Martor-surpriză în procesul care va urma pentru Simona Halep. A lăsat toate supărările și e gata să o apere pe româncă

Bordei Radu 06.11.2022, 06:56
Martor-surpriză în procesul care va urma pentru Simona Halep. A lăsat toate supărările și e gata să o apere pe româncă

Simona Halep se pregătește de procesul în care va fi implicată, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Ea lucrează cu o companie de avocatură din Londra, la care lucrează românii Paul Ciucur și Dan Mihai. Simona Halep are de ales între a-și recunoaște vinovăția și a primi o suspendare de trei ani, suspendarea maximă fiind de patru, sau să lupte pentru a-și demonstra nevinovăția.

Simona Halep poate fi apărată chiar de omul pe care l-a concediat din cauza lui Patrick Mouratoglou

Unul din elementele pe care se bazează campioana noastră, când vine vorba de apărare, ar putea fi doi martori importanți. Unul se presupune că va fi Darren Cahill, antrenorul care a stat atât de mult alături de ea. Apoi ar fi omul pe care australianul îl considera crucial în echipa Simonei. Era vorba de Teo Cercel, cel mai vechi colaborator al româncei. Specialistul cu licență în judo era omul care se ocupa, printre altele, de dozarea și concentrațiile consumate de Halep în băuturile energizante, de vitaminizare și nu numai. Simona a renunțat la serviciile sale, după ce a ales să meargă pe mâna echipei puse la dispoziție de Patrick Mouratoglou.

Cercel poate garanta onestitatea, cinstea și integritatea lui Halep ca martor în fața completului de trei arbitri constituit de tribunalul independent londonez, „Sport Resolutions”.

Paul Ciucur oferă o primă veste bună pentru Simona Halep

Între timp, o primă veste bună pentru Simona a venit chiar de la tribunalul „Sports Resolutions”. În cadrul agenţiei londoneze de soluţionare a litigiilor din sport se regăsesc și doi avocați români, Paul Ciucur și Dan Mihai.

Contactat de Prosport.ro, primul dintre cei doi menționați a venit cu o precizare bună în ceea ce o privește pe Simona Halep. Eleva lui Patrick Mouratoglou a recunoscut deja că ia două medicamente zilnic, „Euthyrox”, pentru glanda tiroidă, și un anticoncepțional. Însă, niciunul dintre acestea, separat sau luate în combinație, nu sunt substanțe mascante pentru Roxadustat, medicamentul la care românca a fost depistată pozitiv.

Paul Ciucur a lăsat de înțeles că, în cazul dopajului voluntar, sportivii ar putea fi tentați să apeleze și la substanțe mascante, care să îi ajute să treacă de eventuale teste antidoping. Din fericire, nu a fost și cazul Simonei Halep, deoarece acest lucru i-ar fi îngreunat enorm lupta pentru dovedirea nevinovăției:

„Ele nu sunt substanțe mascante. Diureticele sunt de obicei substanțe mascante dar acestea ar fi ieșit în analize. Și ITIA (n.r. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), autoritatea de management care a făcut prima fază a procedurii, ar fi făcut publice sau ar reieși din documentele depuse că, pe lângă substanța Roxadustat, ar exista și alte substanțe diuretice”, a mai adăugat Paul Ciucur, potrivit Prosport.

Urmăriți Playsport.ro și pe