Bosnia Herzegovina – România 1-0. Înfrângere după un joc bun. Tricolorii rămân ultimii în grupa de Nations League

Bordei Radu Gabriel-Alexandru Ioniță 07.06.2022, 23:58
Bosnia Herzegovina – România 1-0. Înfrângere după un joc bun. Tricolorii rămân ultimii în grupa de Nations League

România a prestat un joc ofensiv bun în Bosnia și Herțegovina și și-a creat destule ocazii de gol. Din păcate le-a ratat, iar o greșeală a lui Florin Niță a făcut diferența la Zenica. După două etape, echipa națională rămâne fără punct și fără gol marcat în această grupă de Nations League și se află pe ultimul loc.


Bosnia 1-0 România

Final de meci!

Min. 90+4: Duljevic ia cartonaș galben după un fault dur asupra lui Marius Marin.

Min. 90+2: Alex Cicâldău a încercat direct poarta dintr-o lovitură liberă de la 17 metri, lateral dreapta, dar portarul bosniac a fost atent și a reținut fără mari probleme.

Min. 84: Alibec a fost angajat excelent de Octavian Popescu, daar nu a putut ajunge la minge, iar ulterior a acuzat probleme musculare.

Min. 81: Hanca i-a luat locul lui Manea în flancul drept al apărării. Schimbare și la bosniaci. Besic i-a luat locul lui Stevanovic.

Min. 74: Patru modificări făcută de Edi Iordănescu. Au ieșit de pe teren Maxim, Răzvan Marin, Adrian Rus și Pușcaș și au intrat Florin Tănase, Denis Alibec, Octavian Popescu și Andrei Ivan.

Min. 71: Pușcaș trimite peste poartă cu capul după un corner executat din partea dreaptă.

Min. 68: GOL BOSNIA! Centrare pe jos din partea stângă, Florin Niță a respins în față, mingea a ajuns la Prevljak, iar acesta a trimis în poarta rămasă goală.

Min. 67: Schimbare în naționala bosniacă. Sead Kolasinac i-a luat locul lui Civic.

Min. 66: Burcă și Prevljak sunt avertizați cu cartonaș galben după ce au avut o mică dispută.

Min. 65: Bosnia înscrie prin Ahmedhodzic, dar arbitrul fluieră fault în atac în urma duelului dintre acesta și Florin Niță. Rămâne 0-0. 

Min. 64: Chiricheș respinge foarte bine un șut trimis de la distanță de un mijlocaș bosniac.

Min. 59: Pușcaș acordă corner după o centrare din lovitură liberă.

Min. 55: Mario Camora ratează șutul și trimite pe lângă poartă din poziție bună.

Min. 54: Răzvan Marin șutează mult peste poartă cu piciorul stâng din marginea careului de 16 metri, după ce Alex Cicâldău a dat pe lângă minge.

A început repriza secundă! La pauză s-au produs trei schimbări în echipa Bosniei. Au ieșit de pe teren Dzeko, Prcic și Cimirot și au intrat Prevljak, Hadziahmetovic și Pjanic.

Pauză la Zenica!

Min. 45+1: Maxim a șutat mult peste poartă din colțul careului de 16 metri.

Min. 45: Centrarea înaltă trimisă de Burcă din partea stângă cade pe bara transversală a porții Bosniei!

Min. 43: Niță reține în doi timpi șutul trimis de Edin Dzeko cu latul din interiorul careului.

Min. 41: Sanicanin lovește slab cu capul după un corner din partea dreaptă și mingea se duce mult peste poarta lui Niță.

Min. 37: Dublă-ocazie uriașă pentru România! Lovitura de cap a lui Pușcaș din 6 metri a fost respinsă de portarul Sehic, mingea a ajuns la Burcă, dar șutul acestuia a trecut puțin pe lângă poartă.

Min. 34: Șutul lui Mario Camora este respins de apărarea bosniacă.

Min. 24: Niță iese prompt din poartă și reține o centrare din partea stângă.

Min. 22: Ocazie Bosnia! Sanicanin a trimis slab cu capul, pe lângă poartă, în urma unui corner executat din partea stângă.

Min. 19: George Pușcaș, extrem de aproape de deschiderea scorului la Zenica! Atacantul României a primit o pasă de la un adversar, a scăpat singur cu portarul advers, l-a driblat pe acesta și a trimis spre poartă, dar mingea a fost respinsă din fața liniei porții de un fundaș advers. 

Min. 16: Prima ocazie a României! Răzvan Marin ratează șutul și trimite mult pe lângă poartă din poziție bună, la capătul unui contraatac purtat de Pușcaș.

Min. 6: Două șuturi blocate de apărarea României în decurs de două secunde și este corner pentru gazde.

A început meciul!

Startul meciului a fost întârziat cu 20 minute, din cauza faptului că arbitrii au așteptat să primească o prognoză meteorologică favorabilă, în urma unei furtuni care s-a produs la Zenica cu circa 45 de minute înainte de ora la care trebuia să înceapă inițial partida de la Zenica. 


Echipele de start:

BOSNIA: Sehic – Susic, Ahmedhodzic, Sanicanin, Civic – Prcic, Cimirot, Gojak – Stevanovic, Dzeko, Duljevic
Rezerve: Vasilj, Cetkovic – Danilovic, Kolasinac, Besic, Bilbija, Prevljak, Pjanic, Hotic, Menalo, Hadziahmetovic, Milicevic
Selecționer: Ivaylo Petev

Edi Iordănescu a optat pentru un sistem 5-3-2 la această partidă. Astfel, Rus, Chiricheș și Burcă vor fi fundașii centrali, iar linia mediană va fi formată din Marius Marin, Alex Cicâldău și Răzvan Marin. În atac, Alex Maxim îl va ajuta pe George Pușcaș. 

ROMÂNIA: 1. Niță – 4. Manea, 17. Rus, 6. Chiricheș, 15 Burcă, 3. Camora – 14. M. Marin, 8. Cicâldău, 18. R. Marin – 10. Maxim – 9. Pușcaș
Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 2. Rațiu, 5. Crețu, 7. Alibec, 11. Bancu, 13. Mihăilă, 19. Tănase, 20. Hanca, 21. Popescu, 22. Sorescu, 23. Ivan
Selecționer: Edward Iordănescu


Edi Iordănescu, verdict dur pentru naționala României. „Nu ne descurcăm sub presiune”

Criticat din toate părțile, după meciul slab de la Podgorica, selecționerul a oferit mai multe explicații pe amrginea dezastrului. Principala concluzie a lui Edi Iordănescu este că tricolorii simt o presiune mare pe umerii lor. Jucătorii evoluează cu teamă de fiecare dată când îmbracă tricoul României. Acesta a amintit și de mandatele lui Contra și Rădoi, care nu au adus calificări la turneele finale.

S-au strâns foarte multe nerealizări. Sunt lucruri care s-au adunat în timp. Nu mă așteptam să găsesc acest lucru atât de profund. Este important să îi redresăm din punct de vedere mental. Trebuie să aibă încredere în ei, pentru că au valoare, au potențial.

Nu pot să repar ce s-a făcut greșit în ultimii ani. Spun cu tărie că știu și munca lui Cosmin Contra și a lui Mirel Rădoi și au făcut o muncă foarte bună. Dar tot nu am obținut calificări. Am simțit faptul că echipa este extrem de apăsată mental, emoțional, până la teama de a nu greși. Eu înțeleg și supărarea opiniei publice. Dar, dacă nu ne căpătăm încrederea, cu siguranță că vor mai veni și alte momente triste.

Vă garantez sub cuvânt de onoare, din interior, că nu e vorba de atitudine, de un grup care intră în teren detașat, neinteresat. E cu totul altceva. E un grup afectat emoțional, care nu mai răspunde cum trebuie la jocurile cu miză, a declarat Edi Iordănescu

Ce se întâmplă cu căpitanul Chiricheș? „România nu se poate lipsi de el”

În ciuda erorilor grave, care au condus la marcarea ambelor goluri de către Muntenegru, Vlad Chiricheș are șanse mari să fie pe teren și la partida de la Zenica. Cu toate acestea, în restul compartimentelor se vor produce modificări importante. Iordănescu schimbă și din cauza oboselii jucătorilor, dar și pentru că a fost supărat pe jocul arătat. Mai mult ca sigur, în atac, va apărea Octavian Popescu, jucător care poate crea pericol în careul advers. Gigi Becali l-a cerut și el, insistent, ca titular, deși Iordănescu junior nu a fost impresionat de demersul latifundiarului. 

Pentru mine Vlad Chiricheș nu este doar căpitanul echipei, ci și unul dintre liderii ei. Este un jucător care a jucat constant la un nivel bun în ultimii ani. Joacă titular la echipa lui, nu ne putem lipsi de el. Sper în viitor ca și restul băieților să se ridice la nivelul lui, a transmis Edi Iordănescu

Nu cred că eram dărâmați, eram dezamăgiți, cum este normal după un astfel de meci. Nu cred că sunt prea multe de spus despre meciul trecut. Mâine cu siguranță vom schimba fața echipei și vom arata un altfel de fotbal, le-a promis și Alex Cicâldău, suporterilor echipei naționale

Echipa probabilă a României, cu Bosnia

Fl. Niță – Cr. Manea, Chiricheș, A. Rus, Camora – Maxim, M. Marin, Cicâldău – A. Ivan, Pușcaș, Oct. Popescu