Marele Premiu din Formula 1, anulat din cauza inundațiilor. Decizie de ultimă oră

Catinca Giosanu 17.05.2023, 15:35
Marele Premiu din Formula 1, anulat din cauza inundațiilor. Decizie de ultimă oră

Veste tristă pentru iubitorii de senzații tari. Marele Premiu de Formula 1 din Italia a fost anulat din cauza inundațiilor din regiunea Emilia Romagna. Competiția ar fi trebuit să aibă loc în acest weekend.

Marele Premiu din Formula, anulat

Organizatorii din Formula 1 au anunțat că Marele Premiu de la Imola nu va mai avea loc din cauza inundațiilor puternice care au loc în Italia.

Competiția mult așteptată era programată să se desfășoare în weekendul 19-21 mai 2023, pe circuitul din Imola.

Autoritățile italiene și conducătorii Federației Internaționale de Automobilism (FIA) au considerat că cel mai bine este să anuleze Grand Prixul de pe circuitul de la Imola, întrucât situația din Emilia Romagna nu este deloc îmbucurătoare.

Cursa nu a putut fi reprogramată

Regiunea a fost cuprinsă de inundații, iar autoritățile au mult de lucru pentru a îndrepta situația. Infrastructura este grav afectată și circuitul ”scufundat”. Acesta este motivul principal pentru care orașul Imola nu va mai găzdui în acest weekend cursa așteptată de fani.

În urma discuțiilor dintre Formula 1, președintele FIA și autoritățile competente, inclusiv miniștri, președintele regiunii Emilia Romagna, primarul orașului, președintele Clubului de Automobilism din Italia și sponsorul evenimentului, am decis să nu mergem înainte cu weekendul de cursă din Imola.

Decizia a fost luată pentru că nu este posibilă desfășurarea în siguranță a evenimentului pentru fanii noștri, echipe și personal, și pentru că este lucrul responsabil de făcut având în vedere situația cu care se confruntă orașele și localitățile din regiune.

Nu ar fi corect să punem și mai multă presiune pe autoritățile locale și serviciile de urgență în această perioadă dificilă.”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții F1.

Susținătorii echipelor italiene Ferrari și AlphaTauri au primit cu tristețe vestea anulării competiției. Mulți se așteptau să audă că va fi reprogramată cursa, însă acest lucru nu este cu putință.

Responsabilii s-au gândit și ei că trebuie să reprogramameze cursa care ar fi trebuit să se desfășoare weekendul acesta la Imola, dar și-au dat seama că este imposibil să facă asta. Din nefericire, calendarul nu are nicio fereastră disponibilă.

Următoarea cursă a sezonului va avea loc pe 28 mai, la Monaco.

Urmăriți Playsport.ro și pe