Lovitură colosală pentru AC Milan! Tranzacția de 1,3 miliarde de euro a fost aprobată! Noua campioană a Italiei vrea să revină la masa bogaților

Octavian Vasilescu 31.05.2022, 15:03
Lovitură colosală pentru AC Milan! Tranzacția de 1,3 miliarde de euro a fost aprobată! Noua campioană a Italiei vrea să revină la masa bogaților

AC Milan va avea o nouă conducere din această vară! Fondul american de investiţii RedBird Capitals Partners va achita 1,3 miliarde de euro pentru a prelua clubul de la Elliott Management Corporation.

Gazzetta dello Sport scrie că toate actele au fost semnate, iar AC Milan va intra într-o nouă eră. În cursa pentru cumpărarea acțiunilor s-a aflat și un fond de investiții din Bahrain, Investcorp, dar americanii de la RedBird Capitals Partners au avut câștigat de cauză.

Americanii plătesc 1,3 miliarde de euro pentru AC Milan

Fondul de investiții RedBird Capitals Partners este reprezentat de Gerry Cardinale. Americanii sunt deja implicați în sport și au sediul la New York. Aceștia au mai investit în ultimii ani în NFL și au cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al clubului Toulouse FC, în 2020.

Miercuri ar putea avea loc o conferință de presă, în cadrul căreia să fie oferite mai multe detalii cu privire la această tranzacție.

Pachetul majoritar al clubului era deținut până acum de Elliott Management. Grupul Elliott Management a preluat clubul în 2018, după ce propietarul chinez Li Yonghong a intrat în incapacitate de plată.

AC Milan, campioană în Serie A

AC Milan a devenit matematic noua campioană a Italiei în ultima etapă din Serie A. „Diavolul” a răpus echipa lui Vlad Chiricheș, Sassuolo, scor 3-0.

Portarul Ciprian Tătărușanu și colegii lui au reușit astfel să aducă titlul cu numărul 19 pe San Siro. De 11 ani așteptau fanii din „Diavolului milanez” un nou titlu în prima ligă.

AC Milan a triumfat cu 86 de puncte. Campioana din sezonul precedent, Inter, a terminat pe locul 2, cu 84 de puncte. Podiumul a fost completat de Napoli, cu 79 de puncte. Alături de cele trei, în grupele Champions League s-a mai calificat și ocupanta locului 4, Juventus.

Din sezonul 2010/2011 nu mai reușise AC Milan să câștige titlul în Serie A. La acel moment, „Diavolul” a triumfat după o cursă în care s-a duelat tot cu rivala Inter. Antrenor în acel sezon a fost Massimiliano Allegri, în prezent tehnician la Juventus.

Vedeta echipei în urmă cu 11 ani era Zlatan Ibrahimovic, care și în acest sezon a evoluat pentru milanezi!