Lovitura colosală pe care o va da Gică Hagi în perioada următoare: „Nimeni nu a făcut asta în Europa”

George Drafta 11.11.2022, 22:42
Lovitura colosală pe care o va da Gică Hagi în perioada următoare: „Nimeni nu a făcut asta în Europa”

Gică Hagi are toate motivele să fie bucuros că tinerii pe care îi creşte în academia sa pun umărul la performanţele echipei de seniori a Farului.

Iar rezultatele să văd. Având în vedere că marinarii sunt liderii autoritari ai campionatului, depăşind candidatele obişnuite la titlu CFR Cluj, FCSB şi Universitatea Craiova. Parcursul constănţenilor a surprins pe toată lumea pentru că în vară Hagi l-a pierdut atât pe golgheterul Jefte, cât şi pe Andrei Ciobanu. Toată lumea a lăudat echipa construită de Rege. Care aduce tot mai mult cu cea care a luat titlul în 2017, sub denumirea de Viitorul. Recent, Gică Hagi a dezvăluit şi cum sunt distribuiţi banii în clubul său. Astfel încât gruparea de pe litoral să aibă mereu sânge proaspăt la dispoziţie.

„Clubul are o identitate foarte bună, o identitate bazată pe centrul de copii şi juniori. Investim foarte mult în acest centru, chiar 30% din buget dăm direct către copii şi juniori. E o sumă foarte importantă, nu cred că există un club din lume care să bage atât de mulţi bani la copii şi juniori. Din lume, reţineţi”, a declarat Gică Hagi.

Imagine dintr-un meci al juniorilor Farului contra celor de la FCSB
Imagine dintr-un meci al juniorilor Farului contra celor de la FCSB

Cifrele care vorbesc de la sine

Patronul Farului susţine că din bugetul de 7 milioane de euro, mai bine de 2 milioane sunt investite în academia clubului. Chiar dacă este lider în Superligă, formaţia de pe litoral nu are însă drept de joc în cupele europene. UEFA nu le-a dat licenţa constănţenilor. Considerând că în momentul fuziunii dintre Viitorul şi Farul s-a creat practic o nouă entitate. Iar fiecare gruparea nou constituită are nevoie de 3 ani pentru a putea juca în competiţiile continentale.

”Eu cred că vom câştiga şi cred că e normal să fim pentru că totul s-a făcut aşa cum trebuie şi suntem practic aceeaşi societate, cu acelaşi CIF, cu aprobarea Federaţiei. Doar că am cumpărat un brand, pe care l-am pus şi atât. În rest totul e la fel, lumea e fericită. Vă mai spun ceva.

Eu de obicei nu fac lucruri întâmplătoare, totul se planifică. În 1965 s-a unit FC Amsterdam cu FC Ajax şi s-a numit FC Ajax Amsterdam. Şi după 5 ani au câştigat Champions League. O fi ceva, nu ştiu? Poate, Doamne ajută!”, este speranţa lui Gică Hagi.

Pe când se numea Viitorul, trupa constănţeană a avut 4 participări în cupele europene, între 2016 şi 2019. O singură dublă au câştigat cei de la Farul, în faţa luxemburghezilor de la Racing. Dar au existat şi înfrângeri dure cu Gent, APOEL Nicosia, Red Bull Salzburg.

Urmăriți Playsport.ro și pe