Valeriu Iftime, în extaz după ce echipa sa a ajuns pe locul 2 în Liga 1: „Dacă mai beau o sticlă de rachiu, mă fac campion”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 19.09.2021, 22:09
Valeriu Iftime, în extaz după ce echipa sa a ajuns pe locul 2 în Liga 1: „Dacă mai beau o sticlă de rachiu, mă fac campion”

Valeriu Iftime este probabil cel mai fericit proprietar de club din Liga 1 în acest moment. FC Botoșani a învins Dinamo în deplasare cu scorul de 2-1 și a urcat pe locul 2 în Liga 1.

Hervin Ongenda și Herve Kage au marcat în minutele 13 și 18 pentru echipa antrenată de Marius Croitoru. Dinamo a presat în partea secundă și și-a creat câteva ocazii. „Câinii” au reușit însă doar să reducă din diferență prin Gabriel Torje pe final de meci.

Valeriu Iftime, euforic după prima repriză foarte bună făcută de echipa sa

FC Botoșani își continuă astfel forma excelentă arătată în ultimele etape. În runda precedentă, moldovenii au învins campioana CFR Cluj pe teren propriu cu scorul de 1-0.

Victoria cu Dinamo se conturase în linii mari încă de la pauză. Patronul Valeriu Iftime nu a mai avut răbdare până la finalul meciului și a și-a arătat entuziasmul față de performanțele echipei sale încă din prima repriză.

Cu toate că și-a început declarația destul de euforic, Iftime a rămas în cele din urmă cu picioarele pe pământ. El a spus că poziția pe care se află FC Botoșani în acest moment în clasament este conjuncturală și elevii lui Marius Croitoru mai au mult de muncă pentru a îndeplini un obiectiv important în acest sezon.

Dacă mai beau o sticlă de rachiu în seara asta, mă fac campion. E foarte greu să mă gândesc prea departe, deocamdată e conjunctural, suntem pe locul 2 sau 3. Habar n-am…dar trebuie să muncim foarte mult”, a spus Valeriu Iftime la Realitatea Sportivă.

Hervin Ongenda, „perla” lui Valeriu Iftime

Fără îndoială că rezultatele excelente ale celor de la Botoșani se află în strânsă legătură cu forma foarte bună arătată de Hervin Ongenda. Mijlocașul ofensiv francez a ajuns la al treilea gol în acest sezon de Liga 1 și a mai reușit și două pase decisive.

S-a vorbit foarte mult în această vară despre o plecare a lui Ongenda la FCSB. Fotbalistul crescut de PSG a rămas în cele din urmă la Botoșani și se gândește chiar la câștigarea titlului la finalul acestui sezon.

A fost un meci dificil. Dinamo ne-a presat foarte mult în prima repriză până la finalul reprizei secunde, dar am câştigat 3 puncte şi asta e cel mai important. Toată lumea se gândeşte la asta (la titlu), dar o luăm pas cu pas şi vedem la sfârşitul sezonului. După ce am înscris al doilea gol, ne-am retras şi i-am lăsat să joace. Din cauza asta ne-au presat şi am suferit”, a declarat vedeta lui Marius Croitoru la finalul partidei din Ștefan cel Mare.

Alin Șeroni, laude la adresa celor de la Dinamo

Fundașul central al lui Marius Croitoru a fost integralist în meciul din Ștefan cel Mare. El a luat un cartonaș galben și va fi suspendat pentru etapa viitoare.

Șeroni a dezvăluit că nu se aștepta ca echipa sa să aibă un început de sezon așa de bun. Însă refuză să vorbească pentru moment la lupta pentru titlu. De asemenea, el a avut cuvinte de laudă la adresa adversarilor de la Dinamo, despre care a spus că au jucat mai bine decât în dezastrul cu FCSB.

Era cât pe aici să facă egal. Următorul meci o să fiu suspendat, asta este viaţa. Sunt alţi jucători care pot face faţă. Nu mă aşteptam să facem aşa bine, să începem aşa campionatul. A doua repriză au venit peste noi, au simţit că am făcut pasul înapoi.

Nu ni s-a cerut să facem pasul în spate sau ceva! Am vrut să nu riscăm, că aveam 2-0. Am rămas surprins de Dinamo, au făcut un meci bun. Altceva faţă de cel cu FCSB. Nu pot să discut încă despre titlu. Luăm puncte şi după vedem”, a spus și Șeroni la finalul meciului.