Lui Gabriel Tamaș i s-a propus postul de președinte-jucător la FC Voluntari. Ce a răspuns fundașul ilfovenilor

Gabriel-Alexandru Ioniță / 10.06.2021, 22:42
Lui Gabriel Tamaș i s-a propus postul de președinte-jucător la FC Voluntari. Ce a răspuns fundașul ilfovenilor

Lui Gabriel Tamaș i s-a propus postul de președinte-jucător la FC Voluntari. Fundașul central ajuns la 37 de ani a anunțat după turul barajului cu Dunărea Călărași că vrea să se retragă din activitate. Asta deși echipa sa a reușit să câștige dubla manșă cu echipa antrenată la acea vreme de Cristi Pustai și să își asigure astfel prezența și în sezonul viitor de Liga 1.

Gabriel Tamaș a anunțat după meciul tur cu Dunărea Călărași că vrea să se retragă
Gabriel Tamaș a anunțat după meciul tur cu Dunărea Călărași că vrea să se retragă

Aștept să termin sezonul și o să vedeți ce o să fac. Poate a venit vremea să mă retrag. Nu știu ce să zic. Mi s-a cam luat, nu mai am energie. De ce să intru în spital pentru fotbal? Poate nu mai am nici forța și nici nervii necesari.

Mă duc acasă, ce să fac?! Să uitați de mine! Nu mă văd conducător. Mi s-a luat! Sunt foarte supărat! Nu știu dacă mai joc. V-am pupat, pa!”, a declarat Tamaș după meciul tur de la Călărași.

Lui Gabriel Tamaș i s-a propus postul de președinte-jucător la FC Voluntari. Ce a răspuns fundașul ilfovenilor

Se pare însă că Tamaș a revenit în cele din urmă la sentimente bune. El a decis să continue pentru cel puțin încă un sezon. Anunțul a fost făcut de directorul sportiv de la FC Voluntari, Florin Cernat. El a spus că fotbalistul ilfovenilor a făcut acele declarații într-un context special. Mai ales că echipa era amenințată cu retrogradarea și a existat foarte multă presiune pe umerii fotbaliștilor pe final de sezon.

A avut el așa o pasă, a fost presiune, s-a vorbit foarte mult de noi în ultima perioadă și de multe altele și probabil că și din cauza asta a reacționat așa. Dar el va continua cu noi cel puțin un an de acum încolo”, a spus Cernat potrivit digisport.ro.

FC Voluntari este a 16-a echipă din cariera lui Gabi Tamaș

Tamaș a venit la FC Voluntari la începutul lunii februarie de la Universitatea Cluj în schimbul sumei de 35.000 de euro. Echipa ilfoveană este a 16-a echipă pentru care evoluează fundașul central în cariera sa. Prima sa aventură în fotbalul profesionist a fost în 2002 la Dinamo. După numai un an, echipa din Ștefan cel Mare l-a cedat la Galatasaray pentru două milioane de euro. După câteva luni, Spartak Moscova îl lua din Turcia pentru 3.5 milioane de euro.

Echipa din capitala Rusiei l-a împrumutat ulterior la Dinamo și la Celta Vigo, înainte de a-l ceda definitiv la Auxerre în 2007 în schimbul sumei de 3 milioane de euro. În 2008 a ajuns iar la Dinamo, tot sub formă de împrumut, înainte de a-și începe cariera în Marea Britanie.

În insulă a evoluat pentru mai multe echipe, printre care West Bromwich Albion, Doncaster, Watford și Cardiff City. În România a mai evoluat pentru CFR Cluj, însă doar pentru câteva zile, FCSB, Astra și Universitatea Cluj.