Lovitură de teatru la Transylvania Open, turneul la care vor participa Simona Halep și Emma Răducanu

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.10.2021, 17:37
Lovitură de teatru la Transylvania Open, turneul la care vor participa Simona Halep și Emma Răducanu

Organizatorii Transylvania Open au primit vestea de care fanii tenisului din România se temeau cel mai mult. Conform noilor reglementări comunicate de Departamentul pentru Situații de Urgență, în următoarea lună competițiile sportive se vor desfășura fără spectatori, în contextul pandemic foarte dificil în care se află România.

Transylvania Open ar urma să se dispute fără spectatori

Anunțul a fost făcut de Raed Arafat, șeful DSU, în cadrul unei conferințe de presă: „Activităţile competiţiilor sportive vor fi desfăşurate fără public în următoarea perioadă. Sunt interzise concertele, spectacolele în aer liber. Iar la nivel de cinematografe, la nivel de teatre, capacitate de 30%. Dar cu certificat verde, testat sau trecut prin boală”.

Acest lucru înseamnă că spectatorii, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, nu vor avea acces nici la turneul WTA care se va disputa la Cluj-Napoca în perioada 25-31 octombrie. Asta în contextul în care organizatorii au vândut deja majoritatea biletelor.

Acest fapt a fost subliniat și de directorul Transylvania Open, Patrick Ciorcilă. Acesta a făcut un apel public la autoritățile responsabile să revină asupra deciziei. Întrucât turneul condus de acesta urmează să debuteze chiar luni, ziua în care urmează să intre în vigoare noile restricții.

Am reuşit să pregătim cel mai puternic turneu WTA organizat vreodată în România. Cu jucătoare de top mondial pe care publicul românesc nu a avut niciodată şansa să îl vadă live, decât la competiţii în afara ţării. Este un eveniment de interes internaţional, în care am investit enorm şi la care am lucrat cu sufletul.

Rugăm autorităţile să fie cerebrale privind măsurile pe care le impun pentru organizarea competiţiilor sportive. Considerăm că interzicerea accesului populaţiei vaccinate la astfel de evenimente sportive ar fi o lovitură gravă dată organizatorilor de evenimente sportive care sunt deja în derulare. Și reprezintă o campanie anti-vaccinare.

Practic, înţelegem că persoanele vaccinate nu au niciun beneficiu. Iar astfel de măsuri nu încurajează sub nicio formă promovarea vaccinării în rândul populaţiei”, a transmis directorul Transylvania Open potrivit Agerpres.

Organizatorii au explicat că turneul se va desfășura în condiții de siguranță maximă

În continuare, el a evidențiat că organizatorii au luat toate măsurile pentru a se asigura că meciurile se vor disputa în condiții de siguranță maximă din punct de vedere epidemiologic. Dar și că majoritatea biletelor au fost vândute deja.

Noi am luat absolut toate măsurile de siguranţă necesare şi suplimentare. Capacitatea sălii a fost redusă de la 10.000 de locuri, la 1.500 de locuri pe zi. Tocmai pentru a respecta legea şi măsurile de siguranţă. Am comunicat din start că fiecare spectator trebuie să stea la o distanţă de un scaun unul faţă de celălalt. Iar copii mai mici de 12 ani nu au acces în sală.

Nu mai vorbim de faptul că întreg staff-ul şi toate persoanele implicate în organizarea şi desfăşurarea turneului au schema completă de vaccinare şi sunt testate. Toate conferinţele de presă vor avea loc online. Iar jucătoarele nu vor intra în contact direct cu publicul sau reprezentanţii media. Am făcut în 2 zile 300 de teste şi nicio persoană cu factor de risc nu va intra în zona de desfăşurarea a evenimentului.

În ultimele două săptămâni am vândut bilete respectând întru totul legea, doar persoanelor vaccinate şi care deţin certificatul verde. Aproape toate biletele sunt vândute”, a continuat Patrick Ciorcilă.

Pierderi financiare importante pentru Transylvania Open dacă decizia DSU va rămâne neschimbată

În încheierea comunicatului de presă, directorul Transylvania Open a pus accentul pe pierderile financiare uriașe pe care le va genera disputarea turneului fără spectatori: „Implementarea unor măsuri restrictive care interzic accesul publicului la turneu înseamnă o puternică lovitură financiară pentru noi, ca organizatori. Am investit suplimentar sume mari de bani pentru a asigura măsurile de siguranţă în contextul pandemiei. Dar nu doar asta ne doare. Am pregătit o mulţime de activităţi şi momente surpriză pentru public pentru a ajuta oamenii să dezvolte un apetit pentru sport şi educaţie sportivă. Ca să nu mai vorbim de faptul că toate jucătoarele își doresc să joace într-o sală în care să aibă alături fanii. Autorităţile locale sunt alături de noi şi înţeleg importanţa acestui eveniment. Însă avem nevoie şi de colaborarea autorităţilor centrale.

Câți bani ar putea câștiga Emma Răducanu la Transylvania Open