Lovitură în plin pentru Sheriff Tiraspol. Ce se întâmplă banii de la UEFA, cuveniți echipei din Republica Moldova 

Bordei Radu / 20.10.2021, 21:59
Lovitură în plin pentru Sheriff Tiraspol. Ce se întâmplă banii de la UEFA, cuveniți echipei din Republica Moldova 

Asta este o lovitură neașteptată pentru Sheriff Tiraspol. Oficialii moldovenilor nu au anticipat această problemă. Asta după trei partide în care jucătorii grupării de pe Nistru s-au luptat de la egal la egal co forțe ale continentului, ca Real Madrid, Inter Milano sau Sahtior.

Acum, însă, o situație neașteptată va încurca clubul moldovean să primească ceea ce i se cuvine. Nimeni nu știe cum se va rezolva această situație. Paote deveni o problemă majoră pentru Sheriff, care nu va putra încasa sumele de la UEFA.

Șoc pentru Sheriff Tiraspol. Gruparea de la Nistru face senzație în Liga Campionilor, dar riscă să nu primească niciun ban. Motivul incredibil

Minunea Sheriff n-a mai reușit să plece cu un rezultat bun și de la Milano. Interul a fost mai puternic, dar chiar și așa moldovenii au dat emoții. Cu 6 puncte, Sheriff, poate spera măcar la prezența în primăvara Europa League, dacă nu chiar să lupte pentru locul doi în grupă. Victoria de la Madrid, de pe terenul Realului, va rămâne, oricum, în memoria colectivă. Este una din cele mai mari surprize din istoria competiției și Sheriff a arătat că și granzii mai plâng, câteodată.

Acum, însă, moldovenii se confruntă cu o situație inedită. Gruparea din Tiraspol trebuie să primească o sumă importantă de la UEFA, dar forul european nu poate să facă plățile. UEFa nu plătește decât în Euro, iar clubului nu i se oferă posibilitatea de a deschide cont în valută în băncile din Republica Moldova.

Cum Sheriff Tiraspol nu are un cont în valută, campioana Moldovei nu pot fi premiați pentru rezultatele lor incredibile

Sheriff Tiraspol, interzis la băncile din Moldova. „Locomotiva fotbalului din Moldova” nu poate încasa banii de la UEFA

Clubul a solicitat ca chestiunea deschiderii de conturi în băncile din Republica Moldova să fie cât mai repede rezolvată. Șefii de la Tiraspol au explicat că, în continuare, entităților comerciale din Transnistria li se refuză deschiderea conturilor în băncile moldovenești. Regiunea separatistă nu este inclusă în sistemul bancar de peste Prut. Această integrare este blocată, însă, de faptul că instituțile financiare de acolo nu doresc să se racordeze la reglementările internaționale și naționale privind guvernanța corporativă, dar și la criteriile de transparență.

Acum patronii grupării, Victor Gușan și Ilia Kazmalî, cei care conduc holdingul Sheriff, se află într-o situație ingrată. Ei vor trebui să aștepte o soluție din partea autorităților de la Chișinău, pentru ca să poată să încaseze banii