Marius Șumudică, a doua victorie la rând cu Malatya. Românul câștigă cu Altay și de distanțează de zona retrogradării

Robert Zanfir / 22.10.2021, 21:58
Marius Șumudică, a doua victorie la rând cu Malatya. Românul câștigă cu Altay și de distanțează de zona retrogradării

Yeni Malatyaspor câștigă cu Altay, 2-1, iar Marius Șumudică este la a doua victorie consecutivă pe banca turcilor, din tot atâtea meciuri. Gazdele urcă pe locul 11 și se depărtează de zona retrogradării.

Marius Șumudică a scos din comă actuala lui echipă. Dat afară de la CFR Cluj, tehnicianul a declarat că nu mai vrea să audă de fotbalul românesc. „Singura echipă pe care nu o voi refuza este Rapid”. Antrenorul a ajuns în Super Lig, acolo unde se simte atât de bine, și a început deja să facă spectacol. Iar prima ocazie a apărut după victoria cu Adana Demirspor, echipa lui Mario Balotelli.

Marius Șumudică, a doua victorie la rând cu Malatya. Românul câștigă cu Altay și de distanțează de zona retrogradării

Pentru Șumudică a urmat un alt meci de șase puncte. Teteh (min. 57) și Buyuk (min.68 – penalty) au adus victoria celor de la Malatya, care se apropie la doar trei puncte de rivala de azi.

Pentru oaspeți, Bamba a redus din diferență în minutul 84.

În urma victoriei din etapa a 10-a, Malatyaspor adună 12 puncte și ajunge pe poziția a 11-a din clasament, la patru pași peste zona roșie din Super Lig.

Șumudică, discurs pe placul suporterilor

Imediat după prima victorie pe banca lui Malatyaspor, Șumudică a început asaltul asupra suporterilor. Românul a cerut sprijinul acestora, pentru a reuși să salveze echipa.

„Sunt ca un suporter, trăiesc meciul, nu stau niciodată jos. Încerc să ofer echipei mentalitatea mea, toată energia mea.

Avem nevoie de suporteri, echipa asta nu este nimic fără fani. Este valabil pentru toate echipele fără suporteri. Dacă nu ai suporteri, nu ai o identitate. Pentru cine jucăm fotbal? Jucăm pentru suporterii noștri.

Este ca un film care rulează într-o sală de cinema de unde lipsește audiența. Nu este un film bun. Așa că trebuie să jucăm bine, iar fanii trebuie să fie întotdeauna lângă echipă”, a declarat Marius Șumudică la conferința de presă.

Yeni Malatyaspor – Altay 2-1. ECHIPELE DE START

Yeni Malatyaspor: Ertaç, Hafez, Semih, Wallace, Haddadi, Aabid, Chouiar, Ndong, Mustafa, Adem, Tetteh

Altay: Mateusz, Eric, Ceyhun, Thiam, Cebrail, Naderi, Poko, Zeki, Pinares, Kappel, Bamba

„(n.r. – S-a renunţat prea repede la Şumudică?) Cred că e o discuţie mult mai complicată. Era o ruptură clar şi la nivel de conducere, din moment ce au plecat. Cumva, totul era legat. Şumudică, Marian Copilu… Sunt lucruri pe care nu le ştim. Putem doar să analizăm ce ştim. După rezultate, Marius Şumudică nu avea de ce să fie schimbat. Dan Petrescu a rămas o persoană de încredere
Ionuț Rada