Marele secret al lui David Popovici, dezvăluit. Cine e persoana care îl vede în mod regulat și care i-a influențat cariera

Octavian Vasilescu / 27.07.2022, 10:30
Marele secret al lui David Popovici, dezvăluit. Cine e persoana care îl vede în mod regulat și care i-a influențat cariera

David Popovici (17 ani) a fost de neoprit în această vară. Performanțele sale apar datorită unui program foarte strict, iar acum vă vom prezenta câteva dintre secretele lui David.

Legitimat la CS Dinamo, David Popovici face numeroase sacrificii pentru a deveni cel mai bun înotător din lume. El se trezește zilnic la ora 04:30 dimineața și ia micul dejun la pat. Mănâncă un iaurt mare, cu banane, miere și fulgi de ovăz, după care se culcă la loc pentru încă puțin timp.

Omul care îl ajută pe David Popovici

Un alt rol important în cariera lui David Popovici îl are psihologul cu care lucrează, scrie Doctor de Bine. Se pare că David are destul de des ședințe cu acesta și astfel lucrează mult și pe partea mentală. Conceptul de „mental coaching” nu este foarte popular în România. Încă se fac pași mici în această direcție.

Selecționerul U21, Florin Bratu, a vorbit și el recent despre acest aspect: „Se vorbește de câțiva ani de inteligență emoțională. Eu la un moment dat nu mă cunoșteam pe mine foarte mult. Acum încerc să le dau mai multă încredere jucătorilor. Când eram la Dinamo, la U19, i-am adus pe jucători la un nivel în care spuneau că ar putea bate orice echipă. Și eu aveam o senzație fantastică, îmi dădeau încredere”, a spus Bratu, la emisiunea Scena Deschisă.

La ce competiții va mai participa David Popovici

În perioada 11-17 august, David Popovici va participa la Campionatele Europene de seniori la Roma. În 2021, puștiul a impresionat în capitala Italiei. El a stabilit un record mondial la Europenele de juniori de la Roma, 1 min 45 sec 26/100.

Vara lui David Popovici se încheie la Lima, capitala statului Peru. El va concura la Campionatele Mondialele de juniori în perioada 30 august – 4 septembrie. Pentru David va fi ultima ediție a Mondialelor de juniori la care va putea participa.

Fenomenul sportului românesc a vorbit despre programul său încărcat:

„Distracție plăcută tuturor de la orice festival ați fi, ce pot spune, fiecare cu ce îți dorește să facă, pe mine asta mă face fericit, pe alții poate îi face triști, însă eu voi merge în continuare pe drumul meu și mă voi pregăti intens și pentru Europenele de seniori de la Roma, în cel mai frumos bazin pe care îl știu.

Trebuie să o iau încet și să nu mă las copleșit de acest val de atenție și val de orice pe care l-am primit, pentru că se întâmplă foarte multe lucruri în jurul meu.

Cred că Jocurile Olimpice au o simbolistică mai adâncă decât Campionatele Mondiale, chiar dacă sunt, practic, la același nivel. Dacă reușesc să fac aceeași performanță ca la Campionatele Mondiale, poate chiar și mai mult, cum îmi doresc, din nou aș fi foarte fericit„, a spus David Popovici, la finalul Europenelor de juniori de la Otopeni.