Lovitură dată de patronul Rapidului! Dan Șucu a cumpărat o companie importantă din România

Robert Zanfir / 01.08.2022, 17:32
Lovitură dată de patronul Rapidului! Dan Șucu a cumpărat o companie importantă din România

Dan Șucu a reușit o tranzacție importantă pe piața media. Acționarul Rapidului a cumpărat creanța pe care ING Bank o avea la Mediafax Group, aflat în insolvență de 7 ani.

Dan Șucu își continuă parcursul spectaculos de la intrarea în fotbalul românesc. Patronul Rapidului a anunțat, la venirea în Giulești, planul prin care echipa va redeveni campioana României. Mai mult, omul de afaceri din fruntea Mobexpert a anunțat și proiectele prin care Rapid va avea una dintre cele mai moderne centre de copii și juniori.

Lovitură dată de patronul Rapidului! Dan Șucu se implică la Mediafax

Rapidiștii ar putea primi o veste bună din partea acționarilor. Infleunța lui Dan Șucu în societatea românească ar putea crește dacă planul acestuia va fi dus la bun sfârșit. Potrivit Profit.ro, patronul Mobexpert a semnat un contract cu ING, prin care este cesionată creanța de 11,7 milioane de euro pe care banca o avea asupra Mediafax. În acest sens, Dan Șucu a înființat o companie, Mediamex, iar intenția este de a transforma creanța în active pentru a deveni acționarul majoritar.

„Administratorul judiciar a fost notificat cu privire la contractul de cesiune de creanță intervenit între MediaMex Investment și ING Bank, prin care creditorul garantat ING Bank NV a cesionat creanța sa totală deținută față de societățile din grup (în cuantum de 11.270.235 EUR, ulterior amendat prin act adițional până la un cuantum total de 11.770.235 EUR) către MediaMex Investment SRL.

Administratorul judiciar a fost notificat și cu privire la semnarea Convenției de plată a debitelor în afara perioadei de reorganizare dintre Mediafax Group SA – prin administrator special – și Mediamex Investment SRL în calitate de creditor garantat”, se arată în comunicatul care a dezvăluit tranzacția.

Mediafax se află în insolvență de 7 ani. Ziarul Financiar și Business Magazin sunt principalele publicații ale fostului grup al lui Adian Sârbu.

Rapid a confirmat victoria cu FCSB și a câștigat pe terenul celor de la Universitatea Craiova, 1-0. Pentru echipa lui Adi Mutu urmează partidele cu FC Argeș și Petrolul Ploiești.

Cum a reacționat Dan Șucu după prima victorie într-un derby

Milionarul se felicită că a hotărât să investească la Rapid, mai ales că are parte de nopți frumoase în noul Giulești. În special după derby-ul cu FCSB, patronul de la Mobexpert s-a arătat impresionat de ce a văzut în tribune.

„Sper să fie prima seară dintr-o serie mare de bucurii, a fost ceva superb. Mă bucur că am venit la Rapid, sper să pot face lucrurile mai bine decât se făceau până acum. Și eu zic că vom reuși. Mă așteptam la o victorie, uitați-vă în jur, ce mult înseamnă o astfel de seară. Lumea este fericită”, a declarat Dan Șucu