Lovitură în plex pentru organizatori înainte de Campionatul Mondial de fotbal. Imaginile au devenit virale și vor rămâne în istorie!

Ștefănescu Dragoș 15.11.2022, 13:17
Lovitură în plex pentru organizatori înainte de Campionatul Mondial de fotbal. Imaginile au devenit virale și vor rămâne în istorie!

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar va începe peste 5 zile, însă competiția este aprig contestată. La un meci din campionatul Norvegiei, fanii echipei gazdă au afișat mesaje dure la adresa conducerii FIFA.

Fanii norvegieni protestează împotriva Campionatului Mondial de fotbal din Qatar

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar debutează pe data de 20 noiembrie. Competiția este însă aprig contestată de fani din toată lumea. Aceștia acuză FIFA că a oferit Qatarului organizarea turneului final în ciuda încălcărilor drepturilor omului în această țară.

Conform presei internaționale, pe șantierele turneului final din Qatar și-ar fi pierdut viața peste 6.500 de imigranți, din 2010 și până în prezent. La aceste dezvăluiri, Giani Infantino, președintele FIFA, a făcut o afirmație uluitoare. „Concentrați-vă pe fotbal, nu pe drepturile omului”, a declarat șeful FIFA. Declarația lui Infantino a produs furia fanilor din întreaga lume.

Duminică, în timpul meciului dintre Rosenborg și Sarpsborg, fanii echipei gazdă au afișat mai multe coregrafii în care l-au atacat pe Giani Infantino. Mai exact, suporterii au afișat o pânză uriașă în care apar Infantino și un șeic, unul lângă altul. Sub acestă imagine, norvegienii au desenat mai multe cruci denumite sugestiv: „egalitate socială”, „drepturile omului”, „drepturile muncitorilor”, „fair-play-ul”, „libertatea de exprimare” sau „libertatea presei”.

Fanii lui Rosenborg contestă conducerea FIFA/ Sursă foto: Facebook@ ULTRAS-TIFO.net

Și fanii din Germania au protestat în timpul meciurilor disputate în acest weekend. Aceștia au afișat un mesaj comun pe stadioanele din Bundesliga: ”Boicotați Qatarul!”

Mondialul din Qatar, cel mai scump eveniment sportiv din istorie

Suma totală care s-a investit în organizarea Campionatului Mondial de fotbal din Qatar este uriașă. Se speculează că, probabil, este cel mai scump eveniment sportiv din istorie.

Însă, un alt lucru este cert. Mondialul qatarez va fi de departe cel mai scump turneu final de fotbal din istorie. În comparație cu alte Cupe Mondiale din istoria recentă, turneul final din Qatar costă de aproape 5 ori mai mult decât toate celelalte adunate.

Presa internațională susține că s-au investit 220 de miliarde de dolari pentru organizarea Cupei Mondiale care va începe pe 20 noiembrie. În schimb, în edițiile anterioare s-au investit următoarele sume:

  • 1994, Statele Unite ale Americii – 0.5 miliarde de dolari
  • 1998, Franța – 2.3 miliarde de dolari
  • 2002, Japonia – 7 miliarde de dolari
  • 2006, Germania – 4.3 miliarde de dolari
  • 2010, Africa de Sud – 3.6 miliarde de dolari
  • 2014, Brazilia – 15 miliarde de dolari
  • 2018, Rusia – 11.6 miliarde de dolari
  • 2022, Qatar – 220 miliarde de dolari

O parte importantă din această sumă colosală de bani a mers către construirea celor opt arene care vor găzdui Campionatul Mondial din Qatar.