Politehnica Timișoara – Rapid : 2 – 0. Poli Timișoara detonează bomba în Cupa României după ce o elimină pe Rapid

Ștefănescu Dragoș / 28.10.2021, 20:20
Politehnica Timișoara – Rapid : 2 – 0. Poli Timișoara detonează bomba în Cupa României după ce o elimină pe Rapid

Min 90 : Fluier final la Timișoara. Poli o învinge pe Rapid și se califică surprinzător în sferturile de finală ale Cupei României.

Min 70 : Gooolll Timișoara!!! Octavian Ursu marchează după o pasă excelentă primită de la Doru Andrei;

Min 46 : A început repriza a doua;

Min 45 : Finalul primei reprize. Timișorenii intră la cabine în avantaj;

Min 21 : Gooolll Timișoara!!! Erik Gerbi marchează după o acțiune frumoasă și o duce pe Poli în avantaj;

Min 1 : A început meciul de la Timișoara;

 

Echipele de start:

Poli Timișoara: Devenish-Meares – Sofran, Mera, Scutaru, Pamfile – Lazăr, Ignea – D. Radu, Ursu, D. Andrei – Gerbi
Rezerve: Păduraru, Bocșan, Zaluschi, Moțiu, Costea, Hațegan
Antrenor: Nicolae Croitoru

Rapid: Drăghia – Carnat, Dandea, Nastos, Florică – Albu, Moise – Ilie, Alami, Stahl – Marzouk
Rezerve: H. Moldovan, Ignat, Demici, Săpunaru, Grigore, Iosif, Barbu, Despa, Sefer
Antrenor: Mihai Iosif

În această seară, de la ora 21:00, Politehnica Timișoara o va înfrunta pe Rapid. Ultimul meci al optimilor din Cupa României se anunță extrem de interesant. Echipa lui Mihai Iosif vrea să triumfe în ”derby-ul prieteniei” și să meargă în sferturile de finală ale competiției.

Politehnica Timișoara – Rapid, ”derby-ul prieteniei” din Cupa României

În această seară, pe stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara, se va juca meciul Poli Timișoara – Rapid. Este ultima partidă din faza optimilor de finală ale Cupei României.

Rapid începe partida de la Timișoara ca favorită. În sezonul trecut, cele două echipe s-au înfruntat în Liga a 2-a. Giuleștenii au câștigat ambele partide disputate împotriva timițorenilor în eșalonul secund, sezonul trecut. Rapid vine după remiza din derby-ul cu Dinamo dipsutat etapa trecută din Liga 1. Echipa lui Mihai Iosif se află pe locul 7 în Liga 1, cu 22 de puncte acumulate în 13 partide. Este foarte probabil ca tehnicianul rapidist va odihni câţiva dintre jucătorii săi de bază. Pentru Rapid urmează un meci greu în Liga 1 împortiva celor de la FC U Craiova 1948.

De cealaltă parte, Poli Timișoara vine după un start de sezon foarte slab. Echipa timișoreană se află pe locul 15 în Liga a 2-a, cu 10 puncte câștigate în 11 etape. Elevii lui Nicolae Croitoru au pierdut ultimele trei partide din eșalonul secund, având moralul la pământ.

Timișoara speră să dea lovitura în Cupa României

În ciuda faptului că pornesc cu șansa a doua, timișorenii speră să producă surpiza în meciul cu Rapid. Antrenorul lui Poli Timișoara, Nicolae Croitoru, a prefațat înfruntarea din această seară într-o manieră foarte realistă. Tehnicianul speră ca elevii săi să joace cât mai bine și să dea o replică serioasă giuleștenilor, în ciuda diferenței de valoare dintre cele două echipe.

Ne așteaptă un joc foarte dificil. Întâlnim o echipă de Liga 1 care a făcut un sezon foarte bun până acum, cu jocuri apreciate. Chiar și ultimele evoluții, în special jocul cu CFR Cluj, un joc deosebit. Noi, din păcate, venim după un eșec care doare în continuare, care ne îngrijorează. Însă, este Cupa României, sperăm în primul rând să ne ridicăm la nivelul așteptărilor.

Sperăm să facem un joc bun. Suntem conștienți că plecăm cu șansa a doua, însă cred că este o oportunitate pentru fiecare jucător de a demonstra că are valoare, de a-și demonstra până la urmă că are calitate care să-i permită să aspire la mai mult”, a declarat Nicolae Croitoru, înaintea partidei cu Rapid din Cupa României.