Sorana Cîrstea – Aleksandra Krunic 7-6(5), 7-6(1), Wimbledon 2022. Sorana debutează cu o victorie la All England Club

Octavian Vasilescu / 27.06.2022, 21:14
Sorana Cîrstea – Aleksandra Krunic 7-6(5), 7-6(1), Wimbledon 2022. Sorana debutează cu o victorie la All England Club

Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 32 WTA) debutează, luni, la Wimbledon 2022. Românca se va duela cu Aleksandra Krunic (29 de ani, locul 107 WTA) în primul tur.

UPDATE Meciul a fost amânat după ce a ploua la Londra. Cel mai probabil, Cîrstea va intra în scenă după ora 16:00.

Meciul Sorana Cîrstea – Aleksandra Krunic va începe la ora 19:30 și va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe site-ul Playsport.ro. De asemenea, Eurosport va transmite partida în direct la TV.

FINAL: Sorana Cîrstea – Aleksandra Krunic 7-6(5), 7-6(1), în primul tur la Wimbledon

7-6(5), 7-6(1): GAME, SET și MECI, Sorana Cîrstea! Românca a câștigat tie-break-ul setului secund și debutează cu o victorie la Wimbledon 2022. Sorana a învins-o pe Aleksandra Krunic pentru a patra oară în carieră, la capătul unui duel ce a durat o oră și 47 de minute.

În turul 2 la Wimbledon, Sorana o va aștepta pe învingătoarea dintre Astra Sharma (26 de ani – 136 WTA) și Tatjana Maria (34 de ani – 103 WTA). Partida acestora din urmă e programată în această seară, nu mai devreme de 21:45.


7-6(5), 6-6: BREAK, Krunic! Nici de data aceasta Sorana nu a putut să își facă serviciul! Krunic s-a impus rapid și a închis game-ul în favoarea sa, la 15. Setul doi se va decide, la fel ca primul, în tie-break.


7-6(5), 6-5: BREAK, Sorana! Krunic nu a putut să confirme break-ul, iar returul agresiv al Soranei a pus-o în mare dificultate. Românca și-a asigurat rapid două mingi de break și a fructificat-o pe prima.


7-6(5), 5-5: BREAK, Krunic! Șansa Soranei Cîrstea de a câștiga meciul e anulată în acest game, deoarece Krunic a returnat excelent și s-a impus la 30, reușind să facă break-ul și să restabilească egalitatea în setul secund.


7-6(5), 5-4: Game, Krunic! Jucătoarea din Serbia câștigă rapid pe propriul serviciu, dar va fi nevoită să facă break-ul pentru a rămâne în meci.


7-6(5), 5-3: Game, Sorana! Românca își confirmă break-ul de data aceasta și mulțumită serviciului solid pe care l-a arătat a închis game-ul la 15.


7-6(5), 4-3: BREAK, Cîrstea! Sorana nu a lăsat-o să respire pe Krunic în acest game și s-a impus într-un timp foarte scurt. Ea și-a asigurat trei mingi de break și a fructificat-o pe a doua.


7-6(5), 3-3: BREAK, Krunic! Sportiva din Serbia răspunde cu un retur la fel de agresiv și face rebreak-ul după ce închide game-ul la 30.


7-6(5), 3-2: BREAK, Sorana! Românca a forțat în acest al 5-lea game din setul secund și a returnat mult mai puternic, reușind să o pună în dificultate pe Krunic. Sorana a fructificat a treia minge de break și s-a impus în prelungurile game-ului.


7-6(5), 2-2: Game, Cîrstea! Pusă în dificultate de câteva ori de adversară, Sorana a salvat o minge de break și în cele din urmă și-a făcut serviciul. Românca a venit în repetate rânduri și la fileu în acest game.


7-6(5), 1-2: Game, Aleksandra Krunic. Reprezentanta Serbiei trece din nou în avantaj în setul secund, după ce a pus capăt game-ului la 30.


7-6(5), 1-1: Game, Sorana! Răspunsul româncei a fost unul pe măsură. Sorana a servit precis și a închis game-ul în favoarea sa, la 15.


7-6(5), 0-1: Game, Krunic! Setul doi începe cu un game foarte rapid câștigat de jucătoarea din Serbia. Cu un procentaj de 100% pe primul serviciu, Krunic și-a adjudecat toate punctele și a reușit un game alb.


SET, Sorana Cîrstea! Jucătoarea din România câștigă tie-break-ul cu 7-5 și se impune în cele din urmă în primul set. A fost a treia minge de set pentru jucătoarea din România, după cele două pe care le-a avut în game-ul 10, la scorul de 5-4 în favoarea sa.


INFO: Sorana a condus cu 2-0 în tie-break, după care Krunic a revenit și a câștigat 3 puncte la rând. Românca a mers la arbitrul de scaun pentru a-și exprima, timp de câteva momente bune, nemulțumirile vizavi de deciziile acestuia.


6-6: Game, Krunic! Adversara Soranei a servit foarte puternic în acest game, pe care a reușit să îl închidă rapid în favoarea sa, la 15. Primul set se va decide în tie-break!


6-5: Game, Sorana! Cu ceva emoții, românca a revenit de la 0-30 pe propriul serviciu și a câștigat patru puncte la rând. Sorana trece din nou în avantaj și e la un game distanță de câștigarea primului set.


5-5: Game, Krunic! Condusă cu 0-30 în acest game, jucătoarea din Serbia a câștigat patru puncte la rând și a reușit să își facă serviciul cu succes în cele din urmă. Krunic restabilește egalitatea în primul set.


5-4: BREAK, Krunic! Răsturnare de situație în acest game. Sorana începuse foarte bine, reușind să își asigure două mingi de set pe propriul serviciu. Din nefericire, ambele au fost ratate de către româncă, iar Krunic a revenit în joc și a făcut break-ul.


5-3: Game, Krunic! Reprezentanta Serbiei a servit foarte bine și a închis game-ul la 15.


5-2: Game, Sorana Cîrstea! În continuare, punctele dintre cele două jucătoare se decid după doar câteva schimburi de mingi. Krunic a revenit de la 0-40 la 30-40, însă în cele din urmă Sorana a urcat la fileu și a câștigat punctul decisiv al game-ului.


4-2: Game, Krunic! A venit rândul jucătoarei din Serbia să își etaleze serviciul. Krunic și-a câștigat fiecare punct și a reușit un game alb.


4-1: Game, Sorana Cîrstea! Românca își confirmă break-ul de data aceasta și, mulțumită serviciului bun pe care l-a avut, a reușit un nou game alb. Punctele dintre cele două jucătoare se tranșează destul de rapid în acest debut de meci.


3-1: BREAK, Cîrstea! Un prim game mai echilibrat în confruntarea dintre cele două. După câteva schimburi superbe, Sorana și-a asigurat o primă minge de break, pe care a fructificat-o și a închis game-ul la 30.


2-1: BREAK, Krunic! Jucătoarea din Serbia a profitat de un serviciu mai slab al Soranei, care a comis și o primă dublă greșeală. Krunic a făcut rapid rebreak-ul, reușind un game alb pe serviciul româncei.


2-0: BREAK, Sorana! S-a descurcat la fel de bine și pe retur și a reușit un nou game alb. Krunic, fără punct câștigat în primele două game-uri.


1-0: Game, Sorana Cîrstea! Românca a servit excelent în game-ul de debut al partidei și nu i-a oferit adversarei șansa de a câștiga niciun punct! Procentaj de 100% pe primul serviciu pentru Sorana, care a reușit și un prim as în acest game.


UPDATE. A început partida! Sorana Cîrstea servește prima!


Sorana Cîrstea și Aleksandra Krunic se vor înfrunta pe Terenul 8 de la All England Club. Cele două vor intra în scenă după terminarea meciului de băieți Maximilian Marterer – Aljaz Bedene.

Astăzi se va consuma al cincilea meci direct între Cîrstea și Krunic. Românca are 3-1 la general. Ultima confruntare a avut loc recent, la Birmingham, unde Sori s-a impus în două seturi, scor 6-1, 6-1.

Krunic a reușit să câștige o singură dată contra româncei, în 2017, la Cincinnati. Jucătoare din Serbia s-a impus în trei seturi, scor 6-7(1), 6-3, 6-4. A fost singura victorie pentru Aleksandra în duelurile cu Sorana. Primul duel dintre cele două datează din septembrie 2011, de la Tashkent, Uzbekistan. Cîrstea s-a impus și atunci în două seturi, scor 6-3, 6-4.

Pe lângă Sorana, luni va debuta la Wimbledon 2022 și Irina Begu (31 de ani, locul 43 WTA). Ea se va duela cu Ekaterine Gorgodze (30 de ani, locul 114 WTA), pe Terenul 16, în jurul orei 18:30.

Adversarele jucătoarelor din România în primul tur

Restul româncelor calificate pe tabloul principal de la Wimbledon, Simona Halep (30 de ani, locul 19 WTA), Gabriela Ruse (24 de ani, locul 55 WTA), Ana Bogdan (29 de ani, locul 109 WTA), Irina Bara (27 de ani, locul 121 WTA) și Mihaela Buzărnescu (34 de ani, locul 126 WTA), vor debuta marți. Toate vor lua startul în turul inaugural.

Turneul de la Wimbledon are loc în perioada 27 iunie – 10 iulie. În acest an nu vor fi acordate puncte la All England Club. ATP și WTA au luat această decizie după ce sportivii din Rusia și Belarus au primit interzis la Wimbledon, ca urmare a izbucnirii războiului din Ucraina.

Iată programul româncelor din primul tur:

  • Simona Halep – Karolina Muchova
  • Irina Bara – Chloe Paquet
  • Ana Bogdan – Dayana Yastremska
  • Gabriela Ruse – Coco Gauff
  • Mihaela Buzărnescu – Nastasja Schunk
  • Sorana Cîrstea – Aleksandra Krunic
  • Irina Begu – Ekaterine Gorgodze