Simona Halep – Shuai Zhang 6-4, 6-2. Românca s-a impus fără emoții în turul 2 la Toronto. Ce urmează

Olteanu Ștefan 10.08.2022, 20:00
Simona Halep – Shuai Zhang 6-4, 6-2. Românca s-a impus fără emoții în turul 2 la Toronto. Ce urmează

Simona Halep (30 de ani – 15 WTA) a învins-o pe Shuai Zhang (33 de ani – 45 WTA), scor 6-4, 6-2, turul 2 al turneului de la Toronto, în Canada.

În runda următoare, Halep se va duela cu învingătoarea dintre Jil Belen Teichmann (25 de ani – 21 WAT) și Anett Kontaveit (26 de ani – 2 WTA).

Halep are un start perfect la Toronto. În primul tur, ea a trecut de croata Donna Vekic (26 de ani – 82 WTA), pe care a învins-o tot în două seturi, scor 6-0, 6-2.

Simona Halep – Shuai Zhang 6-4, 6-2, la Toronto

Simona Halep – Shuai Zhang 6-4, 6-2: Game, set și meci! Simona Halep se califică în turul 2.

Simona Halep – Shuai Zhang 6-4, 5-2: Jucătoarea din China rămâne în meci, dar urmează Simona la serviciu.

Simona Halep – Shuai Zhang 6-4, 5-1: Game alb. Zhang va servi acum pentru a rămâne în meci.

Simona Halep – Shuai Zhang 6-4, 4-1: Break! Românca câștigă un game crucial și este foarte aproape de victorie. Este al cincilea break reușit de Simona astăzi.

Simona Halep – Shuai Zhang 6-4, 3-1: Simona își face serviciul fără mari emoții și păstrează distanța față de Shuai.

Simona Halep – Shuai Zhang 6-4, 2-1: Halep a ratat o șansă de break, iar jucătoarea din China și-a făcut serviciul.

Simona Halep – Shuai Zhang 6-4, 2-0: Românca se distanțează în setul secund.

Simona Halep – Shuai Zhang 6-4, 1-0: Break! Simo începe perfect și setul secund.

S-a terminat primul set

Simona Halep – Shuai Zhang 6-4: SET! Românca a irosit trei mingi de meci, dar la a patra a reușit să închidă game-ul. Diferența în acest set au făcut-o greșelile lui Zhang. Jucătoarea din China a comis 27 de erori neforțate.

Simona Halep – Shuai Zhang 5-4: Rebreak! Deși pare foarte nervoasă, Simona se adună și reușește să câștige acest game. Acum va servi pentru câștigarea primului set.

Simona Halep – Shuai Zhang 4-4: Break! Zhang câștigă pe serviciul Simonei și egalează pentru prima oară în acest set. Românca se află într-o scădere clară de formă, ceva s-a defectat pe parcurs.

Simona Halep – Shuai Zhang 4-3: Jucătoarea din China își face serviciul fără mari probleme și jocul ei arată din ce în ce mai solid.

Simona Halep – Shuai Zhang 4-2: Halep a condus cu 40-0, Zhang a egalat, dar Simona a găsit puterea să închidă game-ul.

Simona Halep – Shuai Zhang 3-2: Jucătoarea din China se apropie la un singur game, dar urmează Simona la serviciu.

Simona Halep – Shuai Zhang 3-1: Rebreak! Zhang câștigă primul ei game din această seară și continuă să spere la o revenire în primul set.

Ce început!

Simona Halep – Shuai Zhang 3-0: Break! Halep se simte minunat pe teren și pare de neoprit.

Simona Halep – Shuai Zhang 2-0: Românca își face serviciul și se desprinde în primul set.

Simona Halep – Shuai Zhang 1-0: Break! Simona Halep a irosit două mingi de break, dar în cele din urmă a reușit să câștige game-ul.

Simona Halep – Shuai Zhang 0-0: A început meciul! Jucătoarea din China servește prima.

UPDATE 21:10 Meciul va începe în câteva momente.


Simona Halep continuă sezonul pe suprafață dură, iar în turul 2 al turneului de la Toronto o va întâlni pe Zhang, o adversară incomodă pe care constănțeanca o cunoaște foarte bine.

În runda inaugurală de la Toronto, Simona Halep a trecut fără emoții de croata Donna Vekic (26 de ani – 82 WTA), pe care a învins-o în o oră și două minute, scor 6-0, 6-2.

Revenind la duelul cu Zhang, Simona va avea parte de o confruntare mult mai dificilă. Cele două s-au întâlnit în circuitul WTA de cinci ori, iar Halep conduce la general cu 3-2. Totuși, cele două victorii pe care sportiva din China le-a obținut au fost pe suprafață dură, astfel că duelul de la Toronto se anunță a fi foarte imprevizibil.

Ultima lor confruntare directă a avut loc la Madrid, pe 28 aprilie, pe zgură, când Simona s-a impus clar, scor 6-2, 6-3.

În primul tur de la Toronto, Shuai Zhang a trecut de iberica Cristina Bucsa (24 de ani – 122 WTA), scor 6-1, 6-3.

Câștigătoarea duelului va juca runda următoare cu învingătoarea dintre Jil Belen Teichmann (25 de ani – 21 WAT) și Anett Kontaveit (26 de ani – 2 WTA).

VIDEO. Cele mai tari schimburi ale duelului Simona Halep – Donna Vekic:

Obiectivul Simonei Halep este câștigarea US Open 2022. „O să dau tot!”

Simona Halep a părăsit România la finalul lunii iulie pentru a pleca în SUA. Ea a participat la turneul WTA de la Washingon, unde a învins-o pe Cristina Bucsa, scor 6-3, 7-5 în primul tur. Din nefericire, în turul doi românca a abandonat. La scorul de 7-5, 2-0 pentru Anna Kalinskaya, Simona Halep nu a mai putut continua și s-a retras.

Totuși, problemele medicale ale româncei nu au fost grave și a putut să se prezinte la turneul de la Toronto, unde evoluează în prezent.

Însă, adevăratul obiectiv al Simonei în perioada imediat următoare este câștigarea US Open. Grand Slam-ul din SUA e programat în perioada 29 august – 11 septembrie.

„Mă simt bine. Am sentimentul plăcut de la Wimbledon. M-am odihnit, m-am antrenat din greu. Nu știu cum o să fie, este un nou sezon, pe hard. Așa că o să văd acolo.

Obiectivul principal este US Open. Da, este un obiectiv foarte mare (n.r. – să câștige un Grand Slam pe hard). Nu știu dacă se va îndeplini. Dar o să dau tot ce am mai bun de fiecare dată când intru pe teren”, a declarat Simona Halep.

După turneul de la Toronto, Simona Halep va mai evolua și la Cincinnati, competiție care e programată în intervalul 15-21 august.

Ion Țiriac a dezvăluit marea slăbiciune a Simonei Halep. „De acolo i se trage absolut tot”.

Urmăriți Playsport.ro și pe