Italia U19 – România U19 2-1. Înfrângere pentru „tricolori” după un meci dominat de italieni. Robert Popa a avut o prestație fabuloasă în poartă

Gabriel-Alexandru Ioniță 18.06.2022, 22:49
Italia U19 – România U19 2-1. Înfrângere pentru „tricolori” după un meci dominat de italieni. Robert Popa a avut o prestație fabuloasă în poartă

România U19 a pierdut meciul de debut la Campionatul European din Slovacia în fața Italiei. Portarul Robert Popa a avut câteva intervenții incredibile, dar nu a mai putut face nimic la golurile marcate de Baldanzi în minutul 48 și de Volpato în minutul 68. Pentru „tricolori” a egalat Luca Andronache în minutul 54, după ce șutul fabulos trimis de Doru Andrei a lovit bara transversală.


Italia U19 2-1 România U19

Final de meci!

Min. 90+2: Andrei Coubiș vede cartonașul galben pentru proteste, după ce a executat greșit un aut.

Min. 90: Centrarea trimisă de Andrei este reținută fără emoții de Desplanches.

Min. 89: Faticanti a primit cartonașul galben după un fault dur, cu talpa sus, asupra lui Tănasă.

Min. 88: Nicolas Popescu a șutat de la 25 de metri, mult pe lângă poartă.

Min. 83: Terracciano i-a luat locul lui Giovane în echipa Italiei.

Min. 77: Dublă-schimbare în echipa României. Au ieșit de pe teren, Sîrbu și Andronache și au intrat Tănasă și Enes Sali.

Min. 71: Schimbare și în echipa Italiei. Turicchia i-a luat locul lui Ambrosino.

Min. 69: Dublă-schimbare efectuată de Adrian Văsâi. Nicolas Popescu a intrat în locul lui Eduard Rădăslăvescu, în vreme ce Andrei Coubiș l-a înlocuit pe Alexandru Pantea.

Min. 68: GOL ITALIA! În urma unei combinații în mare viteză, Nasti a lovit bara din stânga a porții lui Popa. Faza a continuat, mingea a fost centrată din partea stângă, a ajuns la Volpato, care a înscris din 2 metri. 

Min. 63: Cartonaș galben și pentru Rădăslăvescu, după o intrare întârziată prin alunecare asupra lui Giovane.

Min. 62: Mulazzi primește primul cartonaș galben al meciului după o ținere de tricou asupra lui Pantea.

Min. 62: Ambrosino șutează puternic din colțul careului de 16 metri, lateral dreapta, dar nu îl poate învinge pe Popa, care respinge cu sigurață în lateral.

Min. 61: Chirițoiu trimite peste poartă mingea întoarsă excelent în careu de Pantea din partea stângă.

Min. 60: Emoții pentru „tricolori” la centrarea ratată a lui Ghilardi, care a căzut pe plasa porții lui Popa.

Min. 59: Popa intervine senzațional la șutul puternic trimis de Fabbian din interiorul careului.

Min. 57: Schimbare în echipa Italiei. Volpato i-a luat locul lui Baldanzi, autorul golului.

Min. 54: GOL ROMÂNIA! Doru Andrei a șutat formidabil în bara transversală, cu piciorul stâng, de la circa 20 de metri, mingea a ricoșat la Andronache, care a trimis-o în poartă din două atingeri!

Min. 49: Chirițoiu a trimis peste poartă din interiorul careului, lateral dreapta.

Min. 48: GOL ITALIA! Apărarea României a pierdut mingea de două ori în preajma propriului careu, aceasta a ajuns la Baldanzi, care a trimis perfect cu piciorul drept, sub bara porții apărate de Popa. 

A început repriza secundă!

Finalul primei reprize! Schimbare la pauză în echipa României. Doru Andrei i-a luat locul lui Ștefan Bodișteanu. 

Min. 45+1: Ocazie imensă ratată de România! Rădăslăvescu a șutat în blocaj din marginea careului, mingea a ajuns la Andronache, care a fost blocat excelent de portarul Desplanches. Tricolorii au cerut un penalty în urma unei trageri de tricou asupra lui Chirițoiu, iar pe reluări s-a putut observa că aceștia erau îndreptățiți să facă acest lucru. Arbitrul belgian nu a considerat însă că se impunea acordarea unei lovituri de la 11 metri și a lăsat jocul să continue.

Min. 43: Nasti preia în interiorul careului, se întoarce spre poartă și șutează, însă mult peste poarta lui Popa.

Min. 41: Robert Popa respinge în corner șutul trimis la colțul scurt de Baldanzi.

Min. 41: Casadei trimite mult peste poartă din poziție bună, de la circa 18 metri de poarta României.

Min. 31: Șutul trimis de Andronache din partea stângă a fost blocat de apărarea Italiei.

Min. 27: Popa iese oportun din poartă în urma unei angajări în adâncime a lui Nasti. Portarul României ajunge primul la minge și respinge. El a fost faultat de atacantul Italiei, iar arbitrul belgian Nathan Verboomen a acordat lovitură liberă pentru „tricolori”.

Min. 21: Robert Popa, fabulos! Intervenție incredibilă în poziție de 1 la 1 cu Nasti!

Min. 20: Robert Popa intervine excelent la lovitura de cap trimisă de Fabbian în urma unei centrări venite din lovitură liberă și respinge în lateral.

Min. 17: Alexandru Pantea a respins de pe linia porții lovitura de cap trimisă de Casadei în urma unui corner, faza a continuat, iar apărarea României a acordat un nou corner.

Min. 16: Robert Popa are emoții la o lovitură de cap cu boltă, dar reușește în cele din urmă să respingă peste poartă.

Min. 14: Apărarea României bâlbâie o minge, aceasta ajunge la Nasti, care reia din voleu, însă peste poarta lui Popa.

Min. 7: Prima ocazie a României! Rădăslăvescu a recuperat o minge, a avansat și a șutat puțin pe lângă poartă de la circa 25 de metri de poartă, poziție centrală.

Min. 5: Popa intervine bine la șutul trimis de Giuseppe Ambrosino la colțul scurt.

Min. 3: Prima șansă de gol a meciului îi aparține Italiei! Mingea centrată din partea dreaptă de Baldanzi a trecut periculos prin fața porții apărate de Popa.

A început meciul!


Echipele de start:

Rareș Ilie este suspendat pentru această partidă, după ce a primit cartonașul roșu, după cumul de galbene, la ultimul meci din Turul de Elită disputat în martie în Croația, contra Islandei. În schimb, Enes Sali a fost lăsat pe banca de rezerve din considerente tactice. 

Sursă: uefa.com

Debut de foc pentru România U19 la Campionatul European din Slovacia

România U19 mai este în grupă cu Franța și cu Slovacia, țara gazdă, la acest turneu final. Obiectivul declarat al delegației țării noastre este reprezentat de calificarea la Campionatul Mondial U20, care se va disputa anul viitor în Indonezia.

Pentru a reuși acest lucru, „tricolorii” U19 au nevoie să treacă de grupe la acest turneu final, adică să termine pe unul din primele două locuri în această grupă. De asemenea, în cazul în care va termina pe locul 3 în grupă, România U19 va juca un meci de baraj cu locul 3 din cealaltă grupă, pentru calificarea la Campionatul Mondial U20 de la anul. Din cealaltă grupă fac parte Anglia, Israel, Serbia și Austria.

Toate partidele României de la acest turneu final, dar și semifinalele și finala, vor fi transmise de TVR 1 și TVR 2, dar și online, gratuit, de TVR Plus și FRF TV. Pentru jucătorii lui Adrian Văsâi vor urma partidele cu Franța, de pe 21 iunie, și cu Slovacia, de pe 24 iunie.

Lotul convocat de selecționerul Adrian Văsâi pentru Campionatul European din Slovacia

Portari: Robert Popa (U Craiova 1948), Alexandru Borbei (US Lecce/Italia), Denis Lungu-Bocean (SV Kuchl/Austria)* (rezervă)

Fundași: Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (ACS Petrolul 52), Gabriel Dănuleasă, Dan Sîrbu (ambii Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia), Denis Radu (Politehnica Timișoara), Botond Gergely (FK Csikszereda)

Mijlocași: Nicolas Popescu, Ștefan Bodișteanu, Eduard Radaslavescu, Răzvan Tănasă, Enes Sali (toți Farul Constanța), Andrei Pandele (FC Metaloglobus), Rareș Ilie (FC Rapid 1923), Doru Andrei (Politehnica Timișoara), Aurelian Ciuciulete (FCSB)

Atacanți: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Luca Andronache (Farul Constanța)

Cum arată lotul Italiei pentru acest turneu final

Portari: Sebastiano Desplanches (Milan), Gioele Zacchi (Sassuolo)

Fundași: Diego Coppola (Hellas Verona), Alessandro Fontanarosa (Inter), Daniele Ghilardi (Hellas Verona), Gabriele Mulazzi (Juventus), Riccardo Stivanello (Bologna), Filippo Terracciano (Hellas Verona), Riccardo Turicchia (Juventus)

Mijlocași: Cesare Casadei (Inter), Duccio Degli Innocenti (Empoli), Giovanni Fabbian (Inter), Giacomo Faticanti (Roma), Jacopo Fazzini (Empoli), Samuel Giovane (Atalanta), Fabio Miretti (Juventus)

Atacanți: Giuseppe Ambrosino Di Bruttopilo (Napoli), Tommaso Baldanzi (Empoli), Marco Nasti (Milan), Cristian Volpato (Roma)

Selecționer: Carmine Nunziata

Care sunt așteptările selecționerului Adrian Văsâi înainte de startul Campionatului European

Lucrez cu acest grup de jucători de aproape 5 ani și am încredere că pot realiza lucruri importante la acest turneu final. În aceste două stagii de pregătire i-am simțim motivați, au muncit din greu la fiecare antrenament. Nu ne sperie numele adversarilor. Obiectivul nostru este acela de a obține calificarea la Campionatul Mondial U20 de anul viitor”, a spus selecționerul naționalei U19 a României potrivit frf.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe