Marius Șumudică anunță o nouă „dinastie” în Turcia. „Vom face o echipă foarte puternică”

Bordei Radu / 21.10.2021, 17:22
Marius Șumudică anunță o nouă „dinastie” în Turcia. „Vom face o echipă foarte puternică”

Marius Șumudică anunță că are planuri mari, la revenirea în Turcia. Antrenorul se simte foarte bine în competiția turcă, iar aventura de la Malatyaspor speră să fie mult mai lungă. Deși a preluat o echipă cu probleme mari, primul meci a arătat deja efectele muncii lui Șumi.

După 5 înfrângeri consecutive, a venit prima victorie, la debutul oficial al antrenorului. Chiar contra unui adversar dificil, ca Adana Demirspor. S-a terminat 2 la 0 pentru trupa lui Șumi, care a părăsit locurile de retrogradare. Fanii au reînceput să viseze, iar Șumudică îi asigură că au motive să o facă.

Marius Șumudică anunță crearea unei echipe puternice la Malatyaspor. Singura condiție pe care o pune

Marius Șumudică a revenit la starea lui naturală, entuziastă, după despărțirea urâtă de CFR Cluj. Antrenorul este revitalizat în Turcia, unde are planuri mari.

Obiectivul este să creăm o echipă puternică și chiar cred că se poate face asta. Singurul lucru de care este nevoie, este timp. Este foarte greu, dar ma încredere. Momentan, trebuie să ne concentrăm, să câștigăm meciuri, să securizăm echipa. Am obținut 3 puncte, dar asta nu înseamnă nimic, a declarat antrenorul, în presa turcă.

Șumudică cheamă suporterii lângă el. „Fără ei, noi nu existăm”

Se știe că antrenorul român are o relație specială cu suporterii, aproape la toate echipele la care a fost. Același lucru vrea să facă și la Malatyaspor, unde cheamă suporterii lângă el.

Mereu am avut fanii lângă mine, oriunde am lucrat. Am avut relații bune cu ei, asta vreau și acum. Avem nevoie de suporteri, ei ne dau energie, ne motivează. Fără ei, nu existăm, este valabil la orice echipă. Avem nevoie să jucăm bine, să vină alături de noi. fără ei nu avem identitate, nu reprezentăm nimic. Așa simt, de aceea mă și comport ca un suporter, nu iau loc pe bancă, mă agit mereu, a explicat Șumudică.

Antrenorul este convins că și jucătorii vor pricepe mesajul lui și echipa se va redresa repede. Are încredere în calitatea arătată de aceștia, la antrenamente și la primul meci împreună.

 Jucătorii de la Malatyaspor sunt foarte dornici să asculte și să învețe atunci când vorbesc și explic ceva. Am jucători cu experiență care sunt ca tinerii și vor să învețe de parcă ar fi la școală. Simt că e o relație foarte bună între mine și ei. Și este ușor, pentru că sunt jucători cu calitate. E o echipă bună, a declarat Șumi, după primul succes