Marius Croitoru își anunță plecarea de la FC Botoșani. Unde vrea să antreneze cel mai în vogă antrenor român al momentului

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.09.2021, 11:44

Marius Croitoru este probabil cel mai „la modă” antrenor din Liga 1 în acest moment. Tehnicianul în vârstă de 40 de ani i-a dus pe cei de la FC Botoșani pe locul 2 în Liga 1 după victoria cu Dinamo.

Echipa patronată de Valeriu Iftime a devenit o obișnuită a zonei play-off în ultimele sezoane. Și asta se datorează în primul rând lui Marius Croitoru. El a impus un stil de joc foarte spectaculos la Botoșani și s-a implicat în aducerea de jucători cu rezultate foarte bune.

Marius Croitoru a dezvăluit că visează să antreneze o altă echipă din Liga 1

Marius Croitoru mai are contract la Botoșani până la finalul acestui sezon. Fostul mijlocaș a dezvăluit că există șanse ca în vară să semneze un contract cu o altă echipă din Liga 1.

Antrenorul moldovenilor nu a vrut să spună despre ce e echipă este vorba. El a dat însă niște detalii în acest sens. Croitoru a spus clar că nu este vorba despre FCSB și a făcut un scurt profil al echipei la care și-ar dori să ajungă la un moment dat în carieră.

Am o echipă pe care visez să o antrenez, dar nu pot să spun care. Este din România. Eu contractul cu FC Botoşani îl închei în vară şi există posibilitatea să plec tot în România. Dar nu la o echipă la care se vor aştepta foarte mulţi. Nu la FCSB.

Am spus la o echipă la care nu se vor aştepta mulţi, nu pot să dau nume acum. Este din prin sudul ţării. Nu este o echipă de top şi nu are mulţi suporteri, dar este o echipă care îşi propune multe an de an.

Este posibil să îmi prelungesc contractul cu FC Botoşani. Orice e posibil dar mai e mult până în vară mai avem de calificat echipa în play-off”, a spus Marius Croitoru la Telekom Sport.

Cum s-a apărat în discuția legată de licența PRO

Antrenorul lui FC Botoșani s-a arătat extrem de deranjat la adresa discuțiilor iscate în jurul faptului că nu deține licența PRO. Lui Croitoru i s-a interzis să dea indicații de pe marginea terenului și să participe la conferințele de presă și la interviurile de după meci.

El chiar a și fost amendat din cauza aceasta. Acum, el a spus că acest lucru s-a mai întâmplat de foarte multe ori și în trecut și atunci nu s-au luat astfel de decizii.

Croitoru consideră că și-a demonstrat valoarea de antrenor prin rezultatele obținute la FC Botoșani. Și nu are nevoie de o altfel de validare.

Am luat amendă pentru că am participat la conferința de presa. În cadrul unui club, doar antrenorii cu licență PRO pot participa la conferința de presă. Pe bună dreptate. Am voie să dau indicații de pe bancă, nu îmi poate impune nimeni acest lucru. Dacă ai licență, dacă ai hârtie, stai drept în fața tuturor. Ei când antrenau la fel ca mine, nu mai erau deranjați.

Sunt unii care au antrenat ani de zile. Lucrurile alea nu s-au spus. Sunt unii care au antrenat cu licența A în Liga 1 și nimeni nu a intervenit. Acum suntem deranjați. Credeți că dacă ai licența PRO și ai rezultate ești prin emisiuni tv sau acasă? Eu zic că nu. L-am vedea zi de zi la muncă. Eu am avut șansa mea. Am demonstrat că fac o treabă bună. Patronul e mulțumit.

Credeți că nu sunt și alte cluburi care și-ar dori un antrenor cu licența A pe bancă și să fie în play-off? Sunt și au fost antrenori cu licența A în Liga 1 și acum vorbesc de noi. Să le fie rușine, spun că nu avem carte, că dăm bani. Pe mine m-a costat dublu să fac licența în Moldova.

Pe mine mă costă undeva la 15 mii de euro. După fiecare modul pe care eu l-am făcut în Moldova trei zile, lumea nu știe. Atacați-mă pe ceea ce fac”, a spus Croitoru la Digi Sport.