Bărbatul cu care Simona Halep vorbește în fiecare zi a recunoscut: „Cuvintele sunt prea mici pentru a exprima drama”

Olteanu Ștefan 05.11.2022, 11:15
Bărbatul cu care Simona Halep vorbește în fiecare zi a recunoscut: „Cuvintele sunt prea mici pentru a exprima drama”

Patrick Mouratoglou, antrenor francez care a început să colaboreze în primăvara acestui an cu Simona Halep, a dezvăluit în cadrul unui eveniment la care a luat parte recent că ține legătura zilnic cu sportiva din Constanța, în încercarea de a o ajuta să depășească scandalul de dopaj în care este implicată.

Patrick Mouratoglou, întrebat de francezi despre situația prin care trece Simona Halep

Vineri, 4 noiembrie, Patrick Mouratoglou a luat parte la un eveniment organizat la Paris, cu ocazia turneului Rolex Paris Masters, iar printre altele, antrenorul francez a fost întrebat de jurnaliști de situația controversată prin care trece Simona Halep.

Sportiva din Constanța, triumfătoare la Roland Garros în 2018, a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă prin regulament de WADA. Halep s-a ales cu o suspendare provizorie din sport, iar dacă se dovedește că a fost vinovată, riscă să nu mai poată juca tenis la nivel provesionist în următorii patru ani de zile.

În încercarea de a afla noi detalii despre lupta pe care Halep o duce în aceste zile, francezii au profitat de prezența lui Patrick Mouratoglou la turneul ATP Masters 1000 de la Paris și l-au luat la întrebări.

Mouratoglou nu a oferit prea multe comentarii, dar a ținut să transmită că vorbește zilnic cu sportiva și a asigurat pe toată lumea că o susține în continuare:

„Sunt în contact zilnic cu Simona. Vorbim, îmi spune toate noutățile. Sunt alături de ea în această perioadă dificilă. Cuvintele nu pot să cuprindă întreaga dificultate a situației”, a declarat Patrick Mouratoglou, potrivit Tennisactu.net.

Patrick Mouratoglou, 100% de partea Simonei Halep în scandalul de dopaj

Simona Halep și Patrick Mouratoglou au început să lucreze împreună în luna aprilie a acestui an și au de gând să continue colaborarea mult timp de acum înainte, în ciuda scandalului de dopaj în care este implicată sportiva din Constanța.

Marți, 25 octombrie, la câteva zile bune după ce Simona Halep a primit vestea că a fost depistată pozitiv la Roxadustat, Patrick Mouratoglou a publicat un comunicat amplu pe rețelele de socializare.

„Salutare, tuturor. În primul rând, vreau să vă spun prin ce şoc a trecut echipa noastră din momentul în care a Simona a fost anunţată că a fost testată pozitiv la US Open. În cei aproape 30 de ani de muncă, în care am lucrat cu sute de sportivi profesionişti, nu m-am confruntat niciodată cu o astfel de situaţie

Sunt recunoscător că atât de mulţi oameni din lumea tenisului, care au lucrat cu Simona sau o cunosc personal de mai mulţi ani, și-au deschis gurile și au vorbit. Vreau să le mulţumesc oamenilor care au reacţionat vocal într-un moment atât de important pentru Simona. Cuvintele lor transmit un mesaj atât de puternic.

Din momentul în care Simona a fost testată pozitiv, săptămâna trecută, am ales să îmi păstrez tăcerea. Prioritatea mea a fost să îmi consum zilnic energia pentru a o ajuta şi a o susţine în a-şi dovedi nevinovăţia.

Din moment ce o ştiu atât de bine pe Simona, pot să vă asigur că este un model de integritate. Este total împotriva oricărei forme de dopaj şi ştiu că niciodată nu i-a trecut prin cap să ia vreo substanţă interzisă. Am încredere totală în ea!

Împreună vom lupta pentru a demonstra adevărul. Patrick Mouratoglou”, a transmis antrenorul Simonei Halep, pe pagina personală de Instagram.

Urmăriți Playsport.ro și pe