Lovitură de imagine pregătită de Dinamo. Se întoarce Torje

Gabriel-Alexandru Ioniță / 01.09.2021, 13:09
Lovitură de imagine pregătită de Dinamo. Se întoarce Torje

Dinamo a primit marți o veste excelentă de la FIFA. Federația Internațională i-a ridicat echipei din Ștefan cel Mare interdicția la transferuri. Așa că alb-roșii pot să legitimeze de acum noi jucători.

Dinamo a scăpat de interdicția la transferuri

Iuliu Mureșan a anunțat deja că Dinamo va înregistra în sfârșit contractul lui Constantin Nica. Fundașul dreapta în vârstă de 28 de ani se antrenează cu echipa la care a crescut de mai multe luni. El nu a putut însă fi legitimat din cauza acelor probleme.

Da, pot să vă confirm în premieră. A fost o problemă de anduranță, nu un blitzkrieg, dar acum se schimbă întreaga filosofie a clubului și toată perspectiva.

Vă pot spune în premieră că primul transfer este Constantin Nica, un băiat pe care l-am văzut de foarte multe ori la antrenamente, care se pregătește exemplar și care merită să poarte tricoul lui Dinamo”, a spus Iuliu Mureșan potrivit GSP.

Gabriel Torje, aproape de o revenire în Ștefan cel Mare

Pe lângă Nica, la Dinamo ar putea să revină în zilele următoare un alt fotbalist perceput de suporteri ca fiind un „câine roșu” veritabil. Este vorba despre Gabriel Torje, cel care este liber de contract din luna aprilie după despărțirea de turcii de la Bandirmaspor. El ar urma să semneze în aceste zile cu Dinamo.

Ajuns la 31 de ani, Torje este unul dintre cei mai reprezentativi fotbaliști ai formației din Ștefan cel Mare din ultimii 15 ani. El a venit pentru prima dată la Dinamo în ianuarie 2008 de la Poli Timișoara în schimbul sumei de două milioane de euro.

Mijlocașul dreapta a avut evoluții extrem de bune pentru alb-roșii. Motiv pentru Udinese plătea pentru el 5 milioane de euro în august 2011. În acel an, Torje chiar a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului în România.

De altfel, prima perioadă petrecută de el la Dinamo a fost și cea mai bună din cariera sa. Din păcate pentru el, nu a reușit să se impună în străinătate. El a mai jucat pentru echipe precum Granada, Espanyol, Konyaspor, Osmanlispor, Terek Grozny sau Karabukspor.

Torje a fost până nu demult un jucător important pentru naționala României

În februarie 2018 a revenit la Dinamo din postura de jucător liber de contract. El nu a fost însă folosit foarte mult de antrenorul de atunci Florin Bratu, cu care s-a zvonit că ar fi avut și un conflict. Așa că a plecat din nou după numai 5 luni.

Au mai urmat câteva experiențe în Rusia, Turcia și Cipru, iar acum Torje este din nou liber de contract. Cotat de Transfermarkt la 350.000 de euro, Torje a fost un om important și pentru echipa națională a României în cea mai bună perioadă a carierei sale.

În total, el a bifat nu mai puțin de 57 de meciuri la prima reprezentativă, pentru care a și marcat 12 goluri.