Marius Șumudică, mesaj războinic înaintea duelului cu fosta campioană Istanbul Bașakșehir: „Dacă mă bate, mă duc la el!”

Olteanu Ștefan / 04.11.2021, 13:42

Marius Șumudică se pregătește pentru un nou meci tare în Turcia, Yeni Malatyaspor – Bașakșehir, programat pe 6 noiembrie și a avut un mesaj războinic pentru elevii săi. După ce în runda precedentă a încasat prima înfrângere, scor 0-2 cu Kasimpașa, Marius Șumudică nu mai acceptă un nou eșec. Tehnicianul român vrea toate punctele din înfruntarea cu fosta campioană a Turciei, însă dacă va pierde, a spus că va merge să dea ochii cu antrenorul adversarei.

„Dacă Emre mă bate, mă duc și îl felicit”. Marius Șumudică, mesaj războinic înaintea duelului Yeni Malatyaspor – Istanbul Bașakșehir

Marius Șumudică va da piept cu Istanbul Bașakșehir în runda a 12-a din campionatul Turciei și pentru a-și motiva jucătorii, antrenorul român a venit cu un mesaj războinic înaintea duelului.
Bașakșehir este una dintre cele mai în formă echipe ale momentului din Turcia. Demiterea lui Aykut Kocaman a adus un nou val de încredere formației, iar sub comanda lui Emre Belozoglu a obținut trei victorii consecutive.
La conferința de presă dinaintea partidei, Marius Șumudică a spus că obiectivul echipei sale este să ia cele trei puncte, însă dacă va pierde, va merge personal la Emre Belozoglu pentru a-l felicita:

Emre, care reprezintă noua generație de antrenori, a preluat echipa. Ei joacă bine, au jucători buni. Ne vom pregăti bine, pentru ca la final să putem obține cele trei puncte. Sper ca cel mai bun să câștige. Atât în cazul lui Emre, cât și în cazul meu, fără să avem nevoie de ajutorul arbitrului sau a altcuiva.
Sper ca echipa învinsă să se prezinte cu un joc foarte bun. Dacă Emre mă bate, mă voi duce la el să-l felicit. Dacă voi câștiga, Emre va veni și mă va felicita, sper”, a spus Marius Șumudică, înaintea partidei.

Marius Șumudică refuză să își critice jucătorii în fața camerelor

În continuare, Șumudică a ținut să asigure pe toată lumea că starea de spirit de la Yeni Malatyaspor este una bună, în ciuda înfrângerii din ultima etapă:

De când am ajuns aici, echipa a înscris patru goluri și a primit trei. Este o situație pozitivă. Nu vreau să vorbesc despre trecut. Suntem pe drumul cel bun acum.
Am avut o întâlnire, da, dar nu îmi vorbesc de rău jucătorii în fața camerelor.

Nu vreau să îi pun în această situație. Acestea sunt probleme pe care noi le vom rezolva între noi. Am discutat, ne-am întâlnit. Am vorbit și cu fiecare în parte.

Apropiații mei au urmărit meciul și niciunul dintre ei nu s-a întrebat dacă a fost sau nu penalty. Reacția tuturor a fost că este penalty.

Nu voi sacrifica Malatya, Yeni Malatyaspor și oamenii din Malatya pentru astfel de jocuri, nici măcar explicațiile, obiecțiile mele sau ale jucătorilor”, a mai spus Șumudică, potrivit medyatava.com.

„Am jucat bine 5 din 6 reprize”

Referitor la eșecul din runda precedentă, Șumudică a mai spus:

Fie că pierdem sau câștigăm, țin mereu o ședință de analiză în cursul săptămânii. Nu contează rezultatul, le arătăm jucătorilor noștri ce am făcut bine și ce am făcut greșit. Dacă nu vorbim despre lucrurile acestea, greșelile vor apărea și pe viitor. Asta nu se întâmplă doar în cazul jucătorilor de la Malatya. La fel procedam și la alte echipe. Pentru că de când am venit aici, echipa a primit trei goluri din faze fixe: două cornere și un penalty.

Toată lumea trebuie să își asume responsabilitatea, în special antrenorul. Le spunem doar cum să nu mai greșească data viitoare. Din pinctul meu de vedere, ca să explic ultimele trei meciuri, am jucat cinci din totalul de șase reprize foarte bine. Am jucat doar o repriză prost, a doua a meciului cu Kasimpașa. De fapt, în prima repriză am jucat chiar bine. O mică greșeală pe care am făcut-o în repriza secundă ne-a demoralizat”, a mai spus Șumudică.

Partida Yeni Malatyaspor – Bașakșehir e programată sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 15:00. Istanbul Bașakșehir este campioana Turciei din sezonul 2019 – 2020.

Ce făcea Marius Șumudică pe margine când echipa sa pierdea meciul contra celor de la Kasimpașa.