Lovitură sub centură pentru FRF, după ce echipa națională a ratat calificarea la Euro 2020: gaură în buget de 10 milioane de euro

Sorin Chiriac / 31.05.2021, 14:58
Lovitură sub centură pentru FRF, după ce echipa națională a ratat calificarea la Euro 2020: gaură în buget de 10 milioane de euro

FRF s-a ales cu o gaură în buget de 10 milioane de euro. Răzvan Burleanu a pierdut banii de la UEFA pentru că echipa națională a României a ratat calificarea la Euro 2020. Sumele impresionante care „circulă” în lumea sportului.

UEFA a crescut bugetul pentru Campionatul European – EURO 2020

FRF pierde sume importante din cauza că echipa naționala nu s-a calificat la EURO 2020
FRF pierde sume importante din cauza că echipa naționala nu s-a calificat la EURO 2020

UEFA acordă anul acesta 371 milioane de euro, cu 20% mai mult decât în ediția precedentă. Mai exact, fiecare dintre cele 24 de echipe calificate primește din start 9,25 milioane de euro. Pe lângă această sumă, o victorie valorează 1,5 milioane milioane de euro, iar un egal 750.000 euro.

Echipele care se califică în optimi mai primesc 2 milioane de euro, iar cele care ajung în sefertfinalistele primesc 3,25 milioane de euro. Semifinala se joacă pe masă cu încă 5 milioane de euro de echipă. În finală premiile sunt astfel: locul 2 primește 7 milioane de euro și prima campioana europeană 10 milioane de euro.

Practic, cine câștigă anul acesta EURO 2020 o să încaseze un cec de 34 de milioane de euro. Meciurile se vor juca în 11 orașe din Europa, printre care și București. Potrivit cotidianului Le Figaro, UEFA o să distribuie 775 de milioane de euro celor 55 de federații. Banii sunt oferiți pentru ciclul 2020-2024, urmând ca fiecare club care a sprijinit cu jucători echipele naționale să împartă suma de 200 milioane de euro.

Discuție de taină între Gigi Becali și Răzvan Burleanu?

Singurele echipe care refuză în continuare să trimită jucătorii doriți de Mirel Rădoi la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt Universitatea Craiova și FCSB. După ce finul Rădoi n-a îndrăznit să-i ceară mai mult nașului Becali, Burleanu intră în acțiune pentru a salva echipa națională a României. Președintele FRF a anunțat că a discutat cu Mihai Rotaru și așteaptă un răspuns din partea lui în următoarea perioadă. A mai rămas de convins finanțatorul „roș-albaștrilor”.

În acest moment avem confirmată susţinerea următoarelor cluburi: CFR Cluj, campioana României, FC Viitorul, care ne dă cei mai mulţi jucători, Chindia Târgovişte, revelaţia acestui sezon, FC Botoşani şi Gaz Metan Mediaş. Vreau să le mulţumesc acestor cluburi pentru tot efortul pe care îl fac. Au înţeles foarte bine importanţa acestui eveniment.

Singurele cluburi incerte în momentul de faţă sunt FCSB şi Universitatea Craiova. Am avut deja o discuţie cu domnul Rotaru, patronul Universităţii Craiova, aşteptăm poziţia lui în următoarea perioadă.

Bineînţeles, urmează să avem o întâlnire şi cu domnul Becali, astfel încât, în urma acestor întâlniri, să definitivăm lotul cu care mergem la Olimpiadă”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.