Marele Helmuth Duckadam, la un pas de sinucidere. Moment critic trăit de „eroul de la Sevilla”

Giosanu Catinca 07.05.2022, 13:04
Marele Helmuth Duckadam, la un pas de sinucidere. Moment critic trăit de „eroul de la Sevilla”

Helmuth Duckadam, portarul care a apărat cele patru lovituri de la 11 metri în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, a făcut o serie de mărturii șocante. ”Eroul de la Sevilla” a trăit o adevărată dramă. Helmuth Duckadam a recunoscut că a fost la un pas de sinucidere.

Helmuth Duckadam, la un pas de sinucidere

Helmut Duckadam a șocat întreaga suflare sportivă cu ultimele sale declarații. Legendarul portar a trecut prin multe întâmplări grele, iar una dintre ele era să se sfârșească tragic.

Fostul mare portar a mărturisit că a fost la un pas să-și ia viața. Incidentul s-a petrecut la scurt timp după ce a apărat cele patru penalty-uri în partida Steaua-Barcelona.

Chiar la ultima operație, acum vreo șase ani. M-a operat doctorul Brădișteanu la Floreasca. A trebuit să-mi înlocuiască toată artera, pentru că nu o mai putea reface. Am un tub în loc de arteră. S-a nimerit, culmea!, să stau cu Cornel Dinu în aceeași rezervă. Aveam niște dureri groaznice, groaznice! Stătea soția până la 12 noaptea cu mine, îmi dădeau morfină, de toate… Atunci am clacat!”, a povestit eroul de la Sevilla, pentru Fanatik.

”Îmi venea să-mi trag un glonte în cap”

Helmut Duckadam a explicat că avea dureri insuportabile. Tocmai asta l-a determinat să se gândească la ce e mai rău. Numai psihiatrul l-a putut face să se răzgândească.

Îmi venea să-mi trag un glonte în cap! Nu mai suportam durerea! M-a simțit profesorul Brădișteanu atunci și m-a întrebat dacă vreau să vorbesc cu o doamnă psihiatru. Am acceptat, nu aveam de ce să-mi fie rușine. A venit doamna și m-a făcut bine în trei minute!

Jur, trei minute a durat totul! I-am zis că am niște dureri, că m-am săturat de viață, că-mi vine să-mi dau un glonte în cap, să scap de tot! «Da, mi-a zis. E foarte simplu! Dumneavoastră scăpați foarte repede! Dar v-ați gândit la soție? Dar v-ați gândit la copil, ce lăsați în urmă? Ele ce fac după ce plecați?» Click! În momentul ăla s-a făcut o schimbare incredibilă în capul meu! E fantastic ce se poate întâmpla în capul unui om, în viața unui om într-o secundă! A fost un moment de cotitură al vieții mele!”, a mai spus legendarul portar al Stelei.