Max Verstappen, cursă impecabilă la Marele Premiu al Spaniei. Şapte din şapte pentru Red Bull în acest nou sezon

Ioan Valentin Oprea 04.06.2023, 18:14
Max Verstappen, cursă impecabilă la Marele Premiu al Spaniei. Şapte din şapte pentru Red Bull în acest nou sezon

Max Verstappen s-a impus autoritar în Marele Premiu al Spaniei. Plecat, pentru prima dată de-a lungul careierei sale, din pole-position pe circuitul de la Barcelona, Verstappen a dominat cursa de la un capăt la altul.

Singurele emoţii pentru pilotul de la Red Bull au apărut doar în startul cursei. Chiar în prima curbă de pe circuit, favoritul gazdelor, Carlos Sainz, a încercat să-l surprindă pe Verstappen şi să-i fure prima poziţie.

Olandezul a rezistat cu brio atacului lui Sainz şi a fost de nedetronat. Treptat, Verstappen şi-a mărit avantajul de principalii săi urmăritori, iar, la final, a trecut primul linia de sosire, cu un avantaj categoric, de peste 24 de secunde.

Piloţii de la Mercedes completează podiumul

Pe locul secund s-a clasat pilotul de la Mercedes, Lewis Hamilton. Chiar dacă a plecat de pe linia de start doar al patrulea, experimentatul britanic în vârstă de 38 de ani a recuperat foarte bine şi a prins podiumul.

Podiumul a fost completat de celălalt reprezentant de la Mercedes, George Russell. Pilotul de 25 de ani s-a descurcat greu în calificări, atunci când a obţinut abia al doisprezecelea timp. În cursa finală, Russell a revenit extraordinar şi a încheiat la mai puţin de opt secunde de coechipierul său, Lewis Hamilton.

Charles Lecrerc, pilotul celor de la Ferrari, a avut, în schimb, o nouă cursă dezamăgitoare. Sportivul originar din Monte Carlo s-a chinuit serios în calificări şi a pornit cursa doar de pe locul al 19-lea. Cu toate că a luptat din răsputeri să revină în clasament, Lecrerc nu a putut urca mai sus de poziţia a unsprezecea.

Red Bull, de neînvins în 2023

Cu cinci victorii înregistrate în primele şapte curse ale acestui nou sezon, Max Verstappen conduce detaşat clasamentul general al piloţilor. El este urmat de coehipierul său de la Red Bull, mexicanul Sergio Perez.

Maşinile Red Bull au un an perfect şi sunt, de asemenea, pe prima poziţie şi în topul constructorilor. Piloţii Red Bull au înregistrat şapte succese din şapte şi par a fi imposibil de învins în acest an.

Clasamentul final al Marelui Premiu al Spaniei:

Clasamentul general al piloţilor:

Clasamentul general al contructorilor:

Urmăriți Playsport.ro și pe