FC Hermannstadt – CS Mioveni 1-2 | CS Mioveni „sparge gheața” și promovează în Liga I după 9 ani

Gabriel-Alexandru Ioniță / 02.06.2021, 20:52
FC Hermannstadt – CS Mioveni 1-2 | CS Mioveni „sparge gheața” și promovează în Liga I după 9 ani

Final de partidă! CS Mioveni s-a impus în returul cu FC Hermannstadt, scor 2-1 și a promovat în Liga I. Mioveni a „spart gheața”, devenind prima echipă din Liga II care promovează la baraj. De asemenea, promovarea îi va oferi ocazia echipei CS Mioveni să revină în Liga I după o pauză de 9 ani. Massaro și Panait au înscris pentru oaspeți, în timp ce golul gazdelor a fost marcat de Yazalde. În celălalt duel de promovare/menținere în Liga I se vor întâlni FC Voluntari și Dunărea Călărași. În tur, formația ilfoveană s-a impus în deplasare cu 2-1. Returul e programat joi seară, de la ora 20:30.

FC Hermannstadt – CS Mioveni 1-2

Final de partidă! CS Mioveni e în Liga I!


Min 90+3. GOL CS Mioveni! Panait înscrie cu o scăriță după un contraatac incredibil și CS Mioveni e echipa care va merge în Liga I.


Min 85. Ionut Alin Pop va fi noul antrenor al sibienilor. El a intrat pe teren în locul lui Viera.


Min 83. ELIMINARE FC Hermannstadt! Cristiano, decizie uluitoare. A plonjat și a respins cu mâna, deși era ieșit cu mult din afara careului!


Min 71. GOL CS MIOVENI! Un șut deviat al lui Massaro îl prinde pe picior greșit pe Cristiano și scorul de pe tabelă este 1-1. CS Mioveni este în Liga I la acest rezultat!


Min 21. GOL HERMANNSTADT! Yazalde primeste în careu din partea lui Mayoral și trimite o bombă cu șiretul la colțul scurt!


Min 9. Horațiu Feșnic arată un nou cartonaș roșu! Centralul elimină un om din staff-ul sibienilor de această dată, pentru proteste.


Min 6. ELIMINARE pentru FC Hermannstadt! Dâlbea ia două cartonașe galbene în 5 minute și este eliminat! În minutul 6, și-a lovit un adversar cu cotul și a văzut al doilea avertisment.


Min 1. A început partida!


Echipele de start:

FC Hermannstadt: Cristiano – Mățel, Viera, Scarlatache, Opruț – Belu, Alhassan, Romario, Oroian – Mayoral, Yazalde
Rezerve: Addae, Aralica, Bagaric, Dâlbea, Petrescu, Pop, Sebaihi, Stoica, Vodă
Antrenor: Eugen Beza

CS Mioveni: Popescu – Șerbănică, Iacob, Garutti, Oancea – Toma, Veres – Coșereanu, Rusu, Isfan – Blănaru
Rezerve: Alexandrescu, Chindriș, Coman, Ducan, Gherghe, Ivan, Mar, Massaro, Rădescu, Șerban
Antrenor: Alexandru Pelici

FC Hermannstadt - CS Mioveni, echipele de start
FC Hermannstadt – CS Mioveni, echipele de start

Toate cele 3 victorii au fost înregistrate cu același scor, 1-0. Sibienii au învins în deplasare pe FC Voluntari și Poli Iași și pe teren propriu pe FC Argeș în ultima etapă. Grație acestei serii foarte bune, FC Hermannstadt a reușit să se salveze de la retrogradarea directă, lucru ce părea extrem de greu de realizat în urmă cu doar câteva săptămâni.

Nu toate lucrurile stau însă în favoarea sibienilor. Ei sunt nevoiți să dispute și acest meci extrem de important departe de casă. Așa cum s-a întâmplat pe tot parcursul sezonului, partida organizat-o de clubul din Sibiu se va juca pe stadionul din Mediaș. Motivul este reprezentat de faptul că la stadionul din Sibiu se desfășoară lucrări de modernizare.

Sibienii nu vor avea o misiune ușoară

De partea cealaltă, CS Mioveni nu este nici pe departe o echipă care să poată fi trecută cu vederea. Echipa antrenata de Alexandru Pelici a făcut un sezon extrem de solid în Liga 2. Argeșenii au terminat playoff-ul de promovare în Liga 1 pe locul 3, la un singur punct în spatele Rapidului. De asemenea, fotbaliștii de la Mioveni au trecut și sezonul trecut prin experiența barajului de promovare în prima divizie. Atunci, ei au fost învinși de Chindia Târgoviște cu scorul general de 3-1.

CS Mioveni nu traversează însă cea mai bună formă în ultimele săptămâni. Argeșenii nu au reușit să câștige decât un meci în ultimele 6 etape din Liga 2. Iar acela a fost meciul din ultima etapă contra Rapidului, când nu mai exista nicio miză. În această perioadă, jucătorii lui Pelici au pierdut un meci, 2-4 în deplasare cu Craiova, și au înregistrat nu mai puțin de 4 egaluri.

Mioveniul are totuși avantajul că nu a primit gol pe teren propriu în meciul tur. Astfel, orice reușită a lor împotriva lui Hermannstadt diseară poate fi decisivă.

Echipele probabile:

FC Hermannstadt: Cristiano – Mățel, Viera, Scarlatache, Opruț – Belu, Alhassan, R. Pires, Oroian – Mayoral, Yazalde

Rezerve: I. Pop, I. Stoica, Dâlbea, P. Petrescu, Vodă, Aralica, Sebaihi, Bagarici, Addae

Antrenor:  Eugen Beza

CS Mioveni: I. Popescu – Oancea, Garutti, A. Iacob, D. Șerbănică – S. Vereș, D. Toma – Ișfan, B. Rusu, Coșereanu – Blănaru

Rezerve: Ducan, R. Gherghe, Massaro, I. Rădescu, M. Șerban, A. Panait, S. Ivan, M. Chindriș

Antrenor: Alexandru Pelici