Manchester City, contract „mamut” pentru Erling Haaland. Cât ar urma să câștige norvegianul

Cristian Stan 03.09.2023, 14:32
Manchester City, contract „mamut” pentru Erling Haaland. Cât ar urma să câștige norvegianul

Erling Haaland (23 ani) rupe plasele din Premier League, iar Manchester City nu-și dorește să-l piardă.

Pentru a putea beneficia, în continuare, de serviciile sale, ”cetățenii” sunt dispuși să-i ofere un contract impresionant.

Nu-și permit să-l piardă pe Haaland

Erling Haaland a făcut recital în acest weekend, în partida contra celor de la Fulham. Atacantul norvegian a înscris un hattrick, în victoria cu 5-1, una care o menține pe echipa lui Guardiola pe primul loc în campionat.

Datorită prestației contra trupei londoneze, ”gura de foc” a cetătețenilor s-a distanțat în fruntea golgheterilor. Acesta are în momente 6 goluri în 4 partide și este urmat de Evan Ferguson (Brighton) și Bryan Mbeumo (Brentford), ambii cu câte 4 reușite.

Pentru a nu-și pierde golgheterul, Manchester City este pregătită să-i ofere o prelungire de contract. În cazul unei noi înțelegeri, nordicul va primi 700.000 euro săptămânal, mai exact 34 milioane de euro anual, notează Daily Mail. În prezent, atacantul beneficiază de o remunerație pe săptămână de 440.000 euro.

În cazul în care va accepta oferta campioanei Europei, fotbalistul va avea un contract mai mare decât Kevin de Bruyne. În prezent, belgianul este cel mai bine plătit jucător din lotul lui Pep, cu 23.3 milioane de euro pe an. Deși este o ofertă îmbunătățită, Haaland rămâne mult în urma unor jucători precum Neymar, Cristiano Ronaldo, N’golo Kante sau Karim Benzema, cei care sunt plătiți regește în Arabia Saudită.

Manchester City va disputa următorul meci pe 16 septembrie, atunci când va juca, în deplasare, contra celor de la West Ham, însă Erling Haaland nu are timp de relaxare. Jucătorul trebuie să le dea o mână de ajutor colegilor din naționala Norvegiei pe data de 12 august. Selecționata nordică are doar 4 puncte adunate în 4 etape și nu își mai permite vreun pas greșit împotriva Georgiei. Lider fără drept de apel în grupa A este Scoția, cu 12 puncte. Din aceasta mai fac parte Spania și Cipru.

Urmăriți Playsport.ro și pe