Marco Van Basten a nominalizat cei mai buni 3 jucători din istorie, dar l-a exclus pe Messi

Ioan Valentin Oprea 27.09.2023, 20:04
Marco Van Basten a nominalizat cei mai buni 3 jucători din istorie, dar l-a exclus pe Messi

Marco Van Basten, unul dintre cei mai mari jucători ai planetei din anii ’80-’90, a fost pus în situaţia de a nominaliza cei mai buni trei fotbalişti din istoria „sportului rege”.

Pe lângă Pele şi Diego Armando Maradona, fostul atacant olandez l-a inclus în Top 3 şi pe Johan Cruyff, omul de numele căruia sunt legate mari rezultate înregistrate de Ajax Amsterdam şi Barcelona. Deşi recunoaşte că Leo Messi este, la rândul său, un fotbalist de o certă valoare, Van Basten crede că acesta nu merită să facă parte din Top 3.

Explicaţia sa este aceea că Messi nu este un adevărat lider în teren şi nu le inspiră colegilor săi dorinţa de a fi mai agresivi şi de a se bate pentru fiecare minge.

Și Messi este un jucător extraordinar, dar Maradona a adus mai mult echipelor la care a jucat. Messi nu este cel care iese în față la luptă”, şi-a justificat alegerea Van Basten, potrivit publicaţiei engleze Sport Bible.

Idolul copilăriei lui Van Basten a fost Johan Cruyff, personaj alături de care a legat apoi o puternică prietenie de-a lungul anilor. Fostul vârf batav deplânge şi acum dispariţia lui Cruyff şi recunoaşte că nu trece o zi fără să se gândească la fostul idol al tribunelor pe „Amsterdam Arena”.

În copilărie, voiam să fiu precum Cruyff. A fost prietenul meu, mi-e foarte dor de el. Pele și Maradona, la fel, incredibili. Pele, Diego Maradona și Johan Cruyff sunt, din punctul meu de vedere, cei mai buni fotbaliști din istorie”, a mai completat Van Basten.

A fost călăul Stelei

Marco Van Basten nu este deloc un nume străin pentru microbiştii din România. În 1989, Steaua Bucureşti se duela, în marea finală a Cupei Campionilor Europeni, cu AC Milan. Italienii beneficiau în acea perioadă de tripleta olandeză alcătuită din Van Basten, Ruud Gulitt şi Frank Rijkaard.

Meciul disputa la Barcelona, pe arena „Camp Nou”, a fost unul fără istoric. Milanezii s-au impus autoritar, cu scorul de 4-0, Van Basten şi Gulitt trecându-şi în cont ambii câte o dublă.       

Urmăriți Playsport.ro și pe