Marius Șumudică a spus „DA” echipei naționale. Fostul antrenor de la Gaziantep și Rizespor vrea să fie selecționerul României

Gabriel Peneș / 04.04.2021, 10:39
Marius Șumudică a spus „DA” echipei naționale. Fostul antrenor de la Gaziantep și Rizespor vrea să fie selecționerul României

Marius Șumudică a spus „DA” echipei naționale. Fostul antrenor de la Gaziantep și Rizespor vrea să fie selecționerul României. Tehnicianul de 50 de ani a rămas liber de contract la începutul lunii martie. La Rizespor, ultima echipă antrenată în Turcia, n-a mai reușit rezultatele de la Gaziantep care îi aduseseră titlul de „cel mai bun antrenor” în 2020.

Marius Șumudică a spus „DA” echipei naționale

Cum Mirel Rădoi este „rănit” după prestațiile slabe ale tricolorilor. Alți antrenori au simțit „sângele”. Marius Șumudică a spus „DA” echipei naționale. Tehnicianul de 50 de ani s-a declarat surprins de criticile pe care Mirel Rădoi le-a adus propriilor jucători. „N-au făcut exact ce le-am spus! Parcă nu mai știau fotbal”, a declarat selecționerul, printre altele, după eșecul cu Armenia de la Erevan.

Să spui că jucătorii nu au făcut ceea ce le-am spus și le-am arătat la ședințele video e grav! Înseamnă că ședințele respective le faci degeaba sau nu sunt atenți, nu au capacitatea să înțeleagă. Când un selecționer spune că jucătorii nu l-au ascultat și au respectat ceea ce le-a cerut înseamnă că e grav! Înseamnă că nu poți să conduci grupul”, a spus Șumudică, potrivit digisport.ro.

Marius Șumudică a spus „DA” echipei naționale. Fostul antrenor de la Gaziantep și Rizespor vrea să fie selecționerul României
Marius Șumudică a spus „DA” echipei naționale. Fostul antrenor de la Gaziantep și Rizespor vrea să fie selecționerul României în locul lui Mirel Rădoi

Fostul antrenor de la Gaziantep și Rizespor vrea să fie selecționerul României

Șumi uită, convenabil, că despărțirea de Rizespor s-a produs și din cauza modului în care el și-a tratat jucătorii. El i-a acuzat că nu pot face un dribling sau nu pot trage un șut pe poartă. El a mai spus că nici Mourinho n-ar putea fae mai mult, dată fiind valorea scăzută a fotbaliștilor. Însuși baskanul echipei turce a dezvăluit comportamentul nepotrivit al antrenorului român față de jucătorii săi.

L-am adus pe Șumudică pentru că era un antrenor de succes. Dar, Șumudică avea un altfel de comportament. Era mereu critic la adresa jucătorilor, țipa la ei, îi umilea…Era greșit ce făcea, nu ar fi trebuit să se poarte așa. Mai ales că nu vorbea limba turcă, nici nu înțelegeam ce se întâmplă, nu ne explica. Acum avem un antrenor turc, înțelegem tot. E dificil când ai un antrenor străin”, a declarat, la momentul respectiv, Hasan Kartal, președintele lui Rizespor, conform digisport.ro.

Acum, Șumi s-ar cam vrea la națională. El consideră că are destulă experiență pentru a conduce tricolorii de pe banca tehnică.

„N-aş refuza niciodată naţionala”

Înseamnă să mă autopropun. Mi-a zis mama, mândră, că sunt pe primul loc într-un sondaj. I-am zis să stea liniştită că nu înseamnă că ajunge Şumudică la naţională dacă îl vor suporterii. Sunt liber, cât mai sunt nu ştiu, câteva săptămâni. Acum sunt liber, dar am discuţii, eu de 12 ani nu stau. N-aş refuza niciodată naţionala, în minutul 1 aş semna”, a declarat Șumudică la Telekom Sport.

E drept, concomitent, Șumudică induce și o notă de modestie, considerând că favoriții pentru eventuala înlocuire a lui Rădoi sunt alți tehnicieni.

Cu toate că munca de selecţioner e alta, dar ar fi o provocare şi cred ca am destulă experienţă pentru a face faţă la echipa naţională. Am un staff foarte bun, dar nu cred că se va pune problema, nu se va ajunge la Şumudică. Consider că Hagi, Olăroiu, Petrescu au experienţă mai mare şi ar merita să fie înaintea mea selecţioneri. Eu sunt un tip onest, nu m-am ascuns niciodată. Eu îmi văd lungul nasului. În plus, echipa naţională are deocamdată selecţioner”, a mai declarat Marius Şumudică potrivit sursei citate.