Marele Premiu de Formula 1 de la Abu Dhabi se anunță incendiar. Max Verstappen și-a distrus colegul de echipă

George Drafta 19.11.2022, 23:51
Marele Premiu de Formula 1 de la Abu Dhabi se anunță incendiar. Max Verstappen și-a distrus colegul de echipă

Campionatul Mondial de Formula 1 va avea o încheiere de gală în Golful Persic.

La concurenţă cu startul Mondialului de fotbal din Qatar, Marele Premiu al Emiratelor Arabe Unite va oferi un duel pasionant pentru ocuparea poziţiei secunde în clasamentul general al piloţilor. Cu Max Verstappen campion mondial pentru a doua oară şi cu Red Bull triumfătoare la constructori, aceasta este singura necunoscută majoră a sezonului 2022. Pentru a-l seconda pe olandez se luptă monegascul Charles Leclerc şi mexicanul Sergio Perez.

Cei doi sunt la egalitate de puncte în acest moment în irerahia intermediară înaintea cursei de pe circuitul Yas Marina. Ambii au 290 de puncte şi sunt la distanţă apreciabilă de George Russell. Un avantaj pare a avea pilotul de la Red Bull. Şi asta pentru că Sergio Perez va pleca din prima linie a grilei de start la Abu Dhabi. Max Verstappen se va afla în pole-position, fiind urmat de coechipierul său de la echipa austriacă. Imediat în urma lor vor fi piloţii de la Ferrari, Charles Leclerc şi Carlos Sainz.

Totuşi, deşi s-ar fi putut aştepta la un ajutor din partea coechipierului aşa cum se întâmplă în alte situaţii, Sergio Perez s-a lovit de intrasigenţa lui Verstappen. Olandezul se pare că nu a respectat o indicaţie venită de la boxe, din partea echipei sale. Oficialii celor de la Red Bull l-au îndemnat să îl lase în faţa sa pe mexican pentur ca acesta să câştige câteva puncte în bătălia de la distanţă cu Leclerc pentru locul secund la general. Pentru că dublul campion mondial a rămas neînduplecat, acest lucru l-a deranjat teribil pe Perez.

”Îmi arată cum este el. Nu am nimic de spus, sincer. După tot ce am făcut pentru el, este dezamăgitor. Nu am idee ce să spun, sunt surprins”, a declarat mexicanul după MP din Brazilia.

Acesta este circuitul pe care duminică se va disputa ultima cursă a sezonului 2022 al Formulei 1
Acesta este circuitul pe care duminică se va disputa ultima cursă a sezonului 2022 al Formulei 1

Mama lui Verstappen, atac neaşteptat

În acest diferend s-a implicat şi mama lui Max Verstappen. Sophie Kumpen a lansat un atac sub centură postând un mesaj pe o reţea de socializare cu care şi-a şocat urmăritorii: ”În această seară și-a înșelat soția”, a scris aceasta cu trimitere directă la Perez. Totuşi, mesajul nu a rămas mult timp în mediul virtual.

Pentru că dându-şi seama de isteria care s-ar putea crea, ea a şters imediat postarea. Toate aceste reacţii lasă de înţeles totuşi că între cei doi piloţi de la Red Bull nu este nicidecum cea mai bună relaţie.Ei au fost confirmaţi şi pentur următorul sezon al Marelui Circ şi este de văzut dacă nu cumva Perez va încerca să îi plătească anumite poliţe olandezului pentru comportamentul său din finalul acestui an.