Mașina de goluri, Erling Haaland, se transferă la FC Barcelona! Declarația lui Mino Raiola confirmă interesul catalanilor

Radu Bordei 15.12.2021, 09:25
Mașina de goluri, Erling Haaland, se transferă la FC Barcelona! Declarația lui Mino Raiola confirmă interesul catalanilor

toată lumea aleargă după mașina de goluri a celor de la Borussia Dortmund. Evoluțiile excelente l-au transformat pe Erling Haaland în cel mai dorit jucător de pe continent. Iar cluburile mari din Premier League și La Liga stau la pândă, pentru a începe licitația pentru norvegian.

Haaland va avea de unde să aleagă, mai ales că aproape toate cluburile își vor permite clauza de 75 de milioane de euro. Detaliile personale, dar mai ales preferințele jucătorului vor înclina balanța către o grupare sau alta. Se pare, însă, că Haaland ar avea deja o opțiune clară. Și nu e una la care se aștepta cineva.

Este Barcelona destinația pentru mașina de goluri, Erling Haaland? Ce i-a transmis Raiola lui Laporta

Barcelona ar fi o destinație surpriză pentru atacant, mai ales la forma sportivă arătată și la problemele financiare care macină clubul. Preșdintele Laporta este disperat să arate, însă, că gruparea catalană rămâne un jucător important în elita continentală. Și venirea lui Haaland ar fi mesajul perfect. În plus atacantul este tentat să fie pilonul principal în proiectul de reconstrucție al clubului. Jucătorul de 21 de ani s-ar completa cu ceilalți tineri de mare viitor din lotul lui Xavi.

De altfel, Laporta are o relație foarte bună cu Mino Raiola și cei doi ar fi discutat deja pe tema acestui subiect. Presa iberică informează că agentul i-ar fi dat un mesaj încurajator oficialului Barcei. Astfel, un transfer pe Camp Nou ar fi prioritatea lui Haaland. Acesta ar fi gata sa refuze interesul marii rivale Real, echipă interesată și ea de serviciile acestuia, dar și a forțelor din Premier League. Marea întrebare este dacă își permite Barcelona acest transfer, mai ales că detaliile financiare sunt mult mai complicate

Barcelona trebuie să găsească resursele necesare pentru acest mega transfer

Transferul lui Haaland va implica costuri mult mai mari decât clauza de reziliere. Se pare că Raiola ar fi solicitat aproximativ 55 de milioane doar pentru el. Este adevărat că o parte din sumă s-ar duce către tatăl fotbalistului. Acesta a fost mereu alături de Raiola, când agentul a negociat cu diversele părți interesate de fiul lui.

Și salariul acestuia va fi unul pe măsură, așa că Barcelona va trebui să scape de fotbaliști cu salarii mari pentru a putea să echilibreze balanța. Laporta va trebui să găsească, astfel, rapid resursele pentru un transfer care ar revitaliza Barcelona. Norvegianul are un nou sezon de vis, în Germania. A marcat de 17 ori și a dat 5 pase de gol, în 14 partide. În total, la Borussia, are 74 de goluri și 20 de assist-uri în 73 de meciuri.

Urmăriți Playsport.ro și pe