Măsuri stricte luate de autorități pentru derby-ul FCSB – CFR Cluj din Ghencea

Cristian Stan 06.08.2023, 14:53
Măsuri stricte luate de autorități pentru derby-ul FCSB – CFR Cluj din Ghencea

FCSB – CFR Cluj se dispută azi, de la ora 21:30, în etapa cu numărul 4 din Superliga.

Partida reprezintă revenirea roș-albaștrilor în Ghencea, după o pauză de 8 ani.

Derby-ul etapei impune măsuri speciale

Duelul ce pune față în față primele două formații din Superliga va avea o audiență pe măsură. Formația roș-albastră anunța zilele trecute că vânduse peste 20.000 de bilete în primele 7 ore. Deși lumea este dornică să vină pe stadion, meciul este considerat unul de mare risc, deoarece ar putea apărea conflicte între suporterii FCSB și CSA Steaua. În consecință, autoritățile au luat măsuri stricte.

Regulile pe care fanii trebuie să le respecte:

  • accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19:00
  • toți spectatorii trebuie să aibă asupra lor un document de identitate și să se supună în mod voluntar controlului corporal, în conformitate cu prevederile Legii 4/2008
  • toate autovehiculele vor fi controlate pentru materiale interzise
  • mijloacele de transport în comun vor circula până după miezul nopții
  • casele de bilete de la Stadionul Steaua vor fi deschise până la ora 17:00
  • casele de bilete de pe Bulevardul Basarabia vor fi deschise până la ora 14:00
Sursa foto – Pagina de Facebook FCSB

Jandarmeria ține derby-ul sub control

Jandameria s-a pus și ea în gardă pentru derby. Aceasta va superviza deplasarea celor două formații la meci și, totodată, i-a avertizat pe cei care vor încălca legea că vor fi pedepsiți pe măsură.

”Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

Spectatorii vor avea acces în stadion începând cu ora 19:00, doar pe baza biletelor sau invitațiilor puse la dispoziție de organizator, alături de un document de identitate (fizic sau în format electronic), după efectuarea unui control riguros efectuat de către Jandarmerie și societatea specializată de pază.

Pentru acest meci de fotbal, din rațiuni de siguranță, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare.

Totodată, recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine.

Astfel, cei care comit fapte antisociale vor fi identificați pe loc sau ulterior jocului sportiv în vederea sancționării conform cadrului legal în vigoare”, a fost comunicatul jandarmeriei.

Urmăriți Playsport.ro și pe