regulamentul

Irina Begu s-a calificat în turul trei de la Roland Garros, însă românca a fost la un pas de descalificare. La începutul setului decisiv, într-un moment de nervozitate maximă, Begu a aruncat racheta și, din teren, a ricoșat în tribune unde a lovit un copil.

Arbitrul de scaun a chemat supervizorul WTA pentru a verifica situația. Norocul româncei a fost faptul că părinții copilului au declarat că cel mic este doar foarte speriat. Astfel, meciul a continuat, spre supărarea adversarei Ekaterinei Alexandrova. Cea din urmă a fost nemulțumită pentru că nu s-a luat decizia descalificării.

Cu toate că a fost un incident neplăcut, regulamentul prevede sancționarea jucătorului de tenis doar atunci când vătămarea este supra arbitrilor, copiilor de mingi sau spectatorilor, prin aruncarea rachetei, a mingii sau a oricărui obiect. În cazul Ierinei Begu a fost vorba despre o ricoșare nefericită, dar potrivit AS.com, regulamentul ar putea fi modificat pentru a sancționa cu pierderea unui game sau set în cazuri asemănătoare cu cel al româncei.

Irina Begu: „M-am simțit extrem de prost. A fost un moment greu”

Irina Begu a vorbit după meci despre acest incident. Românca a recunoscut că s-a simțit extrem de prost atunci când a realizat ce s-a întâmplat fără voia ei:

A fost și este în continuare un moment dezamăgitor pentru mine, jenant, pe care aș vrea să-l uit cât mai repede. Mi-am cerut scuze și îmi cer încă o dată scuze pentru momentul creat, nu a fost intenția mea și mă simt extrem de prost pentru ce s-a întâmplat.

Eu iubesc copiii enorm și m-a durut că s-a întâmplat să lovesc fix un copil. Îi mulțumesc mamei care a insistat că fiul său nu are nimic și i-a transmis asta și supervizorului.

De-a lungul carierei nu am avut incidente de acest fel și este o lecție pe care trebuie să o învăț și pot să spun doar că îmi cer încă o dată scuze.

A fost un moment foarte stânjenitor și m-am bucurat că mi s-a oferit a doua șansă de a juca. M-am bucurat că s-a reluat meciul, m-am simțit extrem de prost și pur și simplu nu am vrut să lovesc cu racheta… A fost un moment greu, mă bucur că publicul m-a înțeles și că a fost ulterior alături de mine”, a declarat Irina Begu, pentru Eurosport.

Poziția Roland Garros

„După ce și-a pierdut serviciul (la 0-2 în setul 3), în timp ce mergea spre banca sa, Irina Camelia Begu a dat cu racheta de pământ în apropierea băncii și aceasta a ricoșat în zona spectatorilor. Racheta a aterizat în tribună și l-a șters pe un tânăr spectator.

După ce inițial s-a speriat, spectatorul s-a dovedit a fi ok. Supervizorul Grand Slam-ului a discutat cu părinții care erau cu fiul lor și aceștia au confirmat că acesta era nevătămat. Conform procedurilor, un avertisment pentru comportament nesportiv i-a fost acordat jucătoarei”, se arată în comunicatul emis de Roland Garros.