Maratonul Bucureștiului așteaptă la start 10.000 de atleți! Află toate detaliile întrecerii

Giosanu Catinca / 10.06.2021, 21:48
Maratonul Bucureștiului așteaptă la start 10.000 de atleți! Află toate detaliile întrecerii

Semimaratonul şi Maratonul Bucureştiului se vor desfăşura, anul acesta, în condiţii speciale de siguranţă, după ce în 2020, au fost anulate din cauza pandemiei izbucnite pe fondul virusului Covid-19. La competiţiile de alergare stradală se estimează că își vor face simțită prezența în jur de 10.000 de atleți!

Maratonul Bucureștiului așteaptă la start 10.000 de atleți!

Organizatorii edițiilor din acest an au anunțat că cele două competiţii vor fi împărţite pe parcursul a câte două zile. Mesajul a fost transmis în cadrul unei conferinţe de presă.

O altă noutate este faptul că fiecare cursă va beneficia de mai multe starturi pentru a putea respecta regulile de distanţare.

Sperăm ca situaţia epidemiologică din lunile următoare să evolueze favorabil şi ca reglementările legale să ne permită înscrierile alergătorilor nevaccinaţi, care fie au trecut prin boală, fie pot prezenta un test COVID-19 negativ. A fost un an foarte greu pentru noi, pentru toată lumea, de altfel, dar alergătorii sunt nerăbdători. Din păcate nu putem garanta participarea tuturor alergătorilor pentru că nu putem şti care este situaţia până în toamnă. Noi ne dorim să revenim cât mai repede la normal, să simţim energia de la start şi finiş şi să cunoaştem din nou fericirea curselor.

În acest moment avem certitudinea că putem organiza maratonul cu persoane vaccinate, aşa cum se întâmplă şi la majoritatea maratoanelor mari din lume. Tot în aceeaşi perioadă se va da startul şi la cursele virtuale. Pe perioada a două săptămâni toţi alergătorii care vor participa vor primi aceleaşi kituri de participare ca şi ceilalţi, tricouri, medalii şi tot ceea ce cuprinde kitul de participare.”, a declarat Valeria van Groningen, preşedinta Bucharest Running Club, organizatorul competiţiilor.

Ce se întâmplă cu semimaratonul şi maratonul Bucureşti
Ce se întâmplă cu semimaratonul şi maratonul Bucureşti

Află toate detaliile întrecerii

De evidențiat este faptul că primul criteriu de participare pentru alergători este să fie vaccinaţi, persoane vaccinate cu ambele doze. Rapelul trebuie efectuat cu minimum 10 zile înainte de data cursei. Condiția se aplică pentru fiecare dintre cele două evenimente.

Organizatorii au anunţat, de asemenea, că la startul fiecărui eveniment, Semimaratonul Bucureşti (4-5 septembrie) şi Maratonul Bucureşti (30-31 octombrie), vor putea fi cel mult 10.000 de participanţi.

Aceasta înseamnă că în fiecare zi putem avea maxim 5.000 de persoane. Fiecare cursă, de 42, 21, 10 şi 5 km, sau ştafetă, va avea mai multe grupuri de start, de maxim 350 de alergători, astfel încât în zona de aşteptare pentru start să poată fi respectată o distanţă minimă de 1,5 metri. Starturile vor fi date la câteva minute distanţă, ca să nu se creeze aglomeraţie.”, a afirmat Paolo Ottone, director tehnic al curselor, potrivit Agerpres.

Organizatorii vor lua măsuri stricte în vederea combaterii răspândirii coronavirusului

Zonele de START și FINISH (Piaţa Constituţiei, Bd. Libertăţii – zona Parc Izvor) vor beneficia de măsuri suplimentare de siguranţă. Se vor lua măsuri pentru dezinfectarea cu regularitate a obiectelor, suprafeţelor şi incintelor destinate utilizării publice (ex. toalete ecologice, mese, scaune etc.). Se va dispune instalarea de porţi pentru termoscanare, în vederea măsurării temperaturii participanţilor. Se vor crea spaţii de izolare, care să poată fi folosite în caz de nevoie, în condiţii de maximă siguranţă, pentru persoanele care prezintă simptome de COVID-19.

În plus, la Maratonul Bucureștiului se va impune utilizarea măştilor de protecţie de către alergători, care vor fi înlăturate după primii 150 m, precum și folosirea dezinfectanţilor, instalarea de porţi pentru termoscanare, în vederea măsurării temperaturii participanţilor.