„Magicianul” Flavius Stoican mai aduce un punct în vistieria Craiovei într-o atmosferă blazată: „Sunt mulțumit de punct, dar a fost urât fără spectatori”

Mihai Rosoiu / 01.11.2021, 22:42
„Magicianul” Flavius Stoican mai aduce un punct în vistieria Craiovei într-o atmosferă blazată: „Sunt mulțumit de punct, dar a fost urât fără spectatori”

S-a încheiat duelul nou-promovatelor Rapid – FC U. Craiova. Dacă în al doilea eșalon valoric formația lui Adrian Mititelu a fost cea care a dominat întâlnirile directe, de data aceasta polii de putere s-au schimbat. Mai exact, Rapid se află la mare distanță de oponenții lor în clasamentul Ligii I.

Chiar și așa, oltenii au fost o nucă grea de spart pentru un Rapid ce pare să nu-și mai regăsească resursele din startul campionatului. Profitând de scandalul care a izbucnit în sânul grupării giuleștene, craiovenii au reușit să-și țină-n șah oponenții.

FC U. Craiova adună punct după punct sub comanda lui Stoican

Oltenii par să fi depășit pasa proastă pe care au traversat-o. După înlocuirea lui Adrian Mutu cu Flavius Stoican, echipa lui Adrian Mititelu a început să obțină puncte. În runda precedentă, FC U. Craiova a trecut de Gaz Metan Mediaș, iar în această seară a mai smuls un punct prețios în deplasare.

Doar sincopa din Cupa României, 0-1 cu Sepsi Sf. Gheorghe i-a stricat lui Stoican palmaresul din ultimele săptămâni. Parcursul ascendent al echipei sale l-a bucurat și pe jucătorii olteni. Sorin Bușu a declarat că echipa sa ar fi putut să câștige partida de la Mioveni:

În prima repriză, inițiativa le-a aparținut, dar nu a fost o dominare autoritară. Cred că dacă aveam mai mult noroc, am fi putut să plecăm cu toate cele trei puncte. Am avut ocazii mari și le-am irosit. Suntem pe un drum bun. Am continuat cu aceeași atitudine pozitivă precum cea din jocul cu Gaz Metan Mediaș. Ne așteaptă un meci greu cu Sepsi Sf. Gheorghe, am jucat zilele trecute cu ei și am văzut că formează o echipă puternică. Sunt sigur că nu le convine locul pe care-l ocupă acum, dar cred că vom putea obține un rezultat pozitiv”, a spus jucătorul Universității Craiova.

În ceea ce privește lipsa spectatorilor i-a afectat pe jucătorii celor două formații care s-au înfruntat în ultima partidă a etapei a 14 a:

Rapid și FC U. Craiova sunt echipe cu două peluze minunate, dar ați văzut și dumneavoastră cât de trist e să joci fără oameni în tribună. Asta e situația, dar nu avem ce să facem. Chiar a fost o atmosferă urâtă, fără susținători în tribunele stadionului”, a concluzionat Sorin Bușu.

Flavius Stoican: „Îmi place atitudinea băieților”

Remiza albă l-a mulțumit pe noul tehnician al Craiovei. La flash-interviul de după fluierul final al confruntării de la Mioveni, antrenorul alb-albaștrilor s-a declarat mulțumit de rezultatul obținut de echipa sa în compania Rapidului:

Rapid a avut inițiativa în prima repriză, dar noi am avut cea mai mare ocazie a meciului. E un punct important, de care aveam nevoie. Îmi place atitudinea băieților noștri și diferența din clasament nu s-a văzut și pe teren. Ne-am ridicat la nivelul adversarilor noștri. Urmează Sepsi Sf. Gheorghe. Nu putem câștiga meciul ăsta decât dacă vom fi mai inteligenți decât ei.”, a precizat antrenorul principal al oltenilor.