Marica și Mititelu, amendați! Urmează Gigi Becali și Meme Stoica? FRF a lansat ofensiva

Alex Matei 11.05.2023, 18:41

FRF a lansat ofensiva față de finanțatorii din Superliga.

Ce sume trebuie să achite Marica și Mititelu, după sancțiunile dictate de către Comisia de Disciplină a FRF

Comisia de Disciplină, de la Casa Fotbalului, i-a sancționat azi pe Ciprian Marica (37 de ani), acționar la Farul, și pe Adrian Mititelu (55 de ani), patronul lui U Craiova 1948.

Ciprian Marica a primit un avertisment și o amendă în valoare de 5.000 de lei.

Adrian Mititelu, în schimb, a primit un avertisment și o amendă mai mare, de 20.000 de lei.

Comisia din cadrul Federației Române de Fotbal i-a mai reclamat și pe Ioan Varga, patronul CFR-ului, pe Gigi Becali, finanțatorul FCSB-ului și pe Mihai Stoica, managerul general al roș-albaștrilor, iar ședința va avea loc în data de miercuri, 17 mai.

Gigi Becali, reclamat de FRF! Finanțatorul FCSB-ului, acuzat de discriminare după declarațiile legate de Iuliana Demetrescu

Conducerea Federației Române de Fotbal a luat atitudine după ce în spațiul public au apărut declarațiile lui Gigi Becali legate de Iuliana Demetrescu, arbitrul care a oficiat la centru partida dintre FC Voluntari și CS Mioveni, 1-0.

Becali va fi judecat de către Comisia de Disciplină și Etică, după un demers care va fi inițiat de către Radu Vișan. Milionarul din Pipera este acuzat de fapte considerate a afecta imaginea fotbalului și având potențial de promovare a discriminării.

”Administrația FRF a luat act de declarațiile făcute de domnul George Becali în data de 5 mai 2023 și, prin Secretarul General, Radu Vișan, va sesiza Comisia de Disciplină și Etică.

Prin demersul administrației federale se va solicita efectuarea verificărilor necesare, prin raportare la dispozițiile din Regulamentul Disciplinar al FRF, cu privire la faptele considerate de natură a afecta imaginea fotbalului și având potențial de promovare a discriminării.

Federația Română de Fotbal dezaprobă total un asemenea comportament și astfel de declarații care nu sunt demne de a fi reproduse, reafirmându-și principiul de zero toleranță pentru discriminarea de gen. FRF susține egalitatea de șanse și promovează activ implicarea femeilor în toate palierele activității fotbalistice, inclusiv prin promovarea meritorie în roluri de răspundere.

Iuliana Demetrescu este cel mai bine cotat arbitru din fotbalul feminin românesc și printre cele mai apreciate femei din arbitrajul mondial. Pe lângă meciurile pe care le-a condus în România, în Cupa României Betano sau în Superligă, valoarea sa profesională este relevată la nivel internațional de prezențe la turnee finale europene, precum campionate de junioare și EURO 2022, care s-a disputat anul trecut în Anglia, dar și partide oficiate constant în UEFA Women’s Champions League. În plus, în această vară, Iuliana Demetrescu va fi prezentă la Campionatul Mondial feminin din Australia și Noua Zeelandă.

Considerăm că declarațiile domnului George Becali nu își au locul în societatea contemporană, nu doar în ecosistemul fotbalistic unde Federația Română de Fotbal, ca și UEFA, împărtășește valorile europene ale tratamentului profesional egal. Menționăm aici acordul de cooperare dintre Comisia Europeană și UEFA structurat în jurul priorităților cheie care promovează egalitatea de șanse. Acest acord marchează o intensificare a colaborării dintre Comisia Europeană, UEFA și federațiile naționale în vederea utilizării fotbalului european ca o forță pentru schimbare pozitivă la nivel mondial.

În același timp, FRF le reamintește tuturor celor implicați în fenomenul fotbalistic din România că în fotbal discriminarea de orice natură, intoleranța și rasismul nu sunt acceptate”, se arată în comunicatul postat de FRF pe site-ul oficial.

Urmăriți Playsport.ro și pe