„Mai avea un pic și o invita pe femeia de serviciu să antreneze naționala României!” Răzvan Burleanu, ironizat de Ciprian Marica

Robert Zanfir 27.09.2022, 22:07
„Mai avea un pic și o invita pe femeia de serviciu să antreneze naționala României!” Răzvan Burleanu, ironizat de Ciprian Marica

Ciprian Marica (36 de ani) speră ca Edi Iordănescu (44 de ani) să continue pe banca echipei naționalei, chiar dacă România a retrogradat în Liga C din Nations League. Fostul atacant al „tricolorilor” nu vrea să mai asiste la „circul” alegerii unui nou selecționer.

Fanii și-au pierdut răbdarea și i-au cerut demisia lui Răzvan Burleanu, în timpul partidei cu Bosnia. Nici Edi Iordănescu nu s-a simțit foarte bine, deși România a avut cel mai bun joc din actualul sezon de Liga Națiunilor. Președintele FRF a anunțat o ședință a Comitetului Executiv, în urma căruia va fi decisă soarta antrenorului.

Răzvan Burleanu, ironizat de Ciprian Marica

Unul dintre susținătorii lui Edi Iordănescu este Ciprian Marica. Ex-atacantul naționalei are un motiv mai puțin obișnuit. Spune că nu mai vrea să asiste la circul mediatic al numirii unui nou selecționer.

„Am plecat cu o impresie pozitivă, sunt bucuros că am câștigat contra primului loc. Sigur, selecționerul ne arată că există un nucleu la echipa națională, că l-a găsit, l-a descoperit și merită să i se dea încredere în continuare.

N-aș vrea să văd circul care a fost atunci când președintele Federației alerga de la un antrenor la altul, că erau pe filosofia dânsului, că nu erau. Pur și simplu voia să bifeze orice antrenor, mai era puțin și se ducea și la femeia de serviciu s-o întrebe dacă vrea să fie antrenor la echipa națională.

N-aș mai vrea să văd circul ăsta, nu e o bătălie pe cei care să fie antrenori la echipa națională, așa că sper ca Edi să beneficieze de tot sprijinul și să meargă mai departe”, a spus Ciprian Marica, pentru Prosport.

Burleanu: Propunerea mea este de a continua cu Edi Iordănescu

La o zi după victoria cu Bosnia, Răzvan Burleanu a oferit o primă reacție despre retrogradarea naționalei. „Propunerea mea este de a continua cu Edi Iordănescu. N-aş vrea să compar mandatele. Noi ca şi administraţie, rolul nostru e să oferim tot suportul din punct de vedere operaţional şi logistic.

Am încercat să scoatem maxim cu fiecare selecţioner. E un întreg context. Dacă ne uităm la ultimele două meciuri cred că suntem cu toţii de acord că s-a creat o coeziune la nivelul lotului.

Există o relaţie de încredere între jucători şi staff-ul tehnic, ceea ce ne dă semne de încredere pentru campania următoare care începe în luna martie.

România rămâne în urna a 3-a!

În primul rând, ceea ce ne bucură, este că nu ne-am dus mai jos de urna a treia, la tragerea la sorţi care va avea loc la Frankfurt vom fi în urna a treia. Următoarea Ligă a Naţiunilor al cărei format nu îl cunoaştem în momentul de faţă ne va duce în Liga C.

Vom întâlni adversari mai accesibili cum au fost şi Turcia, care revine în Liga B. Ceea ce ne interesează cel mai mult este că în meciul cu Finlanda am avut 9 jucători din primul 11 care au crescut la naţionala de tineret în ultimii 3 ani. Iar în meciul cu Bosnia am văzut 7 jucători în primul 11”, a spus președintele FRF.

Înintea preliminariilor pentru Campionatul European, România are programate două jocuri de pregătire.

România va evolua împotriva reprezentativelor din Slovenia (17 noiembrie, pe stadionul Cluj Arena) și Republica Moldova (29 noiembrie, pe stadionul Zimbru Chișinău), anunță FRF.