Exclusiv. Rapid se mută de pe Arena Națională! Giuleștenii pot reveni pe propriul stadion din noiembrie: „Luna viitoare se face recepția’

Gabriel-Alexandru Ioniță 20.09.2021, 12:14
Exclusiv. Rapid se mută de pe Arena Națională! Giuleștenii pot reveni pe propriul stadion din noiembrie: „Luna viitoare se face recepția’

Rapid a avut un început extrem de bun de sezon în Liga 1. Din postura de nou-promovată, echipa giuleșteană a impresionat pe toată lumea cu parcursul din primele 6 etape.

Rapidiștii erau neînvinși cu 5 victorii și un singur egal și erau singurii din Liga 1 fără gol primit la acel moment. Astfel, echipa antrenată de Mihai Iosif a stat foarte aproape de liderul CFR Cluj pentru mai multe etape.

Rapid ar putea juca în Giulești din noiembrie

Fără îndoială că la acest parcurs foarte bun a contribuit din plin și prestația suporterilor Rapidului. Mai ales la meciurile pe care echipa le-a jucat pe Arena Națională, dar și în deplasări.

Fanii s-au prezentat în număr foarte mare la fiecare meci jucat de Rapid pe cel mai mare stadion al țării. Și totul a culminat cu atmosfera senzațională de la meciul cu FCSB, câștigat cu scorul de 1-0.

În acest context, multă lume s-a întrebat cum va arăta echipa lui Mihai Iosif în momentul în care va juca pe noul stadion din Giulești. Acesta este mai mic și cu tribunele acoperite și extrem de aproape de teren. Astfel că atmosfera creată acolo se va resimți mult mai intens decât pe Arena Națională.

În mod evident, toți rapidiștii așteaptă cu nerăbdare momentul primului meci pe noua arenă. Iar acesta ar putea veni mai devreme decât s-a crezut până acum.

Până în acest moment, informațiile existente dădeau drept imposibilă inaugurarea în acest an a noii arene din Giulești. Chiar președintele clubului, Daniel Niculae, a spus în mai multe rânduri acest lucru.

Anunțul a fost făcut de directorul CNI

Rapidiștii au primit însă o veste excelentă de la Compania Națională de Investiții, cea care s-a ocupat de construcția stadionului. Adrian Cefalan, directorul CNI, a declarat pentru PlaySport că sunt șanse mari ca Rapidul să joace primul meci pe stadionul Giulești la începutul lunii noiembrie.

La începutul lunii octombrie, va avea loc recepția stadionului. Din acel moment, în maximum o lună se va putea juca pe Giulești. Nu ar trebui să fie nicio problemă cu avizele de la ISU, DSP și toate celelalte. Deci, din punctul meu de vedere, în prima săptămână din noiembrie, Rapidul ar putea juca pe stadionul Giulești. Asta, desigur, dacă nu s-ar amâna din alte considerente. Dar eu cred că arena ar trebui folosită cât mai repede, pentru a genera venituri”, a declarat Adrian Cefalan în exclusivitate pentru PlaySport.ro.

Noul stadion din Giulești a fost construit cu ocazia organizării de către România a trei meciuri de la EURO 2020, alături de arenele din Ghencea și de la Arcul de Triumf.