Șahtior Soligorsk – CFR Cluj, Conference League 0-0. Greu de privit! Campioana a dezamăgit în primul duel din turul 3

Autori: Ștefănescu Dragoș, Octavian Vasilescu / 04.08.2022, 21:50
Șahtior Soligorsk – CFR Cluj, Conference League 0-0. Greu de privit! Campioana a dezamăgit în primul duel din turul 3

Șahtior Soligorsk și CFR Cluj au remizat, scor 0-0, în prima manșă a turului trei preliminar Conference League.

Returul va avea loc peste o săptămână, pe stadionul campioanei CFR Cluj.

CFR Cluj, prestație modestă în primul duel cu Șahtior Soligorsk

Meciul tur s-a disputat în Turcia, pentru că Șahtior nu are voie să dispute partide oficiale în Belarus. Totul din cauza războiului din Ucraina.

Prima manșă a pus în scenă un meci foarte slab. S-au înregistrat doar două șuturi pe poartă pe durata celor 90 de minute, câte unul de fiecare parte. Echipele s-au închis perfect, nu au forțat deloc, iar în unele momente dădeau impresia că nu vor să ia parte la acest duel.

Yuri a avut cea mai mare ocazie pentru CFR Cluj. Fundașul a lovit bara, în minutul 19, după o lovitură liberă.

Șahtior Soligorsk – CFR Cluj 0-0

CFR Cluj: Scuffet – Graovac (Braun 77), Yuri, A. Burcă, Camora – Cvek, Boateng, Păun (Jefte 69) – C. Deac, Debeljuh, Roger
Rezerve: Gal, Bălgrădean – Brucic, Petrila, Yeboah, Hoban, Kolinger, Bordeianu, Muhar

Șahtior Soligorsk: Platnikov – Simunovic, Filipenko, Satara, Antic – Divanovic (Ahmedi 73), Krymi, Korzun – Correia Da Silva, Placca, Ivanovic (Yuzpchuk 79)
Rezerve: Stepanov, Chernik – Skavysh, Davyskiba, Podstrelo, Zabelin, Charniak, Karpitski, Shauchenka

Minutul 90+4: Fluier final!

Minutul 75: Debeljuh a șutat în cros, dar mingea a trecut pe lângă poarta adversă.

Minutul 69: Dan Petrescu face prima schimbare a serii. Păun a fost înlocuit de Jefte Betancor.

Minutul 60: A trecut o oră de joc. Iată cum arată statistica:

Minutul 46: S-a reluat jocul.

Minutul 45+1: Pauză! CFR Cluj a început meciul cu frâna de mână trasă, dar apoi a preluat inițiativa și a fost mai periculoasă.

Minutul 19: Bară! Deac a centrat din lovitură liberă și fundașul Yuri a reluat periculos cu capul. Mingea a lovit bara laterală, spre norocul gazdelor.

Minutul 16: O nouă ocazie pentru Șahtior! Scuffet a respins în bara transversală o lovitură de cap din șase metri. Satara s-a înălțat peste apărarea campioanei, la o lovitură de colț, și a deviat spre poartă. Portarul lui Dan Petrescu a fost din nou la post.

Minutul 7: Ocazie pentru gazde. Placca a șutat din apropiere, dar Scuffet a intervenit.

Minutul 1: A început meciul!


Șahtior Soligorsk – CFR Cluj, ardelenii pot lua o opțiune serioasă la calificarea în play-off-ul Conference League

Joi seară, de la ora 20:00, Șahtior Soligorsk și CFR Cluj se înfruntă în prima manșă a turului trei preliminar Conference League. Campioana României este favorită în partida ce se joacă la Adapazari, în Turcia.

Șahtior Soligorsk traversează o formă excelentă și domină campionatul din Belarus după 15 etape disputate. Elevii lui Sergei Tashuyev au câștigat ultimele trei partide jucate în campionat și vor să-și continue seria de victorii.

De cealaltă parte, CFR Cluj vine după victoria categorică obținută cu CS Mioveni în Superliga. Campioana României are prima șansă în duelul cu formația din Belarus. Elevii lui Dan Petrescu pot lua o opțiune importantă la calificarea în play-off încă din meciul tur.

Dan Petrescu, extrem de concentrat înaintea meciului cu Șahtior Soligorsk

Înaintea partidei, Dan Petrescu a subliniat valoarea formației din Belarus. ”Bursucu” consideră Șahtior Soligorsk mult mai valoroasă decât adversarele întâlnite până acum în Conference League.

Din ce mi-au zis secunzii, că eu încă nu m-am uitat la ei, arată mult mai bine decât Pyunik și decât cei din Andorra. Dar până la urmă e normal, e campioana Belarusului. Cred că avem cel mai greu adversar dintre echipele din România ca valoare, ca lot. Trebuie să facem față, să ne calificăm. Trebuie să facem un meci bun acolo”, a declarat Dan Petrescu.

Dan Petrescu vrea cât mai repede un nou atacant la CFR Cluj

Dan Petrescu nu este mulțumit total de lotul pe care îl are la CFR. În plus, plecarea lui Marko Dugandzic la Rapid a lăsat un gol în compartimentul ofensiv al ardelenilor. În aceste condiții, tehnicianul le-a cerut șefilor din Gruia să aducă cât mai repede un atacant.

Sunt multe meciuri, iar eu zic că mai avem nevoie de un jucător în atac. Buș și Birligea sunt accidentați, cel puțin o lună nu ne mai bazăm pe el. De aceea am vorbit cu șefii clubului, mai avem mare nevoie de un atacant. Conducerea caută jucători, dar nu este ușor să găsești fotbaliști buni în acest moment. Căutăm să găsim un jucător de afară, sub formă de împrumut, să vedem ce găsim”, a spus Dan Petrescu.