Marea păcăleală de la Rapid dezvăluită de Florin Manea: „Știi ce mă face să râd?”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.09.2021, 15:53
Marea păcăleală de la Rapid dezvăluită de Florin Manea: „Știi ce mă face să râd?”

În ultima perioadă s-a vorbit extrem de mult despre posibilitatea ca Rapid să îl transfere pe Hatem Ben Arfa. Fostul fotbalist, printre altele, al lui Olympique Marseille, Olympique Lyon, Paris Saint-Germain sau Newcastle era liber de contract după despărțirea de Bordeaux.

Impresarul Liubliana Nedelcu a anunțat în urmă cu aproximativ o lună că sunt șanse destul de mari ca mijlocașul ofensiv francez în vârstă de 34 de ani să semneze cu echipa din Giulești.

Din acel moment s-a creat o adevărată euforie în România cu privire la acest subiect. Informația a fost preluată și de publicațiile și site-urile din străinătate. Iar la un moment dat ceea ce părea imposibil a devenit destul de plauzibil.

Florin Manea a explicat de ce transferul lui Ben Arfa la Rapid nu avea cum să se facă în această perioadă

Asta pentru că oficialii Rapidului au anunțat în mai multe rânduri că se află în negocieri cu Ben Arfa și impresarul său. Totul s-a dovedit în cele din urmă a fi doar iluzii, întrucât era extrem de greu de crezut că francezul va fi convins să vină în Liga 1. Mai ales în condițiile în care la Bordeaux a avut un salariu de 120.000 de euro pe lună.

Acest aspect a fost subliniat și de impresarul Florin Manea. Cunoscut fan al Rapidului, fiul regretatului Nae Manea a a explicat de ce Ben Arfa nu avea cum să fie motivat să ajungă la clubul din Giulești. Evident, din motive financiare.

De asemenea, el a ironizat și modul de lucru, sau mai bine zis, modul în care impresarul care a încercat să intermedieze mutarea a comunicat în legătură cu acest subiect.

„Impresara a vorbit înainte și a ‘incendiat’ o grămadă de lume”

Vă întreb ceva: la obiectivul Rapidului, pe care îl are acum, avem nevoie de Ben Arfa? Să te salveze de la retrogradare? Și de aici se poate vorbi. Știi ce mă face să râd? Am văzut un material în care se spunea că impresarul pleacă să stea de vorbă cu Ben Arfa. Mă gândeam: ăla n-are telefon, n-are fax? Ce-i, Bin Laden? Îl ținea într-o cușcă? Eu transferul la Sampdoria (al lui Radu Drăgușin) l-am făcut prin telefon. Nici nu a trebuit să mă duc acolo. Singurul lucru care m-a deranjat la impresară (n.r. – Liubliana Nedelcu) este că a vorbit înainte să se facă și a „incendiat” o grămadă de lume.

În primul rând, trebuie să te gândești ce motivație mai are el? Banii. Nu sunt cât trebuie. Își găsește mai mult în altă parte. Poate fi o motivație să joace aici un an, să prindă un alt contract. Nu cred că pentru el motivația este să vină la Rapid. Am avut experiența lui Edgar Alvarez (fost la Dinamo), care nu a fost la nivelul lui Hatem Ben Arfa. A jucat pe la Roma, dar care a venit în România pentru BOA și Bamboo”, a spus Florin Manea potrivit ProSport.