Lovitură cruntă pentru CFR Cluj în plină criză financiară! Campioana trebuie să mai plătească o sumă importantă

Gabriel-Alexandru Ioniță / 18.11.2021, 22:58
Lovitură cruntă pentru CFR Cluj în plină criză financiară! Campioana trebuie să mai plătească o sumă importantă

CFR Cluj se confruntă cu unele probleme financiare în această perioadă și chiar s-a vorbit în ultimele zile despre posibilitatea ca formația din Gruia să declanșeze din nou procedura de insolvență. Acum, în acest context, campioana României a primit o veste extrem de proastă.

CFR Cluj a pierdut procesul cu Mario Rondon

Mario Rondon, atacantul exclus din lot de Marius Șumudică în startul sezonului, a câștigat litigiul cu ardelenii. Fotbalistul venezuelean în vârstă de 35 de ani mai avea de recuperat niște sume de bani în momentul în care a fost pus pe liber.

Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor i-a dat dreptate lui Rondon. Astfel că oficialii CFR-ului trebuie să îi plătească acestuia sumele stipulate de clauza de reziliere a contractului său. Clubul ardelean are dreptul să facă recurs la această decizie.

RONDON FERNANDEZ MARIO JUNIOR vs. FC CFR 1907 CLUJ SA – Pretenţii financiare – Respinge excepţiile invocate de pârât ca neîntemeiate. Admite cererea reclamantului. Obligă pârâtul la plata către reclamant a drepturilor financiare restante conform actului adiţional de reziliere şi a taxei de procedură. Cu recurs”, a transmis FRF prin CNSL.

La acel moment, Marius Șumudică nu a vrut să recunoască existența unui conflict între el și Rondon. Antrenorul de atunci al CFR-ului s-a rezumat la a spune că nu a fost mulțumit de atitudinea jucătorului.

Au fost nişte aberaţii, că l-am dat afară pe Rondon din antrenament, că am avut conflicte cu Rondon. Nu am avut niciun fel de conflict. Eu am avut o simplă discuţie de 5 minute cu Rondon, în care mi-a promis ceva la Cluj şi a doua zi nu s-a ţinut de cuvânt.

Şi a doua zi ne-am despărţit. În momentul în care îi promiţi ceva unui om şi îi bagi cuţitul în spate, înseamnă că nu vrei să mergi pe acelaşi drum. Şi-a văzut de drumul lui. Dar nu l-am dat afară. În meciurile de pregătire, Rondon a jucat cele mai multe minute”, a spus atunci Șumudică.

Cristi Balaj a recunoscut că există unele probleme cu banii la echipa sa

Legat de dificultățile financiare ale clubului din Gruia, președintele Cristi Balaj a lămurit în cadrul unei conferințe de presă că nu se pune problema intrării în insolvență în acest moment. Cu toate că totuși ar exista unele probleme cu banii la Cluj-Napoca.

E exclus subiectul insolvenței în cadrul clubului. Nu s-a pus problema. Suntem preocupați de creșterea performanței și de optimizarea raportului performanță – cheltuieli.

Situația fotbalului românesc nu e ideală și oarecum ne aliniem la ce e în sport. Am discutat cu acționarii și conducerea și m-au asigurat că vom optimiza în cel mai scurt timp raportul cheltuieli-performanță. Există anumite datorii eșalonate și clubul și-a onorat plățile. Jucătorii au restanță un salariu, iar la finalul lunii se va achita acest salariu.

Totul depinde foarte mult de performanțele din perioada următoare din cupele europene. Nu vă ascund că avem discuții cu echipe care sunt interesate de jucători de la clubul nostru. În iarnă trebuie să facem o analiză clară. Avem jucători pe care nu-i folosim, dar îi plătim. E o situație pe care am găsit-o la club. Avem o listă foarte mare și e important ca jucătorii care nu prind echipa să se ducă să joace. Încă nu am discutat despre nume”, a spus Balaj la conferința de presă.

Fostul antrenor de la CFR Cluj, în fața calificării la Cupa Mondială! Mai are doar un pas până în Qatar