U Craiova – CFR Cluj 3-1. Apărarea lui Dan Petrescu a fost anesteziată în Bănie. Van Durmen, eroul lui Marius Croitoru

Autori: Giosanu Catinca, Gabriel-Alexandru Ioniță / 24.07.2022, 17:55
U Craiova – CFR Cluj 3-1. Apărarea lui Dan Petrescu a fost anesteziată în Bănie. Van Durmen, eroul lui Marius Croitoru

U Craiova a învins CFR Cluj pe teren propriu cu scorul de 3-1, în etapa a doua din SuperLiga României. Belgianul van Durmen a reușit o „dublă” pentru echipa antrenată de Marius Croitoru, într-un meci în care apărarea campioanei a arătat foarte rău. Echipa lui Dan Petrescu a deschis scorul prin Ciprian Deac, dar nu a putut să apere acest scor.


U Craiova 3-1 CFR Cluj

Final de meci!

Min. 88: Jefte Betancor a trimis puțin pe lângă poartă cu o lovitură de cap din 6 metri.

Min. 75: Replica CFR-ului! Bordeianu a șutat puternic din afara careului, puțin pe lângă poartă.

Min. 73: GOL U CRAIOVA! Achim a executat rapid o lovitură liberă și l-a lăsat pe van Durmen singur cu Bălgrădean, iar belgianul a înscris cu o execuție de finețe.

Min. 66: Popa a respins, cu greu, în corner lovitura de cap a lui Petrila.

Min. 62: Bauza a profitat de o neînțelegere în apărarea CFR-ului și a trimis puțin pe lângă poartă din 6 metri.

Min. 51: Baeten șutează de la distanță, puțin pe lângă poarta lui Bălgrădean.

Min. 48: Ocazie imensă ratată de olteni! Baeten a fost blocat excelent de Cristi Bălgrădean din doar câțiva metri.

Min. 46: GOL U CRAIOVA! La primul atac al reprizei secunde, Negru centrează perfect din partea dreaptă, Baeten reia cu capul, mingea este apărată fantastic de Bălgrădean, dar ajunge la Compagno, care înscrie în poarta rămasă goală. 

A început repriza secundă!

Finalul primei reprize!

Min. 45+2: Dublă ocazie ratată de Debeljuh. Inițial a fost blocat de Popa excelent din poziție de 1 la 1, iar ulterior a trimis puțin peste poartă cu o lovitură de cap din 6 metri.

Min. 44: La capătul unei acțiuni individuale de efect, Juan Bauza a șutat slab, mult pe lângă poartă, din marginea careului de 16 metri.

Min. 32: GOL U CRAIOVA! La capătul unui contraatac excelent executat, Bauza a întors foarte bine mingea în zona punctului de la 11 metri, de unde van Durmen a pus perfect latul și l-a învins pe Bălgrădean cu piciorul stâng. 

Min. 26: Van Durmen l-a lovit cu cotul pe Karlo Muhar, care s-a resimțit minute întregi pe gazon. Jucătorii CFR-ului au solicitat un cartonaș roșu pentru belgianul Craiovei, dar arbitrul Chivulete a decis că un galben este suficient. El nu a apelat la sistemul VAR pentru această fază.

Min. 21: Clujenii, aproape de a-și mări avantajul. Graovac a trimis cu capul în urma unui corner din partea stângă, iar mingea s-a dus puțin peste poarta lui Popa.

Min. 15: GOL CFR CLUJ! Ciprian Deac a fost lăsat singur cu portarul de o pasă luminoasă a lui Păun și l-a „executat” pe Popa cu o „scăriță” de efect!

Min. 12: Bauza a trimis puțin pe lângă poartă dintr-o lovitură liberă din poziție foarte bună.

Min. 8: Prima mare ocazie a meciului! Bălgrădean intervine excelent și îl blochează pe Negru cu piciorul din doar doi metri.

A început meciul!


Echipele de start:

U Craiova: Popa – Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert – Asamoah, Achim – Baten, Bauza, Van Durmen – Compagno
Rezerve: Mogoșanu, R. Grigore. Albu, Blidan, Sidibe, Marquet, Bahassa, Chițu, Cl.Bălan
Antrenor: Marius Croitoru

CFR Cluj: Bălgrădean – Braun, Graovac, Yuri Matias, Camora – Deac, Boateng, Muhar – Ad. Păun, Debeljuh, Petrila
Rezerve: Scuffet, Manea, Bălan, Hoban, Gîdea, Betancor, Hammershoy, Yeboah
Antrenor: Dan Petrescu


U Craiova – CFR Cluj, de la ora 16:00

În primă fază, meciul era programat pentru sâmbătă, dar a trebuit să fie mutat pentru că CFR a jucat joi, 21 iulie, în Conference League și nu avea suficient timp de odihnă.

Dan Petrescu s-a arătat deranjat de decizia luată de oficiali. Antrenorul formației CFR Cluj nu este mulțumit de programarea meciului cu U Craiova. El susține că meciul trebuia amânat pentru că ardelenii urmează să dispute săptămâna viitoare un alt meci important.

CFR Cluj a câștigat meciul contra lui Rapid din prima etapă din Liga 1 cu scorul de 1-0. În schimb,  U Craiova 1948 a pierdut în fața celor de la Farul, scor 1-2.

Declarațiile lui Petrescu înainte de meciul cu U Craiova 1948

Dan Petrescu, antrenorul formației CFR Cluj, a făcut o declarație controversată înainte de meciul cu U Craiova 1948. Oficialul a recunoscut că se teme că temperaturile ridicate din această perioadă le vor crea probleme jucătorilor săi.

Tot timpul e presiune, sunt conștient că avem nevoie de victorii. Nu îmi doream să vină acest meci din mai multe motive – căldură, deplasare și probleme de lot. Trebuie să jucăm, dar sper să nu pățească nimeni nimic. Mie îmi e cam frică. Poate numai la Mondialul din 94 a mai fost căldura asta. După meci, doctorul ne cântărea și spunea că pierdem 4 kilograme pe meci.

Craiova a făcut o echipă mult mai competitivă. Au ambiții mari, îl respect pe patron. E și el lângă echipă. Toți își doresc victoria. După cum au jucat cu Farul, au ambiții mari cu CFR Cluj. Marius Croitoru a avut rezultate bune cu noi, trebuie să vadă că nu e ușor să antreneze mai multe echipe. E un antrenor care știe ce face.”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă premergătoare partidei cu U Craiova 1948.

U Craiova – CFR Cluj, echipe probabile

U Craiova: 31. R. Popa – 44. Enache, 35. A. Duarte, 27. R. Grigore, 5. Huyghebaert – 6. Vl. Achim, 77. Asamoah – 24. Baeten, 10. Bauza, 11. Chițu – 33. Compagno

Rezerve: 1. Mogoșanu, 2. Negru, 3. Paramatti, 8. Dr. Albu, 9. Cl. Bălan, 15. Blidar, 28. Y. Bahassa, 30. Van Durmen, 51. Sidibe

Absenți: Kovacici, Ondaan (în litigiu cu clubul)

Antrenor: Marius Croitoru

CFR Cluj: 34. Bălgrădean – 4. Cr. Manea, 6. Graovac, 3. A. Burcă, 45. Camora – 21. Boateng, 37. Bordeianu – 10. C. Deac, 7. Ad. Păun, 11. Petrila – 22. Debeljuh

Rezerve: 90. Sava, 8. Roger, 15. Yeboah, 17. Betancor, 20. Mistrati, 33. Kolinger, 40. Cvek, 47. Braun, 73. Muhar

Antrenor: Dan Petrescu