Marius Alexe, cu gândul la Dinamo.”Toate echipele o vor în Liga 1.” Ce spune fostul fotbalist despre lupta din Superliga

Ioan Valentin Oprea 29.05.2023, 10:37
Marius Alexe, cu gândul la Dinamo.”Toate echipele o vor în Liga 1.” Ce spune fostul fotbalist despre lupta din Superliga

Retras din cariera de fotbalist în 2019, Marius Alexe a vorbit, în exclusivitate pentru Playsport.ro, despre lupta pentru titlu în Superligă. Fostul atacant al lui Dinamo spune că titlul este pe deplin meritat de Farul Constanţa şi speră că trupa din Şoseaua Ştefan cel Mare va reuşi să revină în prima divizie, în urma barajului cu FC Argeş.

A fost un final de campionat palpitant. FCSB a reuşit în ultimele meciuri să se apropie de locurile fruntaşe şi să se bată până în ultimele etape. Păcat că nu a fost un campionat decis în ultima etapă. Ar fi fost mai frumos, însă este clar că Farul Constanţa a meritat acest titlu. Au început foarte bine, au condus tot anul şi cred că titlul este meritat”, a declarat Alexe.

Ajuns la 33 de ani, Marius Alexe s-a declarat încântat de fotbalul etalat de echipa lui Gică Hagi pe parcursul acestui sezon. Fostul vârf laudă investiţiile „Regelui” de la Academie şi e ferm convins că viitorul va aduce noi performanţe notabile pentru trupa de la malul mării.

Nu a fost o surpriză să câştige Farul campionatul. Dacă ne gândim că la conducerea Farului este domnul Hagi, nu cred că aceasta este o surpriză pentru cineva. Ştim munca pe care o depune de atâţia ani în această Academie. Acum, după ce au făcut acestă fuziune cu Farul, o echipă de tradiţie, s-a creat o emulaţie în tot oraşul şi echipa a fost susţinută. Mai ales pe teren propriu, au avut o medie foarte bună de spectatori. Hagi este de departe cel mai important om din fotbalul românesc în tot ceea ce face”, a mai completat Alexe.

Impresionat de forţa Farului

Acesta s-a arătat uimit de tăria de caracter de care au dat dovadă „marinarii” în disputa cu FCSB. Chiar dacă au fost conduşi cu scorul de 0-2, Enes Sali şi ceilalţi coechipieri ai săi au întors rezultatul afişat pa tabela de marcaj a micuţei arene de la Ovidiu şi şi-au asigurat locul întâi, cu o etapă înainte de finalul playoff-ului.

Nu credeam că Farul va mai putea să întoarcă scorul în meciul cu FCSB, mai ales că Farul are o echipă foarte tânără. Dacă ne uităm la joc şi la cum începea, cred că erau speranţe pentru aceasto întoarcere pe care au făcut-o. E ceva senzaţional să câştigi campionatul într-un asemenea mod”, a explicat Alexe.

Căderea de formă a campioanei ultimelor cinci ediţii, CFR Cluj, l-a luat, în schimb, prin surprindere pe Alexe. „Nu mă aşteptam ca CFR să aibă o linie atât de rea, cu rezultate atât de slabe, dar au jucat foarte multe meciuri anul acesta şi poate a fost vorba şi despre o oboseală”, a punctat Alexe.

Are încredere în echipa lui Burcă

Fost jucător la Dinamo, Marius Alexe a apreciat rezultatele pozitive înregistrate de „câinii roşii” şi are încredere că Dinamo are forţa de a trece de FC Argeş.

Este o bucurie pentru toţi faptul că echipa a făcut acest efort, împreună cu Ovidiu Burcă, cu DDB şi cu toţi oamenii care au venit acum lângă echipă. Sunt nişte rezultate senzaţionale făcute de grup. Ei au demonstrat prin determinare şi printr-o atitudine foarte bună că merită să se bată la promovare. Acum este greu, fiindcă joacă cu o echipă de primă ligă. Cu o motivare foarte bună şi cu un sprijin al suporterilor, pot să promoveze. Eu sper şi cred că merită. Este un club mult prea mare pentru a rămâne în Liga a II-a. Cred că toate echipele din Liga I şi-ar dori ca Dinamo să revină”, a mai spus Alexe.

A întemeiat o Academie

Alexe are planuri mari de viitor. Acesta şi-a dschis deja o Academie şi are de gând să o apuce pe calea antrenoratului.

Eu am obţinut carnetul de antrenor, mă voi înscrie la Licenţa B, le iau pas cu pas. Am şi o Academie de fotbal, care este într-o creştere continuă. Sper să ajut fotbalul românesc, prin crearea acestei Academii şi încercăm să scoatem cât mai mulţi fotbalişti”, a încheiat, pe un ton optimist, fostul fotbalist.

Urmăriți Playsport.ro și pe