LPF a împrumutat un club din Liga 1 cu 60.000 de euro, ca să poată încheia sezonul. Gino Iorgulescu a explicat decizia forului

Olteanu Ștefan 19.04.2022, 19:00
LPF a împrumutat un club din Liga 1 cu 60.000 de euro, ca să poată încheia sezonul. Gino Iorgulescu a explicat decizia forului

Gino Iorgulescu (65 de ani) a dezvăluit că LPF, instituție pe care o conduce din 2013, a împrumutat un club din Liga 1 cu 60.000 de euro. Gaz Metan Mediaș a beneficiat de suma respectivă, iar rolul acesteia a fost ca echipa să poată încheia sezonul. În acest mod, contractul semnat cu deținătorul de drepturi TV nu va fi încălcat și celelalte cluburi din primul eșalon nu vor avea de suferit.

„Nu ascund că am ajutat-o pe Gaz Metan Mediaș”. LPF a împrumutat un club din Liga 1 cu 60.000 de euro

Gino Iorgulescu s-a înscris din nou în cursa pentru șefia Ligii, iar cu ocazia ultimei conferințe de presă pe care a organizat-o, el a dezvăluit, printre altele, că LPF a împrumutat un club din Liga 1 cu 60.000 de euro în acest sezon.

Este vorba despre Gaz Metan, care traversează o perioadă dezastruoasă din punct de vedere financiar. Medieșenii și-au pierdut aproape toți jucătorii din lot pe parcursul sezonului, din cauza memoriilor depuse. De asemenea, pe fondul restanțelor salariale echipa a fost depunctată în repetate rânduri și a ajuns să aibă -15 puncte în play-out-ul Ligii 1.

Cu toate acestea, Gaz Metan Mediaș se zbate în continuare cu un lot format în mare parte din jucători sub 20 de ani și vrea să ducă sezonul la bun sfârșit. Însă, pentru a avea bani de deplasări și alte cheltuieli necesare, clubul a avut nevoie urgent de ajutor.

Astfel, pentru a nu fi încălcat contractul semnat cu deținătorul de drepturi TV, LPF a sărit în ajutorul lui Gaz Metan și a împrumutat clubul cu 60.000 de euro. Totul a fost dezvăluit chiar de președintele Gino Iorgulescu:

Noi nu putem interveni în bugetele cluburilor. Dar conducătorii trebuie să fie foarte atenţi să nu depăşească cheltuielile. Pentru că aici e o problema managerială în ceea ce priveşte contractele jucătorilor. Unele contracte au fost foarte mari şi cluburile nu au avut venituri pentru a le susţine.

Din păcate ceea ce se întâmplă la unele cluburi afectează desfăşurarea întregii competiţii. Nu ascund că aşa cum am ajutat de-a lungul timpului cluburile ASA Târgu Mureş, Petrolul, aşa am ajutat-o acum pe Gaz Metan Mediaş pentru a duce la bun sfârşit campionatul şi să nu fie diminuate drepturile TV şi astfel să afecteze toate cluburile”, a spus președintele LPF.

Gaz Metan Mediaș va returna către LPF respectiva sumă de bani

În continuare, Gino Iorgulescu a ținut să asigure că suma de 60.000 de euro va fi returnată integral de Gaz Metan Mediaș.

Ajutorul pentru Gaz Metan este reprezentat de un împrumut pentru a-şi plăti cheltuielile pentru fiecare etapă. Împrumutul se recuperează în momentul în care ei revin în Liga 1. Deci ei rămân cu o datorie la LPF. Împrumutul nu e foarte mare, o sumă totală se ridică la 50-60.000 de euro”, a mai declarat Gino Iorgulescu.

Despre returnarea împrumutului a oferit câteva detalii și Justin Ștefan, secretarul general al LPF:

Interesul nostru e ca ei să supravieţuiască. Aşa că prin împrumut s-au acoperit cheltuielile de deplasare şi s-au cesionat drepturile de televizare care ţin de participarea în Liga 1 şi 2. Adică în măsura în care ei vor continua în Liga 2 acest împrumut se va regla.

Acest împrumut nu poate fi numit sub nicio formă unul păgubos. Pentru că în realitate, dacă s-ar fi încheiat competiţia cu un număr mai mic de meciuri, cu siguranţă că prejudiciul suferit de toate celelalte cluburi din Liga 1 ar fi fost unul mult mai mare decât acest împrumut”, a asigurat și Justin Ștefan, în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Puștii lui Gaz Metan, la pământ după ce au pierdut cu 0-8 în fața Rapidului. „Îți vine să te lași de fotbal”. Reacții incredibile din echipa Mediașului.

Urmăriți Playsport.ro și pe