Marius Șumudică și-a anunțat momentul retragerii din antrenorat. Românul din campionatul Turciei vrea să se lase și să devină analist la un post de televiziune

Gabriel Eșanu 03.01.2021, 09:35
Marius Șumudică și-a anunțat momentul retragerii din antrenorat. Românul din campionatul Turciei vrea să se lase și să devină analist la un post de televiziune

Marius Șumudică este pe val în Turcia și a ratat dramatic victoria care îl putea duce pe primul loc în campionat. Gaziantep a remizat pe terenul celor de la Erzurum, scor 1-1, și este pe locul 3. Gazdele au egalat în prelungirile partidei, după ce au primit un penalty controversat. Alin Toșca a fost integralist în partida contra penultimei clasate, în vreme ce Alex Maxim a fost suspendat. Gaziantep are o singură înfrângere în acest sezon al Super Ligii, în luna septembrie, pe terenul celor de la Galatasaray.

Marius Șumudică, fără înfrângere din septembrie 2020. A adus-o pe Gaziantep pe locul 3 în Turcia

Șumudică a fost declarat antrenorul anului în Turcia, după ce echipa sa a ajuns să se lupte pentru primele locuri. Gaziantep are 28 de puncte din 15 meciuri, două mai puține decât Galatasaray și Alanyaspor. Dar are și un meci mai puțin disputat decât cei din urmă. Și Beșiktaș are 28 de puncte, cu un joc în minus față de Gaziantep.

Mereu în centrul atenției în Turcia, Marius Șumudică este afectat de presiunea constantă la care este supus. Antrenorul român a anunțat că vrea să mai continue să antreneze doar câteva sezoane. Maximum cinci ani, deși inițial se gândea că 2-3 ar fi cel mai indicat. Vrea să fie mai aproape de familie, iar următorul job pe care îl țintește este cel de analist TV.

„Ca să fiu sincer, aș vrea să mai trag tare doi, trei ani. Și apoi să mă retrag spre familie. De 17-18 ani fac lucrul ăsta și nu am stat acasă. Am avut tot timpul de lucru, nu am stat. Nu am fost nici disperat după bani să aștept nu știu ce oferte. M-am dus să lucrez. Mi-a dat Dumnezeu harul ăsta de a mă face plăcut imediat. În ultimii șapte ani nu am fost demis de nicăieri, mi-am dus la sfârșit munca. Am zis 2-3 ani, hai să zic maximum 5 ani și vreau să m opresc. Vreau să mă duc un analist pe la o televiziune, ceva de genul ăsta. Și să fiu aproape de fotbal, dar antrenoratul mă consumă foarte mult”, a declarat Marius Șumudică pentru GSP.

Marius Șumudică speră să scape de presiune: „Vreau și eu să mă plimbă, să mă relaxez”

Șumudică spune că sănătatea sa a fost afectată de presiunea la care este supus ca antrenor. Tocmai din acest motiv vrea să aibă mai mult timp alături de soție și copii. Vrea să aibă mai mult timp pentru vacanțe, să se bucure de viață.

„Am albit repede, am pus la suflet. M-am reapucat de fumat, după ce mă lăsasem 12 ani. Sunt niște lucruri pe care le fac împotriva organismului meu, împotriva sănătății. Și mi-e foarte greu pentru că nu sunt genul de antrenor care să nu mă implic și să stau pe bancă. Trăiesc la maximum fiecare meci, fiecare antrenament. Mi-e greu să stau departe de familie.

De aceea l-am și cooptat pe fiul meu în staff, mă ajută. Eu și soția suntem de 27-28 de ani împreună. Săraca s-a chinuit. Mi-a crescut copiii, practic nu am avut timp. La un moment dat îmi era teamă că nu îmi spun nici tată. Aș vrea și eu să mă mai plimb, să mă relaxez. Mă uit la săracul Neagoe. Nu poți să știi niciodată, îți stă inima pe teren pentru ce?”, a mai spus Șumudică.

Urmăriți Playsport.ro și pe