Nume mari pe lista lui AC Milan. Noii investitori vor să aducă nume uriașe din fotbal pe San Siro

Octavian Vasilescu 20.04.2022, 16:57
Nume mari pe lista lui AC Milan. Noii investitori vor să aducă nume uriașe din fotbal pe San Siro

AC Milan ar putea avea o nouă conducere din vara acestui an, iar presa din străinătate scrie că multe vedete sunt așteptate pe San Siro.

Un fond de investiții din Bahrain, Investcorp, este gata să cumpere 99,93% din acţiunile clubului AC Milan în schimbul sumei de 1 miliard de euro. Daily Mail scrie că investitorii atrași de club s-au gândit deja la ce vedete ar putea transfera în vară.

AC Milan, listă impresionantă de achiziții

Pe lista oamenilor de afaceri din Bahrain s-ar afla Raheem Sterling (Manchester City), Isco și Marco Asensio (Real Madrid), Christopher Nkunku (RB Leipzig), Renato Sanches și Sven Botman (Lille), Sebastien Haller (Ajax Amsterdam) sau Divock Origi (Liverpool).

Pachetul majoritar al clubului AC Milan este deținut în prezent de Elliott Management. Grupul Elliott Management a preluat clubul în 2018, după ce propietarul chinez Li Yonghong a intrat în incapacitate de plată.

Negocierile dintre Investcorp și Elliott Management sunt foarte avansate, iar în vară ar putea fi semnate actele.

Un club istoric

Directorul lui AC Milan, Paolo Scaroni (75 de ani), a anunțat recent că Elliott Management va ceda în curând pachetul majoritar al clubului: „Elliott Management va vinde clubul într-o zi, asta fac ei. Este parte din modul lor de afaceri”.

Silvio Berlusconi a deținut AC Milan în perioada 1986 – 2017. Grupul condus de Li Yonghong a plătit 740 de milioane de euro pentru clubul de pe San Siro, în 2017. Ulterior, acesta a intrat în incapacitate de plată.

Clubul a fost fondat în 1899 și ocupă locul 2 în clasamentul all-time al câștigătoarelor UEFA Champions League. „Diavolul” are la activ 7 trofee, ultimul obținut în 2007. Real Madrid este lider detașat în clasamentul all-time din UEFA Champions League, cu 13 trofee.

La AC Milan este legitimat portarul român Ciprian Tătărușanu (36 de ani). Fostul portar al echipei naționale are la activ 14 apariții în tricoul „rossonerilor”.

„Diavolul” a cucerit ultimul titlu în sezonul 2010/20211, când antrenor principal era Massimiliano Allegri.