LIVE TEXT: FC Botoșani – CFR Cluj 0-1. Final de meci! CFR Cluj este campioana României!!! Ardelenii domină Liga 1, cu al 4-lea titlu la rând! Vezi rezumatul VIDEO

Gabriel Peneș / 18.05.2021, 20:36
LIVE TEXT: FC Botoșani – CFR Cluj 0-1. Final de meci! CFR Cluj este campioana României!!! Ardelenii domină Liga 1, cu al 4-lea titlu la rând! Vezi rezumatul VIDEO

CFR Cluj s-a impus cu 1-0 în de plasare cu FC Botoșani și a cucerit al patrulea titlu consecutiv de campioană a României! Echipa antrenată de Edi Iordănescu se încununează din nou campioană a României. Ardelenii au acum 7 titluri în palmares!


LIVE TEXT: FC Botoșani – CFR Cluj 0-1 (Țigănașu autogol 54)

FINAL DE MECI LA BOTOȘANI! CFR Cluj este din nou campioană a României! Pentru al patrulea an la rând!


Min. 90+4. Rondon trimite pe lângă poarta goală.


Min. 90+3. Arlauskis salvează în fața lui Al Mawas.


Min. 84. Trei schimbări la CFR: Ies Păun, Deac și Debeljuh, intră Pereira, Chipciu și Mario Rondon.


Min. 82. Două schimbări la FC Botoșani: ies Eduard Florescu și Andrei Chindriș (accidentat), intră Andrei Patache și Marian Târșa.


Min. 76. Schimbare la CFR: iese Sigurjonsson, intră Hoban.


Min. 69. Marce ocazie CFR! Costache ajunge în careu, în poziție favorabilă, dar Pap, cu un reflex uimitor salvează. CFR putea închide meciul.


Min. 63. Dublă schimbare la Botoșani: ies Ashkovski și Braun, intră Realdo Fili și Tîrcoveanu.


Min. 54. Deschidere de scor la Botoșani. După lovitura de cap a lui Burcă, Țigănașu trimite în propria poartă și CFR conduce cu 1-0. După un corner executat de Deac, Burcă reia cu capul, portarul Pap era pe fază, gata să intervină, dar umărul lui Țigănașu a schimbat traiectoria mingii și l-a derutat pe goalkeeper-ul Botoșaniului. Este FC Botoșani – CFR 0-1. La acest scor, CFR este noua campioană a României!


A început repriza secundă.


Pauză la Botoșani. După prima repriză, cele două echipe se află la egalitate, 0-0.


Min 33. Ocazie uriașă pentru FC Botoșani! Țigănașu a trimis un șut în forță la colțul scurt, însă mingea a lovit bara dreaptă a porții apărate de Arlauskis.


Min. 21. Lovitură liberă pentru CFR: Deac șutează direct pe poartă, dar Pap a respins în corner.


Min. 9. Pasă bună dată de Șeroni, Ashkovski pătrunde în careu, dar este deposedat in extremis de Vinicius.


Min. 8. Centrare Costache, de pe dreapta, dar Debeljuh trimite cu capul peste poartă.


Min. 4. Schimbări în ambele echipe. Botoșani: iese Caia, intră Meleke; CFR: iese Gâdea, intră Păun.


UPDATE. A început meciul.

Echipele de start

FC Botoșani: Pap – Braun, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Caia, E. Florescu, E. Papa – Ashkovski, Ongenda, Al Mawas
Rezerve: Hankic, Patache, Holzmann, Meleke, Tîrcoveanu, S. Camara, Fili, Târșa, D. Croitoru
Antrenor: Marius Croitoru

CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Sigurjonsson, Bordeianu, M. Gâdea – Deac, Debeljuh, Costache
Rezerve: Bălgrădean, Latovlevici, Ben Youssef, Hoban, Itu, Chipciu, M. Pereira, Păun, Rondon
Antrenor: Edi Iordănescu


LIVE TEXT: FC Botoșani – CFR Cluj, de la ora 20.30. Clujenii joacă în această seară cu titlul Ligii 1 pe masă! O victorie îi face campioni pentru a 4-a oară la rând! Înaintea partidei, echipa lui Edi Iordănescu este lider în play-off, cu 3 puncte în fața rivalilor de la FCSB. Dacă înving, vor fi siguri că vor păstra diferența aceasta, chiar dacă și trupa lui Gigi Becali se va impune în fața Craiovei, miercuri, 19 mai, de la 21.30. Însă, în caz de remiză ori înfrângere, coroborate cu un succes al FCSB în meciul cu oltenii, atunci decizia finală se va amâna pentru ultima etapă. Va fi o adevărată finală a campionatului, CFR și FCSB urmând să se întâlnească în meci direct, pe 26 mai, în Gruia.

Botoșaniul nu are, în sine, o presiune prea mare, echipa fiind pe locul 5, fără șanse de a urca în clasament. Eventual, pot pierde poziția în favoarea Clinceniului, aflată cu 2 puncte în urmă. Însă relația amicală pe care clubul moldovean o are cu FCSB a dat naștere la speculații. Gigi Becali a declarat că în cazul unui rezultat bun obținut de Botoșani, îi va da „o șampanie grasă” finanțatorului clubului, Valeriu Iftime. La rândul său, Iftime a spus că va primi șampania, însă doar după meci. El a mai adăugat că a promis o primă jucătorilor săi, dacă obțin 6 puncte în ultimele 3 etape. Cum meciul cu Clinceniul a fost pierdut lamentabil, 3-4, au mai rămas doar 2 partide pentru atingerea obiectivului.

Declarațiile antrenorilor înainte de meci

Mai avem două finale, prima e la Botoşani. Timpul e inamicul nostru, din nou. Ne aşteptăm la o deplasare complicată, cu o echipă care ne-a pus mereu probleme şi care are miza ei pentru acest joc. Provocarea cea mai mare va fi să recuperăm echipa. Am recunoscut că atunci când sunt jocuri din trei în trei zile ne confruntăm cu această problemă majoră. Timpul e foarte scurt pentru a lucra, pentru a pregăti cum trebuie jocul în detaliu. Trebuie să înţelegem din nou momentul, să găsim energia necesară şi să aducem trei puncte care pot fi decisive pentru campionat”, a spus Edi Iordănescu, antrenorul de la CFR Cluj, la conferința de presă premergătoare întâlnirii.

Nu le-am spus nimic jucătorilor după meciul cu Clinceni, eram prea supărat, am preferat să nu vorbesc la cald, doar le-am spus programul și am plecat. Cred că au înțeles, prima ocazie pentru a spăla rușinea este acum, cu CFR. Ei au o miză uriașă, să câștige campionatul. Nu e un capăt de țară dacă CFR bate la Botoșani, am mai pierdut. Este o durere, o nereușită”, a declarat și Marius Croitoru, antrenorul Botoșaniului, într-o conferință de presă.

LIVE TEXT: FC Botoșani - CFR Cluj, ora 20.30. Clujenii joacă în această seară cu titlul Ligii 1 pe masă! O victorie îi face campioni pentru a 4-a oară la rând!
LIVE TEXT: FC Botoșani – CFR Cluj, ora 20.30. Clujenii joacă în această seară cu titlul Ligii 1 pe masă! O victorie îi face campioni pentru a 4-a oară la rând!

Echipele probabile:

FC Botoșani: 13. Hankici – 43. Braun, 6. Chindriș, 3. Meleke, 30. Țigănașu – 27. Ed. Florescu, 8. J. Rodriguez, 67. Papa – 9. Al Mawas, 21. D. Croitoru, 10. Ongenda
Rezerve: 1. Ed. Pap, 11. M. Roman I, 15. Așkovski, 19. Patache, 25. Racovițan, 28. Fili, 32. Șeroni, 80. Târcoveanu, 90. Holzmann
Antrenor: Marius Croitoru

CFR Cluj: 34. Bălgrădean – 4. Cr. Manea, 55. Vinicius, 3. A. Burcă, 45. Camora – 8. Sigurjonsson, 37. Bordeianu, 75. Gâdea – 10. C. Deac, 22. Debeljuh, 18. V. Costache
Rezerve: 12. Sandomierski, 5. Soares, 7. Ad. Păun, 15. Ben Youssef, 16. Susici, 27. Chipciu, 28. Hoban, 98. Carnat, 99. Rondon
Antrenor: Edi Iordănescu

Arbitru: Sebastian Colțescu / A1: Mircea Orbuleț, A2: George Neacșu

Vezi rezumatul VIDEO