Marius Șumudică le-a dat lovitura granzilor Inter Milano și Chelsea. Ce vedetă a ajuns sub comanda românului

Gabriel-Alexandru Ioniță / 13.01.2022, 17:04
Marius Șumudică le-a dat lovitura granzilor Inter Milano și Chelsea. Ce vedetă a ajuns sub comanda românului

Marius Șumudică le-a promis suporterilor lui Yeni Malatyaspor că va reuși să salveze în cele din urmă echipa de la retrogradare. Pentru aceasta, antrenorul de 50 de ani le-a cerut oficialilor clubului mai multe transferuri în această iarnă.

Marius Șumudică va antrena un fotbalist dorit în trecut de Inter Milano și Chelsea

Iar aceștia s-au conformat și i-au adus lui Șumudică un fotbalist dorit în trecut de Chelsea și Inter Milano. Este vorba despre Godfred Donsah, un mijlocaș defensiv ghanez în vârstă de 25 de ani. Transferul acestuia a fost oficializat deja de mai multe zile și fotbalistul chiar a fost prezentat oficial de cei de la Yeni Malatyaspor.

Godfred Donsah s-a remarcat încă de la vârstă de 14 ani, atunci când a fost transferat de Palermo de la DC United Agogo din țara natală. El era văzut la acel moment drept un viitor fotbalist de bază în naționala Ghanei și multă lume chiar l-a comparat cu Michael Essien, fostul fotbalist al celor de la Chelsea.

Donsah nu a reușit însă niciodată să performeze la nivelul așteptărilor pe care le avea lumea de la el. Chiar dacă a ratat un transfer la Chelsea sau Inter Milano, el a ajuns totuși să evolueze la câteva echipe importante din Italia.

Cagliari a plătit în schimbul său 2.5 milioane de euro pentru a-l transfera de la Hellas Verona în 2014. Ulterior, a mai jucat pentru Bologna, echipă care l-a achiziționat în 2016 în schimbul sumei de 5 milioane de euro.

Nu a reușit să se impună însă și a fost împrumutat la Cercle Brugge și Rizespor, înainte de a fi cedat definitiv la Crotone. Pentru formația de Serie B a jucat doar patru luni și jumătate, iar în primele zi ale acestui an a semnat din postura de jucător liber de contract cu Yeni Malatyaspor, echipa de Marius Șumudică.

Godfred Donsah se poate lăuda cu 89 de meciuri în Serie A și unul pentru naționala Ghanei

Godfred Donsah poate reprezenta un plus extrem de important pentru echipa din Malatya în lupta pentru evitarea retrogradării. În ciuda faptului că are numai 25 de ani, închizătorul ghanez a acumulat o vastă experiență în fotbalul italian, în condițiile în care a jucat nu mai puțin de 89 de meciuri în Serie A.

De asemenea, a bifat și o selecție în naționala Ghanei, despre care se știe că în mod tradițional este formată din jucători extrem de valoroși care evoluează în campionatele tari din Europa. În acest sezon, Donsah a jucat 14 meciuri pentru Crotone în Serie B și a marcat un gol. Este cotat în prezent de Transfermarkt la 1 milion de euro.

„Coach” Marius Șumudică, mesaj fluviu înaintea meciului renașterii: „Voi înceta să fac asta!”