Marea dezamăgire a Simonei Halep, dezvăluită la turneul de la Cluj: „Acest lucru a lipsit în România și încă lipsește! E mare păcat!”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 03.08.2021, 13:58
Marea dezamăgire a Simonei Halep, dezvăluită la turneul de la Cluj: „Acest lucru a lipsit în România și încă lipsește! E mare păcat!”

Simona Halep este foarte aproape de revenirea în circuitul WTA după o pauză de trei luni provocată de accidentare. Fostul lider mondial va participa la turneul de la Montreal, care se va disputa în perioada 9-14 august. În drumul spre Canada, Simona a oprit la Cluj-Napoca, acolo unde în aceste zile se dispută prima ediție a turneului WTA 250 Winners Open.

Simona Halep a dezvăluit unul din marile regrete ale carierei sale

Cu această ocazie, sportiva din Constanța a oferit un interviu în care, printre altele, a dezvăluit una dintre cele mai mari dezamăgiri ale carierei sale. Aceasta este legată de faptul că nu a primit nici un fel de ajutor de la statul român pentru a reuși în cariera sa.

De altfel, statul român nu ajută în general jucătorii și jucătoarele de tenis atunci când traversează perioade mai grele. Halep a făcut o comparație cu Ashleigh Barty, numărul 1 WTA în acest moment. Simona a spus că australianca i-a dezvăluit că, până nu demult, ea a fost susținută în totalitate de statul australian. De asemenea, Simona Halep a subliniat importanța existenței unei infrastructuri pentru organizarea turneelor importante.

Bineînțeles că România ar merita un turneu mai mare, pentru că suntem atât de multe sportive bune. Eu încă sunt în top 10, am fost atâția ani, dar trebuie și conducerea să își dorească să se facă ceva, anume o infrastructură de care avem nevoie ca să putem organiza aceste turnee mari. Avem mare nevoie de terenuri de tenis pentru copiii care vin din urmă.

Cum tratează alte state acest subiect

Știu că multe sportive sunt susținute în totalitate de federația lor de tenis, chiar și Australia. Am vorbit cu Barty despre acest subiect. Și, până nu de mult, totul a fost achitat pentru ea, de la antrenor, echipă și până la condiții de joc. Multe țări investesc în tenis, chiar și în sportivii foarte buni, care au posibilități financiare. La noi, acest lucru a lipsit de-a lungul anilor și încă lipsește, dar poate în viitor se va schimba acest lucru, pentru că sunt foarte mulți copii talentați în România care pot face treabă în tenis, dar nu au posibilități financiare. E păcat să îi pierdem”, a spus Simona Halep la deschiderea Winners Open.