Poli Iași și Poli Timișoara și-au anunțat noii antrenori în același timp. Cele două formații au obiective diferite în sezonul viitor

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.06.2021, 23:54
Poli Iași și Poli Timișoara și-au anunțat noii antrenori în același timp. Cele două formații au obiective diferite în sezonul viitor

Poli Iași și Poli Timișoara și-au anunțat antrenorii în același timp. Sezonul viitor de Liga 2 se anunță unul dintre cele mai interesante din ultimii mulți ani. Chiar dacă în sezonul trecut au promovat două echipe de tradiție, FC U Craiova și Rapid, au rămas în continuare în Liga 2 multe alte echipe cu istorie bogată în fotbalul românesc.

Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj își doresc cu orice preț să reușească în cele din urmă promovarea în Liga 1. De asemenea, Steaua, deși nu va avea drept de promovare în primul sezon de Liga 2, va fi un adversar de temut.

Totodată, la finalul sezonului trecut au retrogradat din prima ligă echipe importante din ultimii ani, respectiv Poli Iași și Astra Giurgiu. De asemenea, ASU Poli Timișoara a jucat sezonul trecut în playoff-ul de promovare. Astfel că în sezonul viitor bănățenii pot pune din nou probleme în zona superioară a clasamentului.

Poli Iași și Poli Timișoara și-au anunțat antrenorii în același timp

Oficialii clubului ieșean au organizat o conferință de presă în cadrul căreia l-au prezentat pe noul antrenor al echipei, Costel Enache. Ieșenii au explicat că Poli se află încă într-o situație extrem de dificilă din punct de vedere financiar. De asemenea, obiectivul echipei este acela de a promova înapoi în Liga 1 în următoarele două sezoane.

Clubul este în continuare pe buza prăpastiei, dar dacă suntem atenți putem reconstrui clubul acesta din temelii. Dar pe baze profesioniste și pe baze oneste. Nu vom păcăli jucători spunând că le vom oferi sume foarte mari. Dar vom putea oferi salarii decente pentru liga a doua și plătite la timp. Și vreau să îi mulțumesc lui Costel Enache pentru faptul că a acceptat să vină la Iași. Rog suporterii să aibă încredere că vom reconstrui această echipă.

Dacă au încredere și puțină răbdare veți vedea că în cel mai scurt timp vom redresa clubul din punct de vedere financiar, după care ne putem gândi și la promovarea în Liga 1. Dacă acest obiectiv va fi peste un an sau peste doi, vom vedea în iarnă, când vom trage linie și vom face prima evaluare a activității noastre noastre”, a spus managerul general al lui Poli Iași, Florin Briaur, pentru liga2.prosport.ro.

Cele două formații au obiective diferite în sezonul viitor

Dacă la Iași se dorește promovarea cât mai rapidă, nu același lucru se întâmplă și la Timișoara. Oficialii clubului de pe Bega au anunțat că înlocuitorul lui Dan Alexa pe banca echipei Viola este Dorin Toma. Totodată, președintele clubului, Viorel Șerban, a dat de înțeles că la Timișoara se va începe un proces de reconstrucție, după ce sezonul trecut echipa a avut șanse destul de mari la promovarea în Liga 1.

Alegerea lui Dorin Toma nu a fost ușoară și nici grea. Am avut mai multe runde de discuții cu mai mulți antrenori, nu doar cu cei care doreau să vină la Politehnica. Ci și cu cei care corespundeau exigențelor acestui club. Politehnica a încheiat un campionat, chiar un ciclul de performanță. Am fost aproape de a promova în prima ligă, cu puțină șansă de partea noastră.

Viața merge mai departe, suntem într-un moment important. Clubul nostru trece printr-o serie de reorganizări pe principiile sportului de performanță. Nu te înțelegi cu cel mai renumit antrenor sau cel mai bun, ci cu cel mai potrivit”, a declarat președintele lui ASU Poli conform sursei citate.

Sursă foto: liga2.prosport.ro